Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En una olla amb aigua abundant, bulliu la carn amb la farigola, el llorer, mitja ceba, dos grans d’all i sal. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i coeu-ho 1 h. Coleu-ho i reserveu el brou. Deixeu que la carn es refredi i talleu-la a tires.
  2. En una paella sense oli i a foc una mica fort, coeu els xilis i els tomàquets, mitja ceba i dos grans d’all picats.
  3. Poseu els xilis en aigua calenta, 15 min. Coleu-los i reserveu el líquid del remull.
  4. Tritureu els xilis amb els tomàquets, la ceba, els alls, orenga, pebre i una part del líquid de remull. Quan tingueu una pasta fina, poseu-la en una paella, amb llard, i coeu-la 5-10 min, remenant-ho. Afegiu-hi la carn i coeu-ho 2-3 min.
  5. Per a la massa: mulleu la farina amb una mica d’aigua i treballeu-la. Afegiu-hi el llard, sal, el llevat i una mica de brou. Treballeu-la (afegint-hi més brou, si cal) fins que estigui al punt: feu una boleta i mireu si sura en un got d’aigua freda.
  6. Submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu-hi una mica de massa al centre amb una cullerada de farciment. Emboliqueu la fulla sobre si mateixa, fent un paquet. Lligueu-lo amb tires fines de les mateixes fulles.
  7. Feu tots els tamales i, en una vaporera amb aigua bullent, coeu-los, en vertical i separats, 1 h i 30 min. Deixeu-los reposar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: