CUINA.CAT
30/01/2020Les cucurbitàcies són plantes enfiladisses, pròpies dels països càlids, de les quals n'hi ha més de 700 espècies. No cal, però, que les conegueu totes, excepte aquestes sis més comunes.
Cogombre
Aquesta cucurbitàcia d'origen sud-asiàtic és la quarta hortalissa més produïda al món, per darrere del tomàquet, la col i la ceba. El cogombre està compost d'aigua i potassi, però si l'ingeriu amb pell millorarà l'elasticitat de les vostres cèl·lules i enfortirà el vostre cabell i ungles, gràcies a la fibra, el betacarotè, el silici i la clorofil·la que conté.
Melons
Té un gust suau i refrescant i aporta una gran quantitat d'aigua, ja que aquesta suposa el 92% dels components d'aquest fruit. A més conté moltes vitamines; A, C, B6 i B3, minerals i sucres que nodreixen l'organisme. És un bon substitut de les begudes isotòniques.
Síndria Thinkstock
La síndria conté un 95% d'aigua, així que és ideal prendre-la després de fer esport per fer passar la set i recuperar els minerals perduts com el manganès, molt important per la fabricació de vitamines i àcids grassos o el potassi, necessari per generar l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal.
Carbassa
La carbassa és una verdura dolça, no massa freqüent a la gastronomia catalana, que conté molt poques calories i hidrats de carboni, i, en canvi molta fibra. La de la foto es coneix col·loquialment com a 'carbassa cacauet', i és la que ens és més fàcil de trobar a les botigues. Es reconeixen, però, altres cinc varietats.
Carbassons
El carbassó és una verdura que es cull quan encara és immadura i les llavors no estan desenvolupades. Destaca per la seva gran quantitat de vitamina C i B9 que reforcen el sistema immunològic. Se'n cull tot l'any i es pot menjar tant cru com cuit!
Lagenària
Per menjar-la ha d'estar verda, ja que un cop madura passa a utilitzar-se com a recipient a la cuina. Es cultiva a zones tropicals i subtropicals, prevé les malalties a l'estómac i als intestins, les erupcions cutànies i retarda el creixement dels tumors.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.