Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 cucurbitàcies que has de conèixes

Verdures que estan fetes majoritàriament d'aigua

CUINA.CAT

30/01/2020

Les cucurbitàcies són plantes enfiladisses, pròpies dels països càlids, de les quals n'hi ha més de 700 espècies. No cal, però, que les conegueu totes, excepte aquestes sis més comunes.

01 Cogombre

Cogombre

Cogombre

Aquesta cucurbitàcia d'origen sud-asiàtic és la quarta hortalissa més produïda al món, per darrere del tomàquet, la col i la ceba. El cogombre està compost d'aigua i potassi, però si l'ingeriu amb pell millorarà l'elasticitat de les vostres cèl·lules i enfortirà el vostre cabell i ungles, gràcies a la fibra, el betacarotè, el silici i la clorofil·la que conté.

 

 

02 Melons

Melons

Meló

Té un gust suau i refrescant i aporta una gran quantitat d'aigua, ja que aquesta suposa el 92% dels components d'aquest fruit. A més conté moltes vitamines; A, C, B6 i B3, minerals i sucres que nodreixen l'organisme. És un bon substitut de les begudes isotòniques.

 

03 Síndria

Síndria Thinkstock

Síndria

La síndria conté un 95% d'aigua, així que és ideal prendre-la després de fer esport per fer passar la set i recuperar els minerals perduts com el manganès, molt important per la fabricació de vitamines i àcids grassos o el potassi, necessari per generar l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal.

 

 

04 Carbassa

Carbassa

Carbassa

La carbassa és una verdura dolça, no massa freqüent a la gastronomia catalana, que conté molt poques calories i hidrats de carboni, i, en canvi molta fibra. La de la foto es coneix col·loquialment com a 'carbassa cacauet', i és la que ens és més fàcil de trobar a les botigues. Es reconeixen, però, altres cinc varietats.

 

05 Carbassons

Carbassons

Carbassó

El carbassó és una verdura que es cull quan encara és immadura i les llavors no estan desenvolupades. Destaca per la seva gran quantitat de vitamina C i B9 que reforcen el sistema immunològic. Se'n cull tot l'any i es pot menjar tant cru com cuit!

 

06 Lagenària

Lagenària

Lagenària

Per menjar-la ha d'estar verda, ja que un cop madura passa a utilitzar-se com a recipient a la cuina. Es cultiva a zones tropicals i subtropicals, prevé les malalties a l'estómac i als intestins, les erupcions cutànies i retarda el creixement dels tumors.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: