Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 receptes amb cogombre

Us donem idees per portar al plat una hortalissa refrescant que no pot faltar als vostres menús d'estiu

15/06/2018

Més enllà de la moda de fer-lo nedar, tallat a rodanxes, en una copa de gintònic, el cogombre ens ofereix múltiples possibilitats per dotar d'un singular aire refrescant les nostres amanides, sopes fredes i batuts de fruites. Aquesta hortalissa de la família de les cucurbitàcies està composta en un 95% d'aigua, cosa que la fa força hidratant. A més, conté nombrosos nutrients, entre els quals destaca el potassi. Si volem aprofitar totes les seves propietats beneficioses per al cos és millor menjar-lo amb la pell, que conté fibra, betacarotè, silici i clorofil·la. És un ingredient que tractarem sempre en fred, ja que no accepta bé la cocció. Tallat ben prim, amb l'ajuda d'una mandolina, donarà nous matisos a les amanides, i si el tritureu per fer-ne una sopa freda o un batut, us aportarà la frescor que el caracteritza. 

01 Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Aquesta recepta presenta una manera original i creativa de menjar una amanida, un plat que pot resultar una mica monòton i avorrit. En aquest cas, l'amanida de llenties (tradicional i senzilla, amb tomàquet, ceba i pebrot) actua com a farciment de làmines de cogombre, que hem tallat amb la mandolina. Per la seva banda, el paper d'arròs és molt senzill d'utilitzar, ja que només necessita uns segons d'hidratació i ofereix resultats imaginatius i gustosos.

Llegiu la recepta completa

02 Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens

Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens Becky Lawton

Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens

Per elaborar aquesta amanida tan vistosa ens cal l'ajuda de la mandolina (si no en teniu, podeu fer servir un pelador). Amb aquest instrument aconseguirem làmines fines, esveltes i amb una certa ondulació que ens permetran gaudir de la textura lleugerament cruixent de les hortalisses, així com del seu gust més natural. Aquesta amanida és una bona alternativa per quan tenim pocs minuts per elaborar un entrant fresc, nutritiu i original.

Llegiu la recepta completa

03 Gaspatxo

Gaspatxo Miquel Àngel Roque

Gaspatxo

Segurament, el gaspatxo és una de les receptes més famoses que incorporen el cogombre entre els seus ingredients. Aquesta és una hortalissa amb propietats diürètiques i depuratives, cosa que la converteixen en un producte ideal per consumir a l'estiu. El podeu incorporar en sopes i cremes fredes de temporada estiuenca, tot combinant-lo amb productes amb què fa molt bona parella, com el meló o la menta.

Llegiu la recepta completa

04 Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

En aquesta recepta el cogombre torna a estar en una amanida, acompanayant al iogurt i a l'anet, amb els quals fa una magnífica combinació, tot recordant una de les grans receptes que incorporen cogombre: el tzatziki grec. La seva frescura, amanida amb el perfum anisat de l'anet, i l'acidesa i cremositat del iogurt, fan d'aquesta senzilla amanida un genial acompanyament en preparacions fregides.

Llegiu la recepta completa

05 'Wrap' de pollaste amb safrà amb amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja

'Wrap' de pollaste amb safrà amb amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja Food Photos / Cristina Rivarola

Amanida de quinoa i llet de coco amb pit de pollastre amb llimona

Us proposem una recepta d'una gran complexitat nutritiva, ideal com a plat únic o, fins i tot, per emportar-nos a una carmanyola. La quinoa, rica en hidrats de carboni i aminoàcids essencials, és la base de l'amanida, que completem amb mango i amanim amb coriandre. D'aquesta manrea s'obté una preparació amb fortes reminiscències asiàtiques, amb molt de sabor i aroma.

Llegiu la recepta completa

06 Amanida de flors de primavera

Amanida de flors de primavera Becky Lawton

Amanida de flors de primavera

Continuem amb una altra amanida, amb el cogombre com a ingredient principal, que il·lustra la riquesa de gustos i aromes de la cuina mediterrània. Tallem de nou el cogombre a làmines ben fines, l'acompanyem amb dauets de tomàquet, amb olives i ho complementem amb el característic perfum que desprèn l'alfàbrega. Cal tenir en compte que tant el tomàquet com el cogombre deixaran anar molta aigua, per això cal assecar-los bé amb un paper de cuina perquè el plat no quedi amb un excés de líquid.

Llegiu la recepta completa

07 Smoothie green vital

Smoothie green vital

Smoothie green vital

L'smoothie ha guanyat molta popularitat, esdevenint una alternativa sana, nutritiva i gustosa per prendre un batut de vegetals frescos, ric en fibra i vitamines. Per preparar-lo ens cal una liquadora, per obtenir el líquid de verdures i fruites del batut. No hi afegim sucre, ja que la dolçor natural d'ingredients com ara la poma i la complexitat de gustos de la resta d'ingredients, aconsegueixen un resultat gustatiu realment interessant, aprofitant el bo i millor del món vegetal, combinant dolç, àcid i amarg.

Llegiu la recepta completa

08 Batut de kiwi i poma

Batut de kiwi i poma

Smoothie de kiwi i poma

Acabem amb un altre smoothie que incopora el cogombre als seus ingredients, juntament amb la poma, el kiwi i l'api, habituals en els batuts vegetals. Si entre la vostra bateria de maquinària culinària no hi figura una liquadora, podeu triturar tots els ingredients i seguidament colar-los per eliminar-ne l'excés de partícules fibroses. S'acompanya amb gel picat per realçar-ne la frescor i gaudir-lo al màxim en temporada d'estiu, ja sigui per esmorzar, per prendre a mitja tarda o abans d'algun àpat. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: