Troba la teva recepta

Riques en omega-3, el consum de llavors de xia proporciona força i energia. Els últims temps, s'han posat de moda com un dels superaliments que cal tenir en compte, són un ingredient versàtil i de gust neutre que permet enriquir alguns plats i ajuda a espessir les preparacions líquides.

  • Una llavor llatina. La xia és la llavor de la Salvia hispanica i té l’origen a l'Amèrica Central (Mèxic i Guatemala). Tot aliment amb propietats nutricionals s'ha de consumir amb moderació i de manera equilibrada, incorporant-lo a la dieta de manera moderada. Res és bo en grans dosis.
  • Un producte de moda amb molts beneficis. El terme 'superaliment', com sovint es defineix la xia, s'ha d'atribuir a una moda. La xia, com moltes altres llavors, té propietats nutricionals com ara proteïnes i àcids grassos omega-3, i és una font de fibra, cosa que dóna sensació de sacietat. El seu consum contribueix a una alimentació adequada i pot atorgar-nos beneficis per a la salut, però això no vol dir que tingui poders miraculosos ni que sigui molt millor que un altre tipus de llavor.
  • Com la podem consumir? La xia té un gust neutre i agradable, a més, a causa de la fibra soluble, absorbeix deu vegades el seu pes en aigua, de manera que es pot afegir a un altre tipus d'elaboracions per espessir-les, modificar-ne la textura i enriquir-les. S'ha d’hidratar prèviament si el que busquem és que formi un gel o que ens canviï la densitat d'alguna elaboració.
  • En quin tipus de plats? La xia es pot afegir a líquids com sucs, salses, iogurts o infusions, per obtenir un gel d'acord amb la quantitat que n’hi afegim o el temps de repòs. També es pot afegir a altres elaboracions, per enriquir-les, com la massa d'un pa o pa de pessic, una amanida, una sopa, un plat de fruita o una gelatina.

Preparació

  1. Per a la gelatina: en un cassó, mescleu l'aigua, el sucre i la gelatina, i feu que arrenqui el bull només 30 s.
  2. Aparteu el cassó del foc i afegiu-hi la xia i la mançanilla. Afegiu-hi un punt de sal i pebre blanc, i aboqueu l’elaboració en un motlle. Reserveu-ho a la nevera perquè qualli.
  3. Per a la salsa: tritureu tots els ingredients a la Thermomix, 2 min, per obtenir una salsa molt vellutada, i reserveu-la a la nevera.
  4. Talleu al vostre gust la gelatina de xia i mançanilla i serviu-la amb la salsa de remolatxa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mai

Taller 'Aperitius amb peix'

És conegut que el peix és un dels aliments amb més proteïnes, de tal manera que s'ha d'incloure...

23 mai

Caràcter Empordà

Anomenada cuina de mar i muntanya, la gastronomia de l'Empordà conté aliments de gran qualitat com l'arròs...

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto