Troba la teva recepta

10 virtuts de la xia que heu de conèixer

Són petites, però valentes! Els antics maies, els asteques i els inques ja consumien llavors de xia, un ingredient que avui considerem un superaliment per les seves nombroses virtuts. Una aportació saludable i energètica!

Xia

Xia

  1. Una llavor de l'Amèrica Central: la xia és la llavor de la 'Salvia hispanica', una planta de la família de la menta originària de Mèxic i Guatemala.
  2. Sense gluten: les llavors de xia tenen un gust que pot recordar a la nou, i una cosa que cal tenir en compte és que no contenen gluten.
  3. Una font important d'omega-3: la xia és una gran font d'àcids grassos omega-3, proteïnes i fibra. També té un gran nombre de vitamines i minerals.
  4. Un toc de sabor per a sopes i amanides: la xia s'acostuma a menjar barrejada amb cremes, sopes, amanides, llegums o verdures, galetes, iogurts, melmelades o purés.
  5. Hidratar i consumir: per consumir-la el millor és deixar que s'hidrati en algun líquid (aigua, iogurt, crema, etc.), això farà que tregui la gelatina i que sigui molt més fàcil de consumir.
  6. Té un gran efecte saciant: últimament, la xia s'ha convertit en un producte molt de moda en dietes, ja que té un gran efecte saciant, però un consum excessiu pot provocar problemes gastrointestinals.
  7. Substitut de l'ou: la xia pot ser un espessidor natural i en nombroses receptes veganes es fa servir el seu poder com a substitut de l'ou.
  8. Blanques o negres; senceres o en pols: de llavors de xia en podem trobar al mercat de senceres o en pols, i de color negre o blanc, amb més proteïnes que les negres.
  9. Amb molta fibra: el consum de xia ajuda a prendre de manera ràpida la quantitat de fibra que necessitem diàriament, ja que una porció de xia de 30 grams conté 11 grams de fibra.
  10. Molt present en pastisseria: les llavors de xia es poden incorporar en galetes, pans de pessic o pans, així com en batuts i púdings.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

25 mai

VII D Vins, Mostra de Vins i Caves

D Vins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat, torna amb la 7a edició. Enguany, compten amb 35 expositors...

25 mai

III Cursa de la Cervesa

Torna la Cursa de la Cervesa, un esdeveniment organitzat per Cervesa del Montseny, una marca artesana de referència...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto