Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els 7 plats de canelons que tothom ha de tastar almenys una vegada a la vida

CUINA us proposa un seguit de receptes que van més enllà del plat tradicional

PAU SAURI SORIANO

15/12/2021

La tradició estableix que els canelons s'han de cuinar a partir de les restes del dinar de Nadal, l'àpat més esperat de l'any. No obstant això, per a molts, el dia gros és el de Sant Esteve, per poder gaudir dels rotlles de pasta farcits de carn trinxada amb beixamel i formatge fos per sobre. Actualment, no cal esperar a l'època de Nadal per poder-los degustar i, de fet, cada vegada hi ha més maneres d'elaborar aquest plat. Des de CUINA us proposem set receptes de canelons que hauríeu de tastar algun cop a la vida. Sempre és bo respectar les tradicions, però també és interessant obrir la porta a idees noves.

01 Canelons de marisc

Canelons de marisc

Canelons de marisc

Dolors Abad us proposa uns canelons a l'estil tradicional, però amb peix, en comptes de carn trinxada. Si ho volguéssiu fer com cal, podríeu mirar d'aprofitar el marisc, si en mengeu, que us hagi sobrat dels àpats dels dies 24 i 25 de desembre.

02 Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Pasta farcida de producte de qualitat, banyada en beixamel i formatge fos. Aquesta és la proposta de Ruth Josep Munné. Aprofiteu que encara podreu trobar bolets a les botigues!

03 Canelons d'ànec amb tòfona d'hivern i Urgèlia

Canelons d'ànec amb tòfona d'hivern i Urgèlia

Canelons d'ànec amb tòfona d'hivern i formatge Urgèlia

El plantejament d'aquest plat és el mateix que l'anterior; es respecta la recepta de canelons de carn trinxada, però s'opta per escollir ingredients i aliments diferents. Totes dues elaboracions són perfectes per fer un salt de qualitat en els àpats festius d'aquest any.

04 Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Amb aquesta recepta comencem a allunyar-nos de la versió més clàssica dels canelons. No farem servir ni carn, ni beixamel, ni pasta ni formatge. Per substituir-los, tindrem una barreja d'espinacs triturats amb alvocat i una confitura de ceba caramel·litzada. Animeu-vos a fer-los!

05 Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta

Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta

Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta

Juanjo Roda planteja una reinvenció del caneló tradicional més propera a la cuina asiàtica que a l'occidental. En aquesta, serà clau combinar el sabor de la vinagreta amb el dels llagostins i la sípia.

06 Canelons de mango amb 'mousse' de torró

Canelons de mango amb 'mousse' de torró

Canelons de mango amb 'mousse' de torró

Poden ser unes postres els canelons? Sí. Gemma Clofent ens ho demostra. Només haureu de substituir la pasta per mango i la carn, per nata muntada. Si ho feu, aconseguireu unes postres delicioses en forma de caneló.

07 Canelons de la mare de Fina Puigdevall

Canelons de la mare de Fina Puigdevall

Canelons de la mare de Fina Puigdevall

Correcte, no podíem deixar fora la recepta tradicional dels canelons. Tot i experimentar i conèixer gustos nous, sempre està bé tornar a aquells plats que ens agraden i ens fan feliços. A més, us anirà bé per si heu de refrescar l'elaboració de cara a les festes.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: