Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 virtuts de la xia que heu de conèixer

Són petites, però valentes! Els antics maies, els asteques i els inques ja consumien llavors de xia, un ingredient que avui considerem un superaliment per les seves nombroses virtuts. Una aportació saludable i energètica!

Xia

Xia

  1. Una llavor de l'Amèrica Central: la xia és la llavor de la 'Salvia hispanica', una planta de la família de la menta originària de Mèxic i Guatemala.
  2. Sense gluten: les llavors de xia tenen un gust que pot recordar a la nou, i una cosa que cal tenir en compte és que no contenen gluten.
  3. Una font important d'omega-3: la xia és una gran font d'àcids grassos omega-3, proteïnes i fibra. També té un gran nombre de vitamines i minerals.
  4. Un toc de sabor per a sopes i amanides: la xia s'acostuma a menjar barrejada amb cremes, sopes, amanides, llegums o verdures, galetes, iogurts, melmelades o purés.
  5. Hidratar i consumir: per consumir-la el millor és deixar que s'hidrati en algun líquid (aigua, iogurt, crema, etc.), això farà que tregui la gelatina i que sigui molt més fàcil de consumir.
  6. Té un gran efecte saciant: últimament, la xia s'ha convertit en un producte molt de moda en dietes, ja que té un gran efecte saciant, però un consum excessiu pot provocar problemes gastrointestinals.
  7. Substitut de l'ou: la xia pot ser un espessidor natural i en nombroses receptes veganes es fa servir el seu poder com a substitut de l'ou.
  8. Blanques o negres; senceres o en pols: de llavors de xia en podem trobar al mercat de senceres o en pols, i de color negre o blanc, amb més proteïnes que les negres.
  9. Amb molta fibra: el consum de xia ajuda a prendre de manera ràpida la quantitat de fibra que necessitem diàriament, ja que una porció de xia de 30 grams conté 11 grams de fibra.
  10. Molt present en pastisseria: les llavors de xia es poden incorporar en galetes, pans de pessic o pans, així com en batuts i púdings.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto