Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes per cuinar amb escopinyes

Generalment les coem i ens les mengem, però hi ha moltes més maneres d'aprofitar aquest mol·lusc!

17/06/2019
01 Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Les escopinyes són un ingredient fonamental per tal que aquest plat tingui un sabor tan característic. Primer, el brou s'elabora a base de verdures i aquest mol·lusc, que després es fa servir per coure el lluç al forn. També s'hi afegeix el líquid al final del plat per decorar i, a la vegada, per realçar les escopinyes.

Llegiu la recepta completa

02 Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronella

Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronella Becky Lawton

Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronel·la

Aquest mol·lusc es pot preparar de la manera tradicional, sense cap cocció especial, com passa en aquesta recepta. El repte es troba en l'emulsió de citronel·la, ja que el llenguado només es cuina per les dues bandes en una paella i les escopinyes es couen al vapor fins que s'obren. No obstant això, es forma una festa de sabors entre els mol·luscs, el peix i l'emulsió.

Llegiu la recepta completa

03 Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Un gaspatxo amb sorpresa! A sota del líquid es troben les escopinyes i uns trossos de pebrot verd i vermell. És una manera diferent i boníssima per incloure els mol·luscs a plats més alternatius i, a més a més, és una recepta molt fàcil de fer, amb la qual gaudirà tothom a taula!

Llegiu la recepta completa

04 Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips

Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips Becky Lawton

Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips

Si penseu que això és una combinació boja d'ingredients, esteu molt equivocats. És una recepta on predomina el sabor dolç i afruitat, com es pot paladejar gràcies a la gelatina de sangria i la reducció de taronja. Es crea un contrast precisament amb les escopinyes, ja que no es tracta d'un element dolç, però el seu sabor queda de meravella amb la resta del plat.

Llegiu la recepta completa

05

Tàrtar de navalles, escopinyes i salsa japonesa

El tàrtar no es limita només al peix cru, sinó que també pot preparar-se amb hortalisses, fruites o, com en aquest cas, navalles i escopinyes. Per tal de preparar aquest plat, només cal coure els dos mol·luscs per tal que es puguin menjar bé i tot s'amaneix amb una salsa japonesa que requereix temps d'elaboració. El resultat és un plat elegant i molt sofisticat.

Llegiu la recepta completa

06 Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Allunyant-nos de salses i cremes, en aquesta recepta es fa servir aigua de tomàquet i escopinyes. Per aconseguir això, s'han de coure les escopinyes amb poca aigua, perquè aquesta s'infusioni amb el sabor del mateix mol·lusc. D'aquesta manera, podem gaudir d'una gelatina a base de líquid de l'hortalissa i les escopinyes, a més de degustar les escopinyes en la seva forma sòlida.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: