POL MARTÍN DE HARO
30/03/2021Ara que arriba la bonança és el moment de fer una escapada, encara que sigui al parc del vostre poble o ciutat. Una reunió amb amics o amb la família (si la pandèmia ens ho permet) sempre és millor a l’aire lliure i amb un bon àpat. Aquests entrepans poden ser una gran opció si els porteu preparats des de casa a la carmanyola.
Entrepà de pastrami amb pa rústic
Importat dels Estats Units –concretament, de l’estat de Nova York–, ens arriba aquesta versió del sandvitx de pastrami adaptada a l’entrepà de pa rústic. Només caldrà que talleu el pa per la meitat, longitudinalment. Poseu-hi la meitat del pastrami –embotit d’origen romanès– i, a sobre, la barreja de mostassa i rave. Si us agrada més complet, sempre hi podeu afegir unes llesques de formatge fumat i una cullerada de xucrut alemanya.
Entrepà d'alvocat i formatge de cabra
Un entrepà vegetal amb pa de cereals que porta formatge de cabra, alvocat, ceba vermella i brots i germinats diversos. No penseu pas que és un entrepà sec o insípid, ja que va acompanyat d’una maionesa vegetal amb julivert i alfàbrega que aportarà un gran sabor i frescor al conjunt de l’entrepà. És fàcil de preparar i, per descomptat, apte per a vegetarians.
Entrepà de salmó i vegetals
Per a aquesta recepta necessitareu més temps que per a les anteriors, ja que vosaltres mateixos haureu de preparar el pa, que, a més, es fregeix posteriorment. La seva aparença i textura us recordaran el dònut de tota la vida, però sense la seva dolçor característica. Haureu de repartir-hi el salmó, les fulletes, la pastanaga, l’alvocat pelat i laminat, i el cibulet. Amaniu-ho amb mostassa i uns cordons de maionesa de remolatxa.
Entrepà de tonyina amb crema de pebrot i germinats
Sí, els entrepans també poden ser saludables. Per a aquesta recepta amb pa de llavors, haureu de trossejar el porro i posar-lo al got de la batedora amb el pebrot escalivat, el formatge, unes gotes d’oli d’oliva i el pebre. Tritureu-ho fins que quedi una crema homogènia, obriu els panets, unteu-los amb la crema i repartiu-hi al damunt la tonyina escorreguda i els germinats. Tan senzill com bo.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: