Troba la teva recepta

Preparació

  1. Ompliu una olla alta amb uns 12 l d’aigua i poseu-la al foc a temperatura mitjana-alta.
  2. Poseu-hi a dins l’os de pernil, l’api, la pastanaga, el nap i tot el tall, excepte la botifarra negra. Al cap de 30 min d’ebullició, agafeu tres olletes petites i coleu-hi el brou resultant de l’olla alta, sense treure’n gaire, uns 2 l per olla.
  3. Coeu en una de les olletes les patates, en una altra els cigrons remullats la nit abans, i, en l’última, la col. Podeu afegir, en aquest moment, una mica més d’aigua a l’olla alta, per recuperar la que s’ha posat a les olletes petites.
  4. Mentre bull l’olla gran i s’escalfen les petites amb les verdures, disposeu-vos a fer les pilotes per al brou.
  5. Saleu la carn de vedella i de porc, afegiu-hi l’all i el julivert picats i poseu-ho tot junt en una safata, on hi afegireu els quatre ous i la molla de pa ratllada. Barregeu-ho tot fins que tingui la consistència desitjada.
  6. Quan estigui la pilota de carn, enfarineu-la i reserveu-la fins que l’aigua bulli, i llavors tireu-la a l’olla gran. Finalment, afegiu-hi la botifarra negra.
  7. Quan tireu les pilotes de carn és el moment de posar sal a les olles. Al cap de 30 min més de bullir, retireu l’olla alta i, en una altra olla, coleu-hi el brou i bulliu la pasta de galets fins a deixar-la al punt.
  8. Ja ho tindreu disposat, en total, en cinc olles: l’olla alta amb tot el tall, fora del foc però calenta, després d’haver bullit hores; l’olla de la pasta; l’olla amb les patates; l’olla amb els cigrons, i l’olla amb la col.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto