Troba la teva recepta

6 cucurbitàcies que has de conèixes

Verdures que estan fetes majoritàriament d'aigua

CUINA.CAT

30/01/2020

Les cucurbitàcies són plantes enfiladisses, pròpies dels països càlids, de les quals n'hi ha més de 700 espècies. No cal, però, que les conegueu totes, excepte aquestes sis més comunes.

01 Cogombre

Cogombre

Cogombre

Aquesta cucurbitàcia d'origen sud-asiàtic és la quarta hortalissa més produïda al món, per darrere del tomàquet, la col i la ceba. El cogombre està compost d'aigua i potassi, però si l'ingeriu amb pell millorarà l'elasticitat de les vostres cèl·lules i enfortirà el vostre cabell i ungles, gràcies a la fibra, el betacarotè, el silici i la clorofil·la que conté.

 

 

02 Melons

Melons

Meló

Té un gust suau i refrescant i aporta una gran quantitat d'aigua, ja que aquesta suposa el 92% dels components d'aquest fruit. A més conté moltes vitamines; A, C, B6 i B3, minerals i sucres que nodreixen l'organisme. És un bon substitut de les begudes isotòniques.

 

03 Síndria

Síndria Thinkstock

Síndria

La síndria conté un 95% d'aigua, així que és ideal prendre-la després de fer esport per fer passar la set i recuperar els minerals perduts com el manganès, molt important per la fabricació de vitamines i àcids grassos o el potassi, necessari per generar l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal.

 

 

04 Carbassa

Carbassa

Carbassa

La carbassa és una verdura dolça, no massa freqüent a la gastronomia catalana, que conté molt poques calories i hidrats de carboni, i, en canvi molta fibra. La de la foto es coneix col·loquialment com a 'carbassa cacauet', i és la que ens és més fàcil de trobar a les botigues. Es reconeixen, però, altres cinc varietats.

 

05 Carbassons

Carbassons

Carbassó

El carbassó és una verdura que es cull quan encara és immadura i les llavors no estan desenvolupades. Destaca per la seva gran quantitat de vitamina C i B9 que reforcen el sistema immunològic. Se'n cull tot l'any i es pot menjar tant cru com cuit!

 

06 Lagenària

Lagenària

Lagenària

Per menjar-la ha d'estar verda, ja que un cop madura passa a utilitzar-se com a recipient a la cuina. Es cultiva a zones tropicals i subtropicals, prevé les malalties a l'estómac i als intestins, les erupcions cutànies i retarda el creixement dels tumors.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto