Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al farciment: en una olla amb mig litre d’aigua i sal, bulliu les gambetes, sense pelar, 1 min. Coleu-les i reserveu el brou.
  2. Peleu les gambes i tritureu-les amb una mica de brou fins a obtenir una pasta fina.
  3. Poseu els xilis 'anchos' i' poblanos' en un bol amb aigua calenta, 15 min. Coleu-los i tritureu-los amb part del líquid del remull, fins a obtenir una pasta fina. Reserveu-la.
  4. En una paella amb una mica de llard, sofregiu la ceba i els alls picats. Afegiu-hi el tomàquet picat, els 'serranos' tallats a tires i una mica del brou de la cocció de les gambes. Remeneu-ho i afegiu-hi la pasta de gambes i la de xili (reserveu-ne unes dues cullerades). Coeu-ho 5 min i afegiu-hi sal i orenga. Reserveu-ho.
  5. Per a la massa: bateu el llard 5 min, fins que quedi esponjós, i afegiu-hi, a poc a poc, la farina. Saleu-ho i afegiu-hi una o dues cullerades de salsa de xili i brou de gambes, fins que agafi consistència de massa.
  6. Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les bé i esteneu-les sobre la taula de treball. Poseu-hi una mica de massa al centre i afegiu-hi una cullerada de farciment i una mica més de massa. Opcionalment, podeu afegir-hi tires de xili 'serrano'.
  7. Tanqueu la fulla sobre si mateixa, tancant-ne els extrems, com si fos un paquet, i lligueu-lo amb tires de les mateixes fulles. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
  8. En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire junts, 1 h o 1 h i 30 min. Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto