CUINA.CAT
30/03/2022Els sabors i les aromes d'Àsia en plats elaborats amb el rebost mediterrani; un menú de primavera fet amb brots, herbes i fulles, i postres servides amb cassoletes, recipients comestibles.
El número de CUINA del mes d'abril és ple de propostes saboroses i temptadores per donar la benvinguda a la primavera amb plats lleugers i plens de colors i aromes.
De receptes, en trobareu moltíssimes, però nosaltres us n'hem seleccionat tres perquè feu un petit tast del que recull la revista. Recordeu que la podeu trobar al quiosc, a les botigues Abacus i als supermercats Bonpreu Esclat. I, si voleu fer la recepta de portada, la trobareu aquí. Que vagi de gust!
'Dumplings' de botifarra i col
Els 'dumplings', una classe de 'dim sum', són una massa petita farcida d'ingredients diversos, que se solen classificar segons el farcit o la forma. En el número d'abril del CUINA, Eva G. Hausmann ens n'ha fet uns amb ingredients nostrats –botifarra i col– dins el reportatge amb el qual hem volgut reproduir els gustos i les aromes de les cuines orientals fent servir productes del rebost mediterrani.
Com que elaborar 'dumplings' és entretingut, us recomanem que en feu una bona quantitat i els congeleu. Després, els podeu cuinar directament congelats, a la planxa, al vapor o fregits, i acompanyar-los d'un romesco suau o d'una salsa de vi dolç. Si no trobeu 'oblees' per a 'dumplings', podeu fer-los amb massa de minicrestes i cuinar-los al forn o fregir-los.
Coca de primavera Anna Garcia Frigola
Beatriz de Marcos ens ha cuinat quatre receptes lleugeres, saludables i, sobretot, espectaculars per donar la benvinguda a la primavera. I ho ha fet omplint els plats de colors i aromes amb brots, fulles i herbes primaverals, que Anna Garcia Frigola ha recollit a la perfecció amb les seves fotografies.
En el cas d'aquesta coca primaveral, si no seguiu una dieta vegana, podeu substituir el formatge blau d'anacards per un formatge blau de cabra.
Cassoletes de llimona Becky Lawton
Gemma Clofent no falla mai a la seva cita amb la revista CUINA i per al mes d'abril ens ha proposat tres postres delicioses i suggeridores. El tema comú de totes tres són les cassoletes o recipients comestibles, que se solen fer de pasta de full, però que en aquest número Clofent reinventa amb altres ingredients, com, per exemple, la xocolata.
En aquestes cassoletes de 'lemon pie', on la llimona és la fruita predominant, la base dels recipients són 'oblees' de crestes.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: