Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les diferències entre l'arròs bomba i l'arròs basmati

Apreneu a distingir bé el cereal més consumit del món, el protagonista de moltes receptes i la base de la dieta de moltes gastronomies

Arròs

Arròs

Arròs bomba:

  • Mediterrani: tot i que és originària de l'Índia, aquesta varietat d'arròs és l'estrella dels conreus mediterranis, especialment a la zona del País Valencià.
  • Rodó: el gra és rodó i de mida mitjana. Per coure'l, necessita més aigua que altres varietats.
  • Ferm: a diferència d'altres varietats, l'arròs bomba gairebé no es trenca durant la cocció.
  • Paella: la paella valenciana i molts altres arrossos mediterranis tenen aquesta varietat com a protagonista indiscutible.

Arròs basmati:

  • Indi: l'origen de l'arròs basmati el trobem a l'Índia i el Pakistan, especialment a la zona més muntanyosa, al peu de l'Himàlaia, on n'hi ha els millors conreus.
  • Llarg: el reconeixereu fàcilment, ja que és un dels arrossos que té el gra més allargat.
  • Aromàtic: en hindi, el nom d'aquest arròs significa 'fragant', que és una de les seves característiques principals.
  • Curri: com no podia ser d'una altra manera, aquesta varietat d'arròs és la millor per preparar curris de verdures i de carn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: