Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes per tastar la xia

Com que encara és un producte nou, és difícil d'incorporar la xia a la dieta, per això us deixem alguns exemples perquè gaudiu d'aquesta llavor

CUINA.CAT

14/03/2019

Amb efecte saciant i com a font important de fibra i omega-3, les llavors de xia han cridat l'atenció de les persones i les han començat a incorporar en plats bàsics com amanides o sopes. Encara que donen un toc de sabor interessant a aquestes receptes, la xia es pot utilitzar de maneres més originals combinant-la amb altres ingredients. Per altra banda, aquestes llavors són un bon substitutiu de l'ou, és un espessidor natural i s'utilitza en nombroses receptes veganes. Us recomanem que abans de cuinar amb la xia la hidrateu en aigua, iogurt o crema per tal que tregui la gelatina i sigui més fàcil de consumir. 

01 Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

Us presentem una manera molt original de preparar un plat amb xia! Les llavors són un ingredient important en aquest plat, ja que són la base de la gelatina, juntament amb la mançanilla. La salsa cítrica de remolatxa és ideal per donar un toc de sabor al plat, de manera que podeu gaudir de les llavors de xia d'una manera poc convencional però molt bona!

Llegiu la recepta completa

02 Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

Si us interessa el món de beneficis que conté la llavor de xia, però no esteu segurs de donar el pas d'incorporar-la als vostres plats, us proposem començar per aquesta recepta. Una crema de verdures natural i clàssica, però amb ingredients com les avellanes o la xia que donen un regust diferent al menjar. Quan us agradi, perquè us agradarà, endinseu-vos a fer altres receptes amb xia!

Llegiu la recepta completa

03 Batut de xocolata, xia i espinacs

Batut de xocolata, xia i espinacs

Batut de xocolata, xia i espinacs

La xia s'utilitza molt als postres innovadors d'avui dia, i aquest és un bon exemple. Un batut de xocolata de sempre, però amb el sabor i els beneficis dels espinacs i la xia, cosa que el converteix en unes postres molt bones i molt saludables per les propietats dels seus ingredients. La seva preparació és molt senzilla, posar tots els ingredients en una batedora i triturar-ho tot.

Llegiu la recepta completa

04 Smoothie pinya thai

Smoothie pinya thai

Smoothie pinya thai

Els smoothies d'ingredients beneficiosos són molt populars avui dia perquè, a més de les propietats que aporten, són molt bons! Si voleu tastar la xia en un smoothie, us recomanem aquest, ideal per a les tardes en les que es vol menjar fresc. A més, la xia, la pinya i el gingebre tenen funcions que transformen el batut en un suc digestiu, recomanat quan es té la panxa inflamada, retenció de líquids i restrenyiment.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: