Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En una olla amb aigua abundant, bulliu la carn amb la farigola, el llorer, mitja ceba, dos grans d’all i sal. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i coeu-ho 1 h. Coleu-ho i reserveu el brou. Deixeu que la carn es refredi i talleu-la a tires.
  2. En una paella sense oli i a foc una mica fort, coeu els xilis i els tomàquets, mitja ceba i dos grans d’all picats.
  3. Poseu els xilis en aigua calenta, 15 min. Coleu-los i reserveu el líquid del remull.
  4. Tritureu els xilis amb els tomàquets, la ceba, els alls, orenga, pebre i una part del líquid de remull. Quan tingueu una pasta fina, poseu-la en una paella, amb llard, i coeu-la 5-10 min, remenant-ho. Afegiu-hi la carn i coeu-ho 2-3 min.
  5. Per a la massa: mulleu la farina amb una mica d’aigua i treballeu-la. Afegiu-hi el llard, sal, el llevat i una mica de brou. Treballeu-la (afegint-hi més brou, si cal) fins que estigui al punt: feu una boleta i mireu si sura en un got d’aigua freda.
  6. Submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu-hi una mica de massa al centre amb una cullerada de farciment. Emboliqueu la fulla sobre si mateixa, fent un paquet. Lligueu-lo amb tires fines de les mateixes fulles.
  7. Feu tots els tamales i, en una vaporera amb aigua bullent, coeu-los, en vertical i separats, 1 h i 30 min. Deixeu-los reposar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto