CUINA.CAT
22/09/2019Tot i que a Mèxic trobem la diversitat més gran de 'tamales', aquesta preparació culinària és comuna en molts altres països de l'Amèrica Central. El nom deriva del nàhuatl 'tamalli' ('embolicat'), i defineix una massa de blat de moro farcida (de carn, peix, verdura, fruita, salsa, xili...) embolicada i cuita al vapor en fulles de blat de moro (o variants). Són típics de grans celebracions, especialment per Tots Sants i per la Candelera. Quan els tasteu, hi descobrireu tota l'aroma i el sabor del blat de moro!
Tamales de gambetes AJJ Estudi
La cocció dels tamales és molt senzilla, ja que només es tracta de muntar i bullir-ho tot. Una vegada llesta la preparació que farà de farciment del paquet, es bullen les fulles de blat de moro i es disposen a la taula de treball. Es posa una mica de massa al centre, una cullerada de farciment i, un altre cop, una mica de massa. Finalment s'embolica tot amb les fulles de blat de moro, es lliguen i es cuinen al vapor una bona estona.
'Tamales' vermells AJJ Estudi
Ens és gairebé impossible pensar en Mèxic sense recordar els sabors potents que tant el caracteritzen. La carn i els xilis són ingredients que apareixen a un bon nombre de plats, com passa en aquests tamales vermells. Aquí us indiquem com preparar el farcit, però la cocció de les tamales és la mateixa que us hem dit abans: embolicar i coure.
Tamales dolços AJJ Estudi
Com és evident, si se'ns dóna tantes possibilitats per farcir un paquet, una preparació obligatòria és fer-la dolça i presentar-la en forma de postres. Perquè comenceu a bussejar en aquestes aigües, podeu cuinar uns tamales amb maduixa i canyella, encara que, a partir d'aquí, se us obre un món de possibilitats amb tamales. Tant dolces com salades.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: