Troba la teva recepta

Diferències entre la mozzarella i la burrata

Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però de vegades es confon amb la burrata, un formatge italià més recent. Us n'expliquem les diferències

Burrata

Burrata

Mozzarella:

  • Densa. Per fer-la, es fila la pasta de formatge (de llet de búfala) i es compacta. D'aquesta manera, queda una textura densa.
  • Pizza. La pizza no seria el mateix sense la mozzarella, que li aporta, sobretot, cremositat i un toc lacti inconfusible.
  • Meridional. L'autèntica mozzarella italiana s'elabora a les regions del sud de la península Itàlica.
  • Acompanyada. Té un gust tan suau que normalment es menja acompanyada en pizzes i en amanides, com la 'caprese'

Burrata:

  • Cremosa. D'elaboració semblant a la mozzarella, la burrata, a més, es farceix de 'stracciatella', i és molt cremosa.
  • Amb sorpresa. Al farciment hi trobareu crema de llet i, algunes vegades, trossos de mozzarella, per donar-li consistència.
  • De la Pulla. La zona principal de producció de la burrata és la regió de la Pulla, al sud-est d'Itàlia i s'elabora amb llet de vaca.
  • Senzilla. La millor manera de menjar burrata és amanir-la amb un raig d'oli i una mica de sal, i gaudir del gust i la cremositat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto