Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Riques en omega-3, el consum de llavors de xia proporciona força i energia. Els últims temps, s'han posat de moda com un dels superaliments que cal tenir en compte, són un ingredient versàtil i de gust neutre que permet enriquir alguns plats i ajuda a espessir les preparacions líquides.

  • Una llavor llatina. La xia és la llavor de la Salvia hispanica i té l’origen a l'Amèrica Central (Mèxic i Guatemala). Tot aliment amb propietats nutricionals s'ha de consumir amb moderació i de manera equilibrada, incorporant-lo a la dieta de manera moderada. Res és bo en grans dosis.
  • Un producte de moda amb molts beneficis. El terme 'superaliment', com sovint es defineix la xia, s'ha d'atribuir a una moda. La xia, com moltes altres llavors, té propietats nutricionals com ara proteïnes i àcids grassos omega-3, i és una font de fibra, cosa que dóna sensació de sacietat. El seu consum contribueix a una alimentació adequada i pot atorgar-nos beneficis per a la salut, però això no vol dir que tingui poders miraculosos ni que sigui molt millor que un altre tipus de llavor.
  • Com la podem consumir? La xia té un gust neutre i agradable, a més, a causa de la fibra soluble, absorbeix deu vegades el seu pes en aigua, de manera que es pot afegir a un altre tipus d'elaboracions per espessir-les, modificar-ne la textura i enriquir-les. S'ha d’hidratar prèviament si el que busquem és que formi un gel o que ens canviï la densitat d'alguna elaboració.
  • En quin tipus de plats? La xia es pot afegir a líquids com sucs, salses, iogurts o infusions, per obtenir un gel d'acord amb la quantitat que n’hi afegim o el temps de repòs. També es pot afegir a altres elaboracions, per enriquir-les, com la massa d'un pa o pa de pessic, una amanida, una sopa, un plat de fruita o una gelatina.

Preparació

  1. Per a la gelatina: en un cassó, mescleu l'aigua, el sucre i la gelatina, i feu que arrenqui el bull només 30 s.
  2. Aparteu el cassó del foc i afegiu-hi la xia i la mançanilla. Afegiu-hi un punt de sal i pebre blanc, i aboqueu l’elaboració en un motlle. Reserveu-ho a la nevera perquè qualli.
  3. Per a la salsa: tritureu tots els ingredients a la Thermomix, 2 min, per obtenir una salsa molt vellutada, i reserveu-la a la nevera.
  4. Talleu al vostre gust la gelatina de xia i mançanilla i serviu-la amb la salsa de remolatxa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: