Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al farciment: en una olla amb mig litre d’aigua i sal, bulliu les gambetes, sense pelar, 1 min. Coleu-les i reserveu el brou.
  2. Peleu les gambes i tritureu-les amb una mica de brou fins a obtenir una pasta fina.
  3. Poseu els xilis 'anchos' i' poblanos' en un bol amb aigua calenta, 15 min. Coleu-los i tritureu-los amb part del líquid del remull, fins a obtenir una pasta fina. Reserveu-la.
  4. En una paella amb una mica de llard, sofregiu la ceba i els alls picats. Afegiu-hi el tomàquet picat, els 'serranos' tallats a tires i una mica del brou de la cocció de les gambes. Remeneu-ho i afegiu-hi la pasta de gambes i la de xili (reserveu-ne unes dues cullerades). Coeu-ho 5 min i afegiu-hi sal i orenga. Reserveu-ho.
  5. Per a la massa: bateu el llard 5 min, fins que quedi esponjós, i afegiu-hi, a poc a poc, la farina. Saleu-ho i afegiu-hi una o dues cullerades de salsa de xili i brou de gambes, fins que agafi consistència de massa.
  6. Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les bé i esteneu-les sobre la taula de treball. Poseu-hi una mica de massa al centre i afegiu-hi una cullerada de farciment i una mica més de massa. Opcionalment, podeu afegir-hi tires de xili 'serrano'.
  7. Tanqueu la fulla sobre si mateixa, tancant-ne els extrems, com si fos un paquet, i lligueu-lo amb tires de les mateixes fulles. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
  8. En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire junts, 1 h o 1 h i 30 min. Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto