Troba la teva recepta

6 salses per a pasta que has de conèixer

Els italians no només saben fer macarrons, espaguetis i mil pastes diferents. També saben acompanyar-les com ningú!

CUINA.CAT

10/10/2019

Poca gent trobarem a qui no li agradi un bon plat de pasta. Algú hi haurà, és clar, però és un d'aquells plats que agrada gairebé a tothom. Els italians són autèntics experts en la matèria, i no només saben com coure-la al punt exacte perquè quedi gustosa, sinó que també han desenvolupat desenes de receptes i salses per acompanyar-la. En tots els casos heu de tenir clar que la salsa s'afegeix, acabada de fer, a l'últim moment. Perquè tingueu algunes idees, aquí teniu sis salses italianes que heu de conèixer per menjar un bon plat de pasta i cridar 'Mamma mia!'

Carbonara

Carbonara

Carbonara

Els ingredients que la formen són un ou per persona, cansalada saltada a la paella, parmesà ratllat i una mica de nou moscada. S’han de batre els ous (rovell i clara), afegir-hi el parmesà ratllat, una mica de sal i la nou moscada. Quan la pasta està a punt, s’ha de colar i tornar a posar a l’olla, sense aigua, és clar, i a foc lent. S’han d’incorporar tots els ingredients a l’olla, inclosa la cansalada tallada a daus o a trossets petits. Barregeu-ho, perquè la salsa s’ha d’enganxar a la pasta, i després traieu-ho del foc quan l’ou encara estigui mig líquid, amb cura que no s’enganxi al fons de l’olla. Res de crema de llet, només ou, un per persona.

Pasta a la amatriciana

Pasta a la amatriciana

Amatriciana

És una de les salses més clàssiques de la cuina italiana i la recepta original està dipositada al tribunal d’Amatrice, un poble a prop de Roma, que és on es va crear. Feta a base de ceba, tomàquet i galtes de porc.

Si voleu posar-la en pràctica, ho podeu fer amb aquesta recepta de Miquel Àngel Roque.

Ragú

Ragú

Ragù

La paraula ‘ragù’ prové del mot francès ‘ragoût’, que denominava els plats de carn estofada per acompanyar altres plats, com, en aquest cas, la pasta. És una de les salses italianes més conegudes i té dues versions segons dues zones italianes: el ragù a la napolitana i el ragù a la bolonyesa. La versió bolonyesa inclou, a més del sofregit i el tomàquet, carn grassa de boví (al voltant del 70%), i carn de porc triturada (un 30%), sense comptar que algunes persones li afegeixen una petita part de cansalada. Un dels plats més clàssics de la regió de Bolonya són les tallarines al ragù, però es pot combinar amb pasta llarga (espaguetis, tallarines o bucatini) o pasta curta (com en el cas dels macarrons). Això sí, mai amb pasta farcida. La versió napolitana es caracteritza per una preparació molt llarga i lenta. S’hi ha de posar més tomàquet, vedella tallada amb ganivet i costelles de porc.

Puttanesca

Puttanesca

Puttanesca

Aquesta salsa és originària de la regió de Nàpols, i es diu que les prostitutes, abans d’arribar a casa després de la feina, compraven el menjar de subsistència amb què preparaven aquest plat saborosíssim. Els ingredients que la formen són all (molt d’all), tomàquet, anxoves, tàperes, olives i un bitxo. El millor tipus de pasta per acompanyar la puttanesca són els espaguetis.

Pesto a la genovesa

Pesto a la genovesa

Pesto a la genovesa

Els ingredients que la formen són alfàbrega, pinyons, sal grossa i formatge pecorino, tot picat al morter. S’ha de servir amb la millor pasta, que en aquest cas són els espaguetis aplanats, ja que poden recollir la salsa a la perfecció.

Si us ve de gust tastar-la, us proposem aquesta recepta.

Alla Norma

Alla Norma

Alla Norma

És una salsa que ve directament de l’illa de Sicília i que té molt d’èxit a Catalunya. Feta a base de salsa de tomàquet, alfàbrega, albergínies i ricotta salata. Aquesta recepta de Miquel Àngel Roque explica com fer-ne.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

16 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

16 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

17 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto