Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 plats d'arròs a l'estil mediterrani

La zona del Mediterrani té un clima especial i una gastronomia única

CUINA.CAT

28/05/2019

Arròs pilaf, risotto de múrgoles... Us proposem unes receptes d'arròs que destil·len aire de mar. Bon profit! 

01 Arròs a banda de bacallà, tripa i favetes

Arròs a banda de bacallà, tripa i favetes

Arròs a banda de bacallà, tripa i favetes

Un plat d'arròs molt caldòs, en el qual s'extreu l'essència del territori amb el bacallà, un dels peixos més consumits de la zona. La seva elaboració és una mica complexa, ja que s'ha de fer el brou, l'arròs i un oli especial amb pebre vermell que dóna personalitat al plat. El resultat és un bon plat ple de sabor, típic del Mediterrani i amb elements de la nostra terra.

Llegiu la recepta completa

02 Arròs de pop amb xoriço i tomàquet escalivat

Arròs de pop amb xoriço i tomàquet escalivat

Arròs de pop amb xoriço i tomàquet escalivat

L'arròs combina amb moltíssims ingredients i, si ja hem vist que queda molt bé amb el peix, també us en presentem una variant amb pop, un altre animal marí que aporta un sabor molt especial als plats. En aquesta recepta és important escalivar el tomàquet per tal que aporti un matís únic al plat, i, com passa amb moltes receptes de la zona, no hi pot faltar un bon sofregit.

Llegiu la recepta cohttps://www.cuina.cat/receptes/arros-de-pop-amb-xorico-i-tomaquet-escalivat_32494_117.htmlmpleta

03 Risotto de múrgoles, papada i vermut

Risotto de múrgoles, papada i vermut

Risotto de múrgoles, papada i vermut

Si sortim de l'aigua del mar, però seguim a la zona del Mediterrani, ens trobem amb els bolets, que han estat un pilar important a la gastronomia típica de la nostra terra. En aquesta recepta combinem les múrgoles amb arròs, papada de porc i vermut, que sempre dóna un sabor característic que acaba de completar el plat. Com en altres àpats vistos en aquest rànquing, es tracta d'un arròs ben caldós que cal menjar amb pa al costat.

Llegiu la recepta completa

04 Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies

Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies

Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies

Més enllà del bacallà, el lluç i les sardines, hi ha molts peixos que es poden utilitzar bé a la cuina pel seu sabor i la seva versatilitat. Un d'aquests peixos és el congre, que, combinat amb arròs i espècies, actua com a element fonamental d'aquesta recepta. Una variant d'arròs pilaf que utilitza elements de la zona mediterrània per tal de crear un àpat nou i molt bo.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto