Troba la teva recepta

Diferències entre la mozzarella i la burrata

Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però de vegades es confon amb la burrata, un formatge italià més recent. Us n'expliquem les diferències

Burrata

Burrata

Mozzarella:

  • Densa. Per fer-la, es fila la pasta de formatge (de llet de búfala) i es compacta. D'aquesta manera, queda una textura densa.
  • Pizza. La pizza no seria el mateix sense la mozzarella, que li aporta, sobretot, cremositat i un toc lacti inconfusible.
  • Meridional. L'autèntica mozzarella italiana s'elabora a les regions del sud de la península Itàlica.
  • Acompanyada. Té un gust tan suau que normalment es menja acompanyada en pizzes i en amanides, com la 'caprese'

Burrata:

  • Cremosa. D'elaboració semblant a la mozzarella, la burrata, a més, es farceix de 'stracciatella', i és molt cremosa.
  • Amb sorpresa. Al farciment hi trobareu crema de llet i, algunes vegades, trossos de mozzarella, per donar-li consistència.
  • De la Pulla. La zona principal de producció de la burrata és la regió de la Pulla, al sud-est d'Itàlia i s'elabora amb llet de vaca.
  • Senzilla. La millor manera de menjar burrata és amanir-la amb un raig d'oli i una mica de sal, i gaudir del gust i la cremositat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto