Troba la teva recepta

3 receptes per conèixer els tamales

Típics de Mèxic, aquests paquets es poden farcir de qualsevol cosa! Si voleu tastar-los, no hi ha millor manera que amb l'essència del país centreamericà

CUINA.CAT

22/09/2019

Tot i que a Mèxic trobem la diversitat més gran de 'tamales', aquesta preparació culinària és comuna en molts altres països de l'Amèrica Central. El nom deriva del nàhuatl 'tamalli' ('embolicat'), i defineix una massa de blat de moro farcida (de carn, peix, verdura, fruita, salsa, xili...) embolicada i cuita al vapor en fulles de blat de moro (o variants). Són típics de grans celebracions, especialment per Tots Sants i per la Candelera. Quan els tasteu, hi descobrireu tota l'aroma i el sabor del blat de moro!

01 Tamales de gambetes

Tamales de gambetes

Tamales de gambetes

La cocció dels tamales és molt senzilla, ja que només es tracta de muntar i bullir-ho tot. Una vegada llesta la preparació que farà de farciment del paquet, es bullen les fulles de blat de moro i es disposen a la taula de treball. Es posa una mica de massa al centre, una cullerada de farciment i, un altre cop, una mica de massa. Finalment s'embolica tot amb les fulles de blat de moro, es lliguen i es cuinen al vapor una bona estona.

Llegiu la recepta completa

02 Tamales vermells

Tamales vermells

Tamales vermells

Ens és gairebé impossible pensar en Mèxic sense recordar els sabors potents que tant el caracteritzen. La carn i els xilis són ingredients que apareixen a un bon nombre de plats, com passa en aquests tamales vermells. Aquí us indiquem com preparar el farcit, però la cocció de les tamales és la mateixa que us hem dit abans: embolicar i coure.

Llegiu la recepta completa

03 Tamales dolços

Tamales dolços

Tamales dolços

Com és evident, si se'ns dóna tantes possibilitats per farcir un paquet, una preparació obligatòria és fer-la dolça i presentar-la en forma de postres. Perquè comenceu a bussejar en aquestes aigües, podeu cuinar uns tamales amb maduixa i canyella, encara que, a partir d'aquí, se us obre un món de possibilitats amb tamales. Tant dolces com salades.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament...

22-23 nov

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià 2019

D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto