Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 amanides per als dies de calor

Versàtils, saludables i refrescants

POL MARTÍN DE HARO

05/05/2021

Ja arriben la calor, els pantalons curts i les propostes culinàries que volen combatre els dies de sol. I és que, més enllà d'una sopa freda, les amanides són una gran opció per menjar de manera saludable, combinant tota mena d'ingredients que, malgrat que siguin molt diferents, de ben segur que us sorprendran pel seu gran sabor. Les podeu fer amb pasta, llegums, enciam, fruita... Les opcions són infinites... Al CUINA us proposem aquestes sis amanides per als dies de calor.

01 Amanida de llenties i taronja

Amanida de llenties i taronja AJJ Estudi

Amanida de llenties i taronja

Els llegums també tenen un lloc destacat en el món de les amanides, sobretot si els acompanyem de sabors cítrics com el de la taronja, uns brots tendres d'enciam i tomàquets Cherry. Per a aquesta amanida, us proposem que feu servir la varietat de llentia pardina, coneguda també com a llentia franciscana, que es diferencia de les altres pel color marró de la pela. La seva mida i la pela fina en permeten la cocció directa, sense el preceptiu remullat dels llegums, que es redueix a un simple rentat. Un altre avantatge és que no es desprèn en coure-la, cosa que la fa ideal per als guisats més o menys sucosos, però també per a amanides com aquesta, a la qual podeu afegir una vinagreta aprofitant el suc de taronja, emulsionat amb oli d'oliva i sal.

 

02 Amanida de pasta amb olives

Amanida de pasta amb olives

Amanida de pasta amb olives, pesto d'alfàbrega i ricotta

Una d'aquelles amanides que no pot faltar quan arriba la calor. I és que, fàcil de preparar i molt saborosa, pot ajudar-vos a solucionar el menú de més d'un dia. Només necessitareu pasta curta, olives negres, parmesà, tomàquets estil Cherry i un pesto que preparareu amb alfàbrega, una de les herbes aromàtiques més refrescants del mercat. Serviu-la freda, després de reposar una estona a la nevera. Tan senzilla com bona.

 

03 Figues

Figues Thinkstock

Amanida de figues i mozzarella

Ada Parellada us convida a fer de la fruita un ingredient imprescindible a les amanides. Aquesta proposta de la xef de Granollers porta enciam de tipus francès o romà, segons preferiu, unes làmines de mozzarella i figues fresques, a les quals haureu de tallar el peduncle. Per cert, sabíeu que contenen molta vitamina C? Aquest nutrient és imprescindible perquè el nostre sistema immunitari funcioni bé i pugui lluitar contra els gèrmens i els virus. En qualsevol cas, si us agraden els formatges més saborosos, en comptes de fer servir mozzarella, podeu posar a l'amanida una mica de formatge de cabra esmicolat o una mica de manxego. També combinen molt bé amb el gust dolç de les figues.

04 Empedrat

Empedrat

Empedrat

L'amanida d'estiu per excel·lència a casa nostra. I és que la tradició demana un bon bacallà esqueixat i dessalat, tècnica que podeu aplicar a casa uns dies abans. Més enllà del protagonista del mar, les hortalisses que acompanyaran el bacallà seran els tomàquets, el pebrot i la ceba. No hi poden faltar les mongetes seques, els ous durs i unes olives negres. Això sí, no us oblideu d'afegir-hi un bon raig d'oli d'oliva, sal i pebre negre. Serviu-la freda i, si pot ser, amb un got de la gran sopa freda de la temporada, el gaspatxo. Que vagi de gust!

05 Amanida records del Japó

Amanida records del Japó

Amanida records del Japó

La recepta de la xef Montse Estruch us proposa un plat oriental diferent, refrescant i molt variat. Arròs, alvocat, papaia o tonyina crua seran alguns dels ingredients que formen part d'aquesta amanida. De fet, la tonyina ha estat durant segles un aliment destacat en la dieta japonesa, tenint en compte les moltes propietats beneficioses que té per a la salut. En la seva composició, destaca la presència d'àcids grassos omega-3.

 

06 Amanida russa de peix amb maionesa de wasabi

Amanida russa de peix amb maionesa de wasabi

Amanida russa de peix amb maionesa de wasabi

Una amanida freda que no necessita presentació, encara que vosaltres la portareu al terreny oriental amb una maionesa picant feta amb wasabi, un dels condiments japonesos més habituals en plats com el sushi i la soja. I és que li aportarà un toc picant i molt refrescant gràcies al seu sabor, extret directament de la tija de la planta. La resta d'ingredients, això sí, són els mateixos: patata, ou d'ur, pèsols, ceba, pastanaga i pebrot. Acompanyeu-ho amb les torradetes per poder gaudir-la com una tapeta ben cruixent i refrescant, ja que l'amanida vindrà directament de la nevera.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: