Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes per aprofitar un pollastre

ANA CASANOVA

09/03/2023

Més enllà de la cuixa i el pit o de guardar els ossos per fer-ne caldo, amb pollastre podem fer diverses receptes per aprofitar-ne cada part, des dels menuts fins a la carcassa o les ales. Avui us portem quatre receptes de la xef Ana Casanova, per cuinar i aprofitar el pollastre de maneres diferents però igual de bones, i apostant pel producte de proximitat, comprant pollastre de pagès. Tant si feu l’especejament a casa com si aneu a la vostra carnisseria de confiança, d’un pollastre sencer en poden sortir mil i una receptes.


 

01 Terrina de pollastre i pebrot escalivat

Terrina de pollastre i pebrot escalivat

Terrina de pollastre i pebrot escalivat

La primera proposta és una terrina de pollastre amb pebrot escalivat, una combinació que uneix la tradició dels ingredients amb un format menys clàssic, per obtenir un resultat final saborós i còmode, que fa que la recepta sigui ideal per compartir a taula. Serviu-ho a temperatura ambient, amb envinagrats i pa torrat.

02 Brou de pollastre

Brou de pollastre

Brou de pollastre

El brou és un dels grans clàssics de la cuina amb pollastre, una recepta que ens permet aprofitar-ne tant els ossos com la carcassa i que és ideal per fer a foc lent; la recepta per excel·lència de la cuina del “xup-xup”.

03 Cuixes farcides amb cuscussó

Cuixes farcides amb cuscussó

Cuixes farcides amb cuscussó

El cuscussó és un dolç típic menorquí d’origen àrab, que consisteix en un massapà cuit fet amb molla de pa del dia anterior, a més d’ametlles, sucre o mel, llard i fruita seca. Un plat ideal per gaudir tant del pollastre com del farcit i l’acompanyament.

 

04 Platet de colls i punys

Platet de colls i punys

Platet de colls i punys

L’última recepta ens permet aprofitar els menuts del pollastre, amb un bon sofregit com a base i acompanyat pels bolets de temporada que preferim. Un plat que és bo un cop fet, però que és encara millor si deixem que reposi durant un dia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: