Preparació
- Per al farciment: bulliu 250 ml d’aigua amb la canyella, fins que l’aigua es redueix a unes quatre cullerades. Retireu la canyella i bateu l’aigua amb la llet, els ous, la farina, el sucre i sal, fins que la mescla sigui homogènia.
- En un cassó, coeu-ho 10 min, tot remenant-ho, fins que s’espesseixi. Retireu-ho del foc.
- Quan s’hagi refredat del tot, afegiu-hi les maduixes, picades i, si voleu, el colorant, i remeneu-ho.
- Per a la massa: bateu el llard amb el sucre, 5 min. Afegiu-hi, a poc a poc, la farina, la llet, el llevat i sal, i bateu-ho 5 min, fins a obtenir un puré fi. Deixeu-ho reposar 10 min.
- Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu una porció de massa sobre la fulla i, a sobre, una bona cullerada del farciment de maduixes.
- Enrotlleu la fulla i doblegueu-ne els extrems fins a fer un paquet; lligueu-lo amb tires de la mateixa fulla. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
- En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire premuts, durant 1 h o 1 h i 30 min.
- Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.