Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 sopes per començar a escalfar-nos!

Us proposem un seguit de brous per mirar de gaudir de la tardor com cal i començar el novembre ben calentons

PAU SAURI

03/11/2021

El fred ja s'ha establert entre nosaltres i no són poques les tècniques que tenim per entrar en calor: utilitzar més d'un jersei, portar mitjó doble, demanar el cafè un punt més calent del normal, etc. No obstant això, la millor i la més saborosa de totes les tècniques és prendre's un bon brou, aquell que ens espera a casa després de tot el dia passant fred o, també, el que ens prenem per dinar per agafar amb forces tot el que ens queda per fer. Si relacionem els conceptes 'desembre' i 'sopa', segurament ens ve al cap el plat nadalenc per excel·lència: els galets amb carn d'olla. De totes maneres, la tardor encara no ens deixa i nosaltres, en aquest recull, us recomanem sopes de diversos tipus i amb ingredients variats.

01 Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Sopa de castanyes amb ou escumat i bolets de temporada

Heu d'aprofitar que encara es venen castanyes pels carrers i mirar de preparar aquesta sopa calòrica i enèrgica. En afegir-hi els bolets i l'ou la podeu considerar un plat únic perfecte per dinar o, si no, per sopar més d'hora del que és habitual. De sabors tardorencs, aquesta sopa és una bona manera d'acomiadar les temperatures suaus de la tardor.

02 Sopa d'espigalls i crema de formatge de cabra

Sopa d'espigalls i crema de formatge de cabra Becky Lawton

Sopa d'espigalls i crema de formatge de cabra

Tot i escapar de la forma tradicional que tots tenim del brou, aquesta sopa d'espigalls amb formatge de cabra és perfecta per a tots aquells que els agradi el verd. El sabor dominant en aquest cas, però, és el de la crema de formatge. Si no sou fanàtics del gust d'aquest producte làctic, podeu provar l'elaboració amb altres ingredients semblants.

03 Sopa amb mandonguilles i verdures d'hivern

Sopa amb mandonguilles i verdures d'hivern

Sopa amb mandonguilles i verdures d'hivern

Amb aquesta elaboració de David Caballero ens apropem perillosament a la carn d'olla amb escudella, encara que en aquest cas entren en joc les mandonguilles, la pastanaga, la ceba, la carbassa i alguna fulla més. El conjunt de sabors és més de tardor que d'hivern, però podreu jugar amb l'elecció de la carn per fer les mandonguilles i la verdura que hi afegiu per donar-hi un toc diferent.

04 Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Continuant amb els aliments tardorencs, us proposem aquesta sopa caracteritzada pel sabor del moniato. No obstant això, el podeu substituir, per exemple, per una patata, ja que combina perfectament amb els espinacs.

 

05 Sopa amb pilota i carn d'olla

Sopa amb pilota i carn d'olla

Sopa amb pilota i carn d'olla

Sabem que hem dit que la sopa no es redueix a la pilota amb carn d'olla, però l'havíem d'afegir a la llista. Amb la recepta de Pep Trullols, podreu repassar-ne, o conèixer-ne, la recepta tradicional.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: