Troba la teva recepta

3 receptes per conèixer els tamales

Típics de Mèxic, aquests paquets es poden farcir de qualsevol cosa! Si voleu tastar-los, no hi ha millor manera que amb l'essència del país centreamericà

CUINA.CAT

22/05/2019

Tot i que a Mèxic trobem la diversitat més gran de 'tamales', aquesta preparació culinària és comuna en molts altres països de l'Amèrica Central. El nom deriva del nàhuatl 'tamalli' ('embolicat'), i defineix una massa de blat de moro farcida (de carn, peix, verdura, fruita, salsa, xili...) embolicada i cuita al vapor en fulles de blat de moro (o variants). Són típics de grans celebracions, especialment per Tots Sants i per la Candelera. Quan els tasteu, hi descobrireu tota l'aroma i el sabor del blat de moro!

01 Tamales de gambetes

Tamales de gambetes

Tamales de gambetes

La cocció dels tamales és molt senzilla, ja que només es tracta de muntar i bullir-ho tot. Una vegada llesta la preparació que farà de farciment del paquet, es bullen les fulles de blat de moro i es disposen a la taula de treball. Es posa una mica de massa al centre, una cullerada de farciment i, un altre cop, una mica de massa. Finalment s'embolica tot amb les fulles de blat de moro, es lliguen i es cuinen al vapor una bona estona.

Llegiu la recepta completa

02 Tamales vermells

Tamales vermells

Tamales vermells

Ens és gairebé impossible pensar en Mèxic sense recordar els sabors potents que tant el caracteritzen. La carn i els xilis són ingredients que apareixen a un bon nombre de plats, com passa en aquests tamales vermells. Aquí us indiquem com preparar el farcit, però la cocció de les tamales és la mateixa que us hem dit abans: embolicar i coure.

Llegiu la recepta completa

03 Tamales dolços

Tamales dolços

Tamales dolços

Com és evident, si se'ns dóna tantes possibilitats per farcir un paquet, una preparació obligatòria és fer-la dolça i presentar-la en forma de postres. Perquè comenceu a bussejar en aquestes aigües, podeu cuinar uns tamales amb maduixa i canyella, encara que, a partir d'aquí, se us obre un món de possibilitats amb tamales. Tant dolces com salades.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto