Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Diferències entre la mozzarella i la burrata

Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però de vegades es confon amb la burrata, un formatge italià més recent. Us n'expliquem les diferències

Burrata

Burrata

Mozzarella:

  • Densa. Per fer-la, es fila la pasta de formatge (de llet de búfala) i es compacta. D'aquesta manera, queda una textura densa.
  • Pizza. La pizza no seria el mateix sense la mozzarella, que li aporta, sobretot, cremositat i un toc lacti inconfusible.
  • Meridional. L'autèntica mozzarella italiana s'elabora a les regions del sud de la península Itàlica.
  • Acompanyada. Té un gust tan suau que normalment es menja acompanyada en pizzes i en amanides, com la 'caprese'

Burrata:

  • Cremosa. D'elaboració semblant a la mozzarella, la burrata, a més, es farceix de 'stracciatella', i és molt cremosa.
  • Amb sorpresa. Al farciment hi trobareu crema de llet i, algunes vegades, trossos de mozzarella, per donar-li consistència.
  • De la Pulla. La zona principal de producció de la burrata és la regió de la Pulla, al sud-est d'Itàlia i s'elabora amb llet de vaca.
  • Senzilla. La millor manera de menjar burrata és amanir-la amb un raig d'oli i una mica de sal, i gaudir del gust i la cremositat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto