Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes per conèixer els tamales

Típics de Mèxic, aquests paquets es poden farcir de qualsevol cosa! Si voleu tastar-los, no hi ha millor manera que amb l'essència del país centreamericà

CUINA.CAT

22/09/2019

Tot i que a Mèxic trobem la diversitat més gran de 'tamales', aquesta preparació culinària és comuna en molts altres països de l'Amèrica Central. El nom deriva del nàhuatl 'tamalli' ('embolicat'), i defineix una massa de blat de moro farcida (de carn, peix, verdura, fruita, salsa, xili...) embolicada i cuita al vapor en fulles de blat de moro (o variants). Són típics de grans celebracions, especialment per Tots Sants i per la Candelera. Quan els tasteu, hi descobrireu tota l'aroma i el sabor del blat de moro!

01 Tamales de gambetes

Tamales de gambetes AJJ Estudi

Tamales de gambetes

La cocció dels tamales és molt senzilla, ja que només es tracta de muntar i bullir-ho tot. Una vegada llesta la preparació que farà de farciment del paquet, es bullen les fulles de blat de moro i es disposen a la taula de treball. Es posa una mica de massa al centre, una cullerada de farciment i, un altre cop, una mica de massa. Finalment s'embolica tot amb les fulles de blat de moro, es lliguen i es cuinen al vapor una bona estona.

Llegiu la recepta completa

02 'Tamales' vermells

'Tamales' vermells AJJ Estudi

Tamales vermells

Ens és gairebé impossible pensar en Mèxic sense recordar els sabors potents que tant el caracteritzen. La carn i els xilis són ingredients que apareixen a un bon nombre de plats, com passa en aquests tamales vermells. Aquí us indiquem com preparar el farcit, però la cocció de les tamales és la mateixa que us hem dit abans: embolicar i coure.

Llegiu la recepta completa

03 Tamales dolços

Tamales dolços AJJ Estudi

Tamales dolços

Com és evident, si se'ns dóna tantes possibilitats per farcir un paquet, una preparació obligatòria és fer-la dolça i presentar-la en forma de postres. Perquè comenceu a bussejar en aquestes aigües, podeu cuinar uns tamales amb maduixa i canyella, encara que, a partir d'aquí, se us obre un món de possibilitats amb tamales. Tant dolces com salades.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: