Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 89
Cuina núm. 89. Desembre 2008

Nadal amb la Família Roca. Un menú de tres estrelles

En aquest número

Vermut / Mercat de desembre

Torró d'Alacant

De quin en vols, del dur o del tou?

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de desembre

Llamàntol

Un crustaci que fa festa

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de desembre

Tàperes i Taperots

Per a salses i aperitius

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de desembre

Litxis

El fruit preferit de l'antiga Xina

Litxis

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Restaurant Jean Luc Figueras

Amb una llarga trajectòria professional, en gran part lligada a Barcelona, aquest xef aparca l'urbs per escenificar ara el seu art culinari en l'entorn natural de la Vall de Boí. Precursor de la cuina creativa i d'autor, és un cuiner de referència per a molts restauradors catalans. Pels seus fogons hi han passat molts dels actuals primers espases de la restauració.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Capó

El pollastre de les grans ocasions

El príncep del corral no hi pot faltar, rostit i ben farcit, a les grans celebracions gastronòmiques del Nadal. Però no només de capons viu l'home. La pularda també fa el fet amb gran dignitat.

Salvador Garcia-Arbós (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Proposta del mes

Nadal amb la Família Roca

Els tres germans ens cuinen i mariden un menú festiu

Tana Collados (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El celler

Emendis

El nou Penedès

Ens desplacem fins a Castellet i LA Gornal per conèixer el nou Penedès Vinícola que ens proposa el Celler Emendis.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

No Només Brut Nature

Cada tipus de cava té el seu maridatge ideal

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Whiskys

Els millors destil.lats per a les sobretaules més llargues

Àngel García Petit (text)

A fons

Taules de Festa

Idees per vestir grans àpats

Arriben les festes més gastronòmiques de l'any. I per celebrar-ho, us proposem algunes idees per guarnir la taula de Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any, de manera que pugueu sorprendre la família i els amics no sols amb el menjar, sinó també amb la decoració. Unes propostes estètiques que us servim acompanyades de tres receptes clàssiques catalanes per a cada àpat festiu.

Becky Lawton (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Tastaolletes / Menjar i salut

Aliments depuratius

S'acosten dates d'excessos, en les quals és habitual menjar i beure més del compte. Hi ha hortalisses, infusions i fruites amb propietats depuratives que ajuden a eliminar toxines.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Marisc per al nadal

Tastaolletes / La nevera de...

Matthew Tree, gastroatípic

Viatjant per casa nostra ha descobert que li encanten els embotits pallaresos, s'ha convençut de la unitat gastronòmica dels Països Catalans i ha confessat ser dels pocs anglesos amants del conill.

Claùdia Pujol (text)

Receptes

Mandonguilles dolces

Frederic Oliver i Amill

Torrada d'escamarlans, salsifís i papada

Jean Luc Figueras

Consomé de capó de luxe

Icaro Scorpioni

Pollastre de pagès farcit

Icaro Scorpioni

Capó de Nadal farcit a la catalana

Icaro Scorpioni

Llagosta a la bearnesa

Joan Roca

Pularda "Demi-Deuil"

Joan Roca

Rajola de xocolata i caramels

Jordi Roca

Torró cruixent de blat de moro

Jordi Roca

Torró de coco

Jordi Roca

Mi-Cuit de fetge de rap

Carme Ruscalleda

Pilota de cua de rap

Carme Ruscalleda

Pularda farcida

Carme Ruscalleda

Bescuit de prunes

Carme Ruscalleda

Escudella i carn d'olla

Pep Nogué

Canelons de l'àvia

Carme Ruscalleda

Gambes a la catalana

Pep Nogué

Rap amb patates i allioli

Matthew Tree

Amanida de papaia, pinya i gambes

Pep Nogué

Bombó de motlle de mitja esfera i flor de taronger

Joan i Jordi Roca

Bombó de xocolata i cafè

Joan i Jordi Roca

Roca de pa d'espècies

Joan i Jordi Roca

Gominola

Joan i Jordi Roca

Gerd cristal·litzat

Joan i Jordi Roca

Empedrat de cigrons i llamàntol

Oriol Llavina

Ostrons del delta de l'ebre amb puré de remolatxa i aire de fonoll

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Coca de verdures i sardina

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Crema de bròquil, salicòrnia i calamarsons

Oriol Llavina

Sepiones, patates i safrà

Oriol Llavina

Canelons de pollastre de corral i fetge gras amb beixamel de múrgoles

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Llamàntol amb milfulls de safrà

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Botifarra de tòfona i escarola

Oriol Llavina

Pagre amb falsa de bearnesa

Oriol Llavina

Ànec salvatge del Delta de l'Ebre amb peres al moscatell

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Bacallà amb crema d'allioli i cruixent de porro

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Xai rostit amb herbes i espècies

Oriol Llavina

Quefir amb xocolata blanca

Oriol Llavina

Pastís de llimona i maduixa amb sorbet de iogurt

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Coc de xocolata amb cremós de caramel, tel d'or i gelat de cafè

Jeroni Castell i Juanjo Roda

Pa de pessic de gerds i gelat de nata

Oriol Llavina

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: