POL MARTÍN DE HARO
22/03/2021De bacallà, amb cabdells, amb patata... D’amanides, n’hi ha moltes i de molts tipus. A més, són una gran opció per a una dieta equilibrada i variada. És per això que us en proposem unes quantes receptes diferents que de ben segur us sorprendran.
Amanida de primavera Becky Lawton
Una amanida refrescant, ideal per als primers dies de l’estació que dóna la benvinguda als dies de sol i bonança. És molt senzilla de preparar i, a més, en només un quart d’hora la tindreu llesta. També, el pesto li aportarà molt de sabor i visualment serà espectacular gràcies al grapat de flors i als germinats, que aporten molta força i tenen vitamines i minerals.
Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco
Quin espectacle de plat. A vegades tenim la sensació que les amanides són per anar fent i per preparar-nos abans d'un plat principal, però no ho veu així Paula Casanovas. Es tracta d'una amanida amb espinacs, verdura de temporada, i bacallà confitat a partir d'un oli d'herbes casolà fet amb romaní, farigola o fulles de llorer; tot plegat, acompanyat d'una salsa romesco.
Amanida records del Japó
La recepta de la xef Montse Estruch us proposa un plat oriental diferent, refrescant i molt variat. Arròs, alvocat, papaia o tonyina crua seran alguns dels ingredients que formen part d'aquesta amanida. De fet, la tonyina ha estat durant segles un aliment destacat en la dieta japonesa tenint en compte les moltes propietats beneficioses que té per a la salut. En la seva composició, destaca la presència d'àcids grassos omega-3.
Amanida de llagostins
És possible preparar una amanida sense enciam? La resposta es “sí”, i molt bones. En aquesta recepta de Roberto Pérez, els llagostins seran els protagonistes absoluts i se serviran bullits i pelats per sobre d’una base de tomàquet ratllat, oli d’oliva, sal i pebre negre. Fàcil de preparar i apta per a celíacs, pot ser una gran opció per a un menú de primavera.
Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes Getty Images
Una amanida fresca, molt completa i de gran sabor que combina a la perfecció unes patates tallades a daus amb el seitó i el cogombre. L'acompanyem d'una vinagreta d'herbes com el julivert, l'orenga i el porradell, per enfortir-ne el gust, i ja tenim un entrant excel·lent.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: