Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Riques en omega-3, el consum de llavors de xia proporciona força i energia. Els últims temps, s'han posat de moda com un dels superaliments que cal tenir en compte, són un ingredient versàtil i de gust neutre que permet enriquir alguns plats i ajuda a espessir les preparacions líquides.

  • Una llavor llatina. La xia és la llavor de la Salvia hispanica i té l’origen a l'Amèrica Central (Mèxic i Guatemala). Tot aliment amb propietats nutricionals s'ha de consumir amb moderació i de manera equilibrada, incorporant-lo a la dieta de manera moderada. Res és bo en grans dosis.
  • Un producte de moda amb molts beneficis. El terme 'superaliment', com sovint es defineix la xia, s'ha d'atribuir a una moda. La xia, com moltes altres llavors, té propietats nutricionals com ara proteïnes i àcids grassos omega-3, i és una font de fibra, cosa que dóna sensació de sacietat. El seu consum contribueix a una alimentació adequada i pot atorgar-nos beneficis per a la salut, però això no vol dir que tingui poders miraculosos ni que sigui molt millor que un altre tipus de llavor.
  • Com la podem consumir? La xia té un gust neutre i agradable, a més, a causa de la fibra soluble, absorbeix deu vegades el seu pes en aigua, de manera que es pot afegir a un altre tipus d'elaboracions per espessir-les, modificar-ne la textura i enriquir-les. S'ha d’hidratar prèviament si el que busquem és que formi un gel o que ens canviï la densitat d'alguna elaboració.
  • En quin tipus de plats? La xia es pot afegir a líquids com sucs, salses, iogurts o infusions, per obtenir un gel d'acord amb la quantitat que n’hi afegim o el temps de repòs. També es pot afegir a altres elaboracions, per enriquir-les, com la massa d'un pa o pa de pessic, una amanida, una sopa, un plat de fruita o una gelatina.

Preparació

  1. Per a la gelatina: en un cassó, mescleu l'aigua, el sucre i la gelatina, i feu que arrenqui el bull només 30 s.
  2. Aparteu el cassó del foc i afegiu-hi la xia i la mançanilla. Afegiu-hi un punt de sal i pebre blanc, i aboqueu l’elaboració en un motlle. Reserveu-ho a la nevera perquè qualli.
  3. Per a la salsa: tritureu tots els ingredients a la Thermomix, 2 min, per obtenir una salsa molt vellutada, i reserveu-la a la nevera.
  4. Talleu al vostre gust la gelatina de xia i mançanilla i serviu-la amb la salsa de remolatxa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 275

EL NADAL A LES TEVES MANS

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Francesc Fortí i Francina Suriñach

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto