Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Ompliu una olla alta amb uns 12 l d’aigua i poseu-la al foc a temperatura mitjana-alta.
  2. Poseu-hi a dins l’os de pernil, l’api, la pastanaga, el nap i tot el tall, excepte la botifarra negra. Al cap de 30 min d’ebullició, agafeu tres olletes petites i coleu-hi el brou resultant de l’olla alta, sense treure’n gaire, uns 2 l per olla.
  3. Coeu en una de les olletes les patates, en una altra els cigrons remullats la nit abans, i, en l’última, la col. Podeu afegir, en aquest moment, una mica més d’aigua a l’olla alta, per recuperar la que s’ha posat a les olletes petites.
  4. Mentre bull l’olla gran i s’escalfen les petites amb les verdures, disposeu-vos a fer les pilotes per al brou.
  5. Saleu la carn de vedella i de porc, afegiu-hi l’all i el julivert picats i poseu-ho tot junt en una safata, on hi afegireu els quatre ous i la molla de pa ratllada. Barregeu-ho tot fins que tingui la consistència desitjada.
  6. Quan estigui la pilota de carn, enfarineu-la i reserveu-la fins que l’aigua bulli, i llavors tireu-la a l’olla gran. Finalment, afegiu-hi la botifarra negra.
  7. Quan tireu les pilotes de carn és el moment de posar sal a les olles. Al cap de 30 min més de bullir, retireu l’olla alta i, en una altra olla, coleu-hi el brou i bulliu la pasta de galets fins a deixar-la al punt.
  8. Ja ho tindreu disposat, en total, en cinc olles: l’olla alta amb tot el tall, fora del foc però calenta, després d’haver bullit hores; l’olla de la pasta; l’olla amb les patates; l’olla amb els cigrons, i l’olla amb la col.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: