Preparació
Preparació
- Si heu optat per enciam romana o francès, talleu-lo, renteu-lo i eixugueu-lo molt bé, si pot ser, en una centrifugadora. Si heu optat per una barreja d’enciams ja a punt, en bossa, us podeu saltar aquest pas.
- Renteu bé les figues i, sense pelar-les, talleu-lis el peduncle.
- Talleu la mozzarella a làmines.
- Feu una vinagreta barrejant bé tres parts d’oli per una de vinagre balsàmic.
- En una safata, poseu un llit d’enciam i amaniu-lo amb la vinagreta. A sobre, poseu-hi la mozzarella tallada, les figues tallades i una mica de sal gruixuda, i acabeu-ho amb el granet d’ametlla.
El consell
- Sabíeu que les figues fresques contenen molta vitamina C? Aquest nutrient és imprescindible perquè el nostre sistema immunitari funcioni bé i pugui lluitar contra els gèrmens o els virus. Les figues seques, en canvi, no contenen gens de vitamina C, però són molt més riques en calci, que ens ajuda a tenir uns ossos ben forts.
- Si us agraden els formatges més saborosos, en comptes de fer servir mozzarella podeu posar a l’amanida una mica de formatge de cabra esmicolat o una mica de manxego. També combinen molt bé amb el gust dolç de les figues.