Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'excel·lència de la mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Un producte fet amb una matèria primera excel·lent, la llet de les vaques frisones que campen lliurement pels prats pirinencs

DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Com totes les mantegues, la de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’obtenia, des de sempre, a partir de la nata de la llet. Al cap d’uns dies, la nata es batia i se separava el gra produït de les aigües mares, que es pastava i es passava a recipients de fusta, on es conservava fins que no es feia servir. A partir del 1915, quan es va constituir la Cooperativa del Cadí, la mantega es va convertir en un dels derivats estrella de la producció lletera de la zona. 

Feta amb llet de vaca frisona recollida diàriament, té un color groguenc més o menys intens segons l’estació de l’any, que s’aconsegueix de forma natural (els carotens del farratge en són els responsables). Continua mantenint el procés tradicional de maduració de la nata i s’ofereix envasada en blocs de diverses mides.

Té una dolçor que recorda l’avellana, un gust suau que s’aconsegueix amb una maduració molt lenta. Serveix per fer qualsevol elaboració que porti mantega, ja siguin pastissos, galetes, gratinats i beixamels o, fins i tot, per gaudir-ne untant una bona llesca de pa.

Aquí en teniu algunes receptes:

  1. Bròquil gratinat amb Mantega Cadí DOP
  2. Coca de Sant Joan amb Mantega Cadí
  3. Galetes de mantega
  4. Panadó de full de Mantega Cadí farcit d’Urgèlia
  5. Pastís de formatge

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: