CUINA.CAT
27/05/2019Amanida de burrata, tomàquet, alfàbrega i pinyons Miquel Àngel Roque
La frescura de la burrata queda de meravella en un bon nombre d'amanides, com és aquesta en què es troba en el mateix plat que el tomàquet, una de les combinacions més famoses d'Itàlia. A més, una vegada oberta la burrata, deixarà anar tot el farciment que servirà com a amaniment del plat i, com és evident, donarà uns matisos nous i molt diversos.
Pasta amb burrata, tomàquets amb oli d'all i pebre amb sàlvia Becky Lawton
Com hem vist anteriorment, la burrata és un gran complement als plats italians, cosa que torna a passar en aquest plat de pasta (que, encertadament, compta amb el sabor dolç dels tomàquets cirerols). Una altra vegada, la burrata corona l'àpat, però aquesta vegada de manera trossejada, no tan elegant, però igual de bona. El formatge fresc és un ingredient clàssic a la pasta, però l'interior de la burrata aporta una nova perspectiva al plat.
Sopa de burrata
Elegant i fresc són les dues paraules que poden definir la essència d'aquest plat. En aquesta recepta no hem de deixar la burrata intacta perquè alliberi el seu sabor una vegada és a taula, sinó que es tritura i transforma en sopa freda. L'àpat adquireix un sabor agredolç amb la unió de la síndria i la crema balsàmica, que, juntament amb la sopa de burrata, aconsegueix un ball de sabors gaudits pel nostre paladar.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: