Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb síndria

10 receptes amb síndria que no només són postres!

12/06/2023

Una de les millors aliades que tenim per combatre la calor és la síndria, aquesta esfera grossa i pesada, de color rogenc, plena d'aigua i dolçor que tant ens ha refrescat les caloroses tardes d'estiu devorant-ne els talls amb forma de somriure. És una fruita de naturalesa molt aquosa, amb un contingut d'aigua de més del 90%, així que convé menjar-la ben madura, quan té el major contingut de sucres, ja que si no resulta insípida. A la cuina és un ingredient molt versàtil, amb el que es poden fer múltiples preparacions dolces, o fins i tot portar-la als plats del món salat, destacant-ne la cocció a la planxa, popularitzada des de l'alta gastronomia per Ferran Adrià. 

Síndria a la planxa amb xocolata

Síndria a la planxa amb xocolata

Síndria a la planxa amb xocolata

Que no us espanti col·locar la síndria sobre una planxa o sobre una graella, el seu resultat us sorprendrà i descobrireu una manera molt original de cuinar una fruita, fins i tot per posar-la de guarnició en plats de carn o de peix. En quedar marcada a la planxa n'accentuem els sabors, en traiem part de l'aigua i en multipliquem el gust, quedant-ne l'interior fred. Si a sobre ho culminem amb un raig de xocolata desfeta per sobre, ens queda unes postres de categoria.

Llegiu la recepta completa

Melmelada de síndria

Melmelada de síndria Becky Lawton

Melmelada de síndria

Reunim tres fruites de tonalitats vermelles per fer-ne una melmelada deliciosa, ja que, amb cireres, maduixes i síndria, què pot sortir malament? És una excel·lent opció per aprofitar aquestes fruites si en tenim moltes i no sabem que fer-ne, o les tenim ja massa madures. La podeu aprofitar per acabar moltes postres, com per exemple per sobre un pastís de formatge.

Llegiu la recepta completa

Mousse de síndria

Mousse de síndria

Mousse de síndria

Quan liqüem la síndria, cosa que podem fer senzillament triturant-la i colant-la per eliminar-ne les restes fibroses i les llavors, en resulta un líquid vermellós d'un gust intens i refrescant deliciós. Si aquest suc l'aprofitem per fer-ne postres, en tindrem tot el gust i essència de la síndria, al qual podem donar diferents textures. En el cas que us presentem, us proposem de donar-hi una textura lleugera, airejada i suau per gaudir de la síndria en forma de mousse.

Llegiu la recepta completa

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Incorporar fruites de temporada estiuenca al gaspatxo i altres sopes fredes és una gran opció, on la sopa en qüestió es potencia en gust, aroma, color i aportació nutritiva. Si voleu que el gaspatxo us quedi d'una textura més líquida, tritureu tots els ingredients amb l'ajuda d'un túrmix, i posteriorment passeu-ho de mica en mica per un colador de malla per eliminar-ne les restes sòlides, com ara les llavors i les pells dels tomàquets.

Llegiu la recepta completa

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla

Unim en un mateix plat dues de les fruites més populars de la temporada d'estiu, en un matrimoni refrescant i dolç, descansant sobre una base esponjosa d'ametlla, i regat tot finalment amb un iogurt de llet de cabra, fent així unes postres molt senzilles però molt atractives. Si no teniu un estri en forma de semiesfera per fer petites boles de meló i síndria, podeu fer-ho tallant-ho a cubs regulars.

Llegiu la recepta completa

Escuma de síndria amb móres i gelat de vainilla

Escuma de síndria amb móres i gelat de vainilla Becky Lawton

Escuma de síndria amb móres i gelat de vainilla

Una altra manera de donar una textura diferent a la síndria, partint del seu irresistible suc. Les escumes s'aconsegueixen amb l'ajuda d'un sifó, proveït d'una càrrega de gas, que s'introduirà dins del líquid desitjat, estabilitzat gràcies a elements com ara la gelatina, i quedarà muntat, amb aire a l'interior que li proporcionarà més volum, suavitat i una textura molt agradable i lleugera al paladar.

Llegiu la recepta completa

Broqueta de síndria

Broqueta de síndria Thinkstock

Broqueta de síndria i mató amb sopeta freda de majordoma

Una recepta que podeu fer servir tant com a entrant fred o com a postres, senzilla i de pocs ingredients. Si voleu, podeu acompanyar-ho amb un altre tipus d'infusió, i si no disposeu d'agar-agar hi podeu posar una mica de gelatina, o dissoldre-hi una mica de midó de blat de moro perquè estigui una miqueta més espès.

Llegiu la recepta completa

Síndria

Síndria Thinkstock

Síndria a la planxa i secret de porc ibèric amb salsa agredolça

Una altra recepta on cuinem la síndria a la planxa, daurant-la bé pels dos costats, i la presentem acompanyada d'un secret ibèric, amb la qual cosa ja ens acaba de netejar una mica del greix d'aquesta part del porc. Sembla un plat una mica surrealista, però la cuina catalana és plena de plats de carn amb acompanyament de fruites que fan un conjunt amb matisos dolços i salats magnífics.

Llegiu la recepta completa 

Sopa de burrata

Sopa de burrata

Sopa de burrata, alfàbrega i síndria amb balsàmic

Us presentem un entrant fred d'una gran elegància i subtilesa, amb gran varietat de gustos i aromes. La sopa de burrata té una cremositat molt característica, ja que la burrata té una textura similar a la de la mantega, és molt untuosa. Sobre la crema, hi dipositem dauets de síndria, hi afegim punts de reducció de vinagre balsàmic, que li atrogaran un toc agredolç molt interessant, i ho finalitzem amb fulles d'alfàbrega i el seu inconfusible perfum.

Llegiu la recepta completa

Sopa de síndria

Sopa de síndria Gemma Clofent

Sopa de síndria amb gelat de vainilla

Una altra opció per utilitzar el suc de la síndria en postres, en aquesta ocasió de la manera líquida i senzilla, extraient el suc de la síndria i afegint-hi una mica d'almívar per potenciar-ne el gust i donar-hi una mica més de cos. L'acompanyem de boles de síndria i un gelat de vainilla, que quan es desfà i es barreja amb el líquid rogenc i en resulta una menja deliciosa. Podeu beure-ho també com si es tractés d'un refresc.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: