Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Propostes amb gingebre

5 receptes amb l'espècia asiàtica

POL MARTÍN DE HARO

08/06/2021

Originari d'Àsia, els perses el van estendre per la Xina i l'Índia al segle V aC. Curiosament, aquesta espècie no va ser gaire valorada a la Mediterrània, encara que es va usar a Grècia i a Roma. Els àrabs van ser els que la van introduir a Europa durant l'edat mitjana. Conegut pel seu sabor i aroma picants, el gingebre és una espècie molt usada a la Xina per fer infusions, amanides i sopes, o per aportar un toc cítric i refrescant a les carns o els peixos. S'extreu del rizoma d'una planta tropical passats els deu mesos després de la plantació. A més, té propietats molt digestives i ajuda a combatre marejos i vertígens. Al CUINA reivindiquem el gingebre amb aquestes cinc receptes.

01 Costella de porc amb llima i gingebre

Costella de porc amb llima i gingebre

Costella de porc amb llima i gingebre

David Caballero us proposa aquestes costelles de porc amb llima on el gingebre servirà de condiment en una altra manera de cuinar les costelles de porc, junt amb la llima o el quètxup. Les haureu de coure al forn durant una hora, però l'espera valdrà la pena. Mireu de gratinar-les quan acabi la cocció perquè us quedin caramel·litzades. Quina bona pinta!

02 Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Qui ha dit que el gaspatxo hagi de portar tomàquet? I que sigui salat? Gemma Clofent desafia el concepte tradicional d'una de les cremes fredes per excel·lència amb aquestes saboroses postres amb taronja, pastanaga, iogurt i gingebre, que haureu de triturar junt amb la resta d'ingredients. Fàcil de preparar, refrescant i saludable, no us sembla?

03 Peix marinat amb gingebre i vinagre d'arròs

Peix marinat amb gingebre i vinagre d'arròs Becky Lawton

Peix marinat amb gingebre i vinagre d'arròs

Descobriu la subtilesa dels gustos asiàtics amb aquest peix marinat. I és que necessitareu salsa de soja, vinagre d'arròs, sucre morè i gingebre picat per tal d'elaborar un maridatge amb un sabor únic, que requereix l'equilibri perfecte entre salat, dolç i picant. Fareu una salsa amb els mateixos ingredients i suc de llima i només caldrà ficar al forn el bacallà o el salmó, segons el que preferiu. Quedarà deliciós. Us recomanem que l'acompanyeu d'una amanida o de verdures al vapor, com farien al país del sol naixent.


 

04 Curri de cigrons

Curri de cigrons

Curri de cigrons

Llegums al curri amb verduretes. Les preparareu amb llet de coco i una pasta de curri especial per a aquests plats que podreu trobar en botigues especialitzades en espècies. Haureu de daurar la ceba i deixar que faci xup-xup amb l'albergínia, la llet de coco, el gingebre i un brou de verdures. Podeu fer servir el d'Aneto. Un cop barregeu el curri amb els cigrons, mireu d'afegir-hi uns anacards i una mica de coriandre fresc picat. Aquests dos productes afegiran un toc cruixent i refrescant al plat. Acompanyeu-lo d'arròs bullit, que absorbirà el sabor del curri. Una delícia apta per a vegans que, a més, és ràpida i senzilla de preparar.

05 Tapa de petxina de pelegrí marinada

Tapa de petxina de pelegrí marinada

Tapa de petxina de pelegrí marinada

Les vieires són un dels nostres 'frutti di mare' preferits, ja que és un marisc amb un sabor suau que es pot acompanyar molt bé de determinades salses. Per a aquesta ocasió, un marinat de gingebre i salsa de soja, que, a més, se servirà amb un puré de carbassa ple de sabor i amb un toc dolç. Espectacular!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto