Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 amanides que us sorprendran

Alternatives, variades i saboroses

POL MARTÍN DE HARO

22/03/2021

De bacallà, amb cabdells, amb patata... D’amanides, n’hi ha moltes i de molts tipus. A més, són una gran opció per a una dieta equilibrada i variada. És per això que us en proposem unes quantes receptes diferents que de ben segur us sorprendran.

01 Amanida de primavera

Amanida de primavera Becky Lawton

Amanida de primavera

Una amanida refrescant, ideal per als primers dies de l’estació que dóna la benvinguda als dies de sol i bonança. És molt senzilla de preparar i, a més, en només un quart d’hora la tindreu llesta. També, el pesto li aportarà molt de sabor i visualment serà espectacular gràcies al grapat de flors i als germinats, que aporten molta força i tenen vitamines i minerals.

02 Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Quin espectacle de plat. A vegades tenim la sensació que les amanides són per anar fent i per preparar-nos abans d'un plat principal, però no ho veu així Paula Casanovas. Es tracta d'una amanida amb espinacs, verdura de temporada, i bacallà confitat a partir d'un oli d'herbes casolà fet amb romaní, farigola o fulles de llorer; tot plegat, acompanyat d'una salsa romesco.

03 Amanida records del Japó

Amanida records del Japó

Amanida records del Japó

La recepta de la xef Montse Estruch us proposa un plat oriental diferent, refrescant i molt variat. Arròs, alvocat, papaia o tonyina crua seran alguns dels ingredients que formen part d'aquesta amanida. De fet, la tonyina ha estat durant segles un aliment destacat en la dieta japonesa tenint en compte les moltes propietats beneficioses que té per a la salut. En la seva composició, destaca la presència d'àcids grassos omega-3.

04 Amanida de llagostins

Amanida de llagostins

Amanida de llagostins

És possible preparar una amanida sense enciam? La resposta es “sí”, i molt bones. En aquesta recepta de Roberto Pérez, els llagostins seran els protagonistes absoluts i se serviran bullits i pelats per sobre d’una base de tomàquet ratllat, oli d’oliva, sal i pebre negre. Fàcil de preparar i apta per a celíacs, pot ser una gran opció per a un menú de primavera.

05 Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes Getty Images

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Una amanida fresca, molt completa i de gran sabor que combina a la perfecció unes patates tallades a daus amb el seitó i el cogombre. L'acompanyem d'una vinagreta d'herbes com el julivert, l'orenga i el porradell, per enfortir-ne el gust, i ja tenim un entrant excel·lent. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: