Troba la teva recepta

Preparació

  1. En una olla amb aigua abundant, bulliu la carn amb la farigola, el llorer, mitja ceba, dos grans d’all i sal. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i coeu-ho 1 h. Coleu-ho i reserveu el brou. Deixeu que la carn es refredi i talleu-la a tires.
  2. En una paella sense oli i a foc una mica fort, coeu els xilis i els tomàquets, mitja ceba i dos grans d’all picats.
  3. Poseu els xilis en aigua calenta, 15 min. Coleu-los i reserveu el líquid del remull.
  4. Tritureu els xilis amb els tomàquets, la ceba, els alls, orenga, pebre i una part del líquid de remull. Quan tingueu una pasta fina, poseu-la en una paella, amb llard, i coeu-la 5-10 min, remenant-ho. Afegiu-hi la carn i coeu-ho 2-3 min.
  5. Per a la massa: mulleu la farina amb una mica d’aigua i treballeu-la. Afegiu-hi el llard, sal, el llevat i una mica de brou. Treballeu-la (afegint-hi més brou, si cal) fins que estigui al punt: feu una boleta i mireu si sura en un got d’aigua freda.
  6. Submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu-hi una mica de massa al centre amb una cullerada de farciment. Emboliqueu la fulla sobre si mateixa, fent un paquet. Lligueu-lo amb tires fines de les mateixes fulles.
  7. Feu tots els tamales i, en una vaporera amb aigua bullent, coeu-los, en vertical i separats, 1 h i 30 min. Deixeu-los reposar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

13-15 des

Fira Avícola de la Raça Prat 2019

A mitjan desembre, i com ja és tradició, el Prat de Llobregat celebra una nova edició de la fira...

15 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto