Troba la teva recepta

Preparació

  1. En una olla amb aigua abundant, bulliu la carn amb la farigola, el llorer, mitja ceba, dos grans d’all i sal. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i coeu-ho 1 h. Coleu-ho i reserveu el brou. Deixeu que la carn es refredi i talleu-la a tires.
  2. En una paella sense oli i a foc una mica fort, coeu els xilis i els tomàquets, mitja ceba i dos grans d’all picats.
  3. Poseu els xilis en aigua calenta, 15 min. Coleu-los i reserveu el líquid del remull.
  4. Tritureu els xilis amb els tomàquets, la ceba, els alls, orenga, pebre i una part del líquid de remull. Quan tingueu una pasta fina, poseu-la en una paella, amb llard, i coeu-la 5-10 min, remenant-ho. Afegiu-hi la carn i coeu-ho 2-3 min.
  5. Per a la massa: mulleu la farina amb una mica d’aigua i treballeu-la. Afegiu-hi el llard, sal, el llevat i una mica de brou. Treballeu-la (afegint-hi més brou, si cal) fins que estigui al punt: feu una boleta i mireu si sura en un got d’aigua freda.
  6. Submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu-hi una mica de massa al centre amb una cullerada de farciment. Emboliqueu la fulla sobre si mateixa, fent un paquet. Lligueu-lo amb tires fines de les mateixes fulles.
  7. Feu tots els tamales i, en una vaporera amb aigua bullent, coeu-los, en vertical i separats, 1 h i 30 min. Deixeu-los reposar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto