Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al farciment: bulliu 250 ml d’aigua amb la canyella, fins que l’aigua es redueix a unes quatre cullerades. Retireu la canyella i bateu l’aigua amb la llet, els ous, la farina, el sucre i sal, fins que la mescla sigui homogènia.
  2. En un cassó, coeu-ho 10 min, tot remenant-ho, fins que s’espesseixi. Retireu-ho del foc.
  3. Quan s’hagi refredat del tot, afegiu-hi les maduixes, picades i, si voleu, el colorant, i remeneu-ho.
  4. Per a la massa: bateu el llard amb el sucre, 5 min. Afegiu-hi, a poc a poc, la farina, la llet, el llevat i sal, i bateu-ho 5 min, fins a obtenir un puré fi. Deixeu-ho reposar 10 min.
  5. Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu una porció de massa sobre la fulla i, a sobre, una bona cullerada del farciment de maduixes.
  6. Enrotlleu la fulla i doblegueu-ne els extrems fins a fer un paquet; lligueu-lo amb tires de la mateixa fulla. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
  7. En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire premuts, durant 1 h o 1 h i 30 min.
  8. Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

05 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

07 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto