Troba la teva recepta

10 virtuts de la xia que heu de conèixer

Són petites, però valentes! Els antics maies, els asteques i els inques ja consumien llavors de xia, un ingredient que avui considerem un superaliment per les seves nombroses virtuts. Una aportació saludable i energètica!

Xia

Xia

  1. Una llavor de l'Amèrica Central: la xia és la llavor de la 'Salvia hispanica', una planta de la família de la menta originària de Mèxic i Guatemala.
  2. Sense gluten: les llavors de xia tenen un gust que pot recordar a la nou, i una cosa que cal tenir en compte és que no contenen gluten.
  3. Una font important d'omega-3: la xia és una gran font d'àcids grassos omega-3, proteïnes i fibra. També té un gran nombre de vitamines i minerals.
  4. Un toc de sabor per a sopes i amanides: la xia s'acostuma a menjar barrejada amb cremes, sopes, amanides, llegums o verdures, galetes, iogurts, melmelades o purés.
  5. Hidratar i consumir: per consumir-la el millor és deixar que s'hidrati en algun líquid (aigua, iogurt, crema, etc.), això farà que tregui la gelatina i que sigui molt més fàcil de consumir.
  6. Té un gran efecte saciant: últimament, la xia s'ha convertit en un producte molt de moda en dietes, ja que té un gran efecte saciant, però un consum excessiu pot provocar problemes gastrointestinals.
  7. Substitut de l'ou: la xia pot ser un espessidor natural i en nombroses receptes veganes es fa servir el seu poder com a substitut de l'ou.
  8. Blanques o negres; senceres o en pols: de llavors de xia en podem trobar al mercat de senceres o en pols, i de color negre o blanc, amb més proteïnes que les negres.
  9. Amb molta fibra: el consum de xia ajuda a prendre de manera ràpida la quantitat de fibra que necessitem diàriament, ja que una porció de xia de 30 grams conté 11 grams de fibra.
  10. Molt present en pastisseria: les llavors de xia es poden incorporar en galetes, pans de pessic o pans, així com en batuts i púdings.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto