Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al farciment: en una olla amb mig litre d’aigua i sal, bulliu les gambetes, sense pelar, 1 min. Coleu-les i reserveu el brou.
  2. Peleu les gambes i tritureu-les amb una mica de brou fins a obtenir una pasta fina.
  3. Poseu els xilis 'anchos' i' poblanos' en un bol amb aigua calenta, 15 min. Coleu-los i tritureu-los amb part del líquid del remull, fins a obtenir una pasta fina. Reserveu-la.
  4. En una paella amb una mica de llard, sofregiu la ceba i els alls picats. Afegiu-hi el tomàquet picat, els 'serranos' tallats a tires i una mica del brou de la cocció de les gambes. Remeneu-ho i afegiu-hi la pasta de gambes i la de xili (reserveu-ne unes dues cullerades). Coeu-ho 5 min i afegiu-hi sal i orenga. Reserveu-ho.
  5. Per a la massa: bateu el llard 5 min, fins que quedi esponjós, i afegiu-hi, a poc a poc, la farina. Saleu-ho i afegiu-hi una o dues cullerades de salsa de xili i brou de gambes, fins que agafi consistència de massa.
  6. Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les bé i esteneu-les sobre la taula de treball. Poseu-hi una mica de massa al centre i afegiu-hi una cullerada de farciment i una mica més de massa. Opcionalment, podeu afegir-hi tires de xili 'serrano'.
  7. Tanqueu la fulla sobre si mateixa, tancant-ne els extrems, com si fos un paquet, i lligueu-lo amb tires de les mateixes fulles. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
  8. En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire junts, 1 h o 1 h i 30 min. Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14-15 des

XII Fira de la Tòfona a Centelles

A Centelles les tòfones neixen de manera silvestre i, des de finals del segle XIX, el mercat de la tòfona...

13-15 des

Fira Avícola de la Raça Prat 2019

A mitjan desembre, i com ja és tradició, el Prat de Llobregat celebra una nova edició de la fira...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto