Troba la teva recepta

6 receptes per cuinar amb escopinyes

Generalment les coem i ens les mengem, però hi ha moltes més maneres d'aprofitar aquest mol·lusc!

17/06/2019
01 Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Les escopinyes són un ingredient fonamental per tal que aquest plat tingui un sabor tan característic. Primer, el brou s'elabora a base de verdures i aquest mol·lusc, que després es fa servir per coure el lluç al forn. També s'hi afegeix el líquid al final del plat per decorar i, a la vegada, per realçar les escopinyes.

Llegiu la recepta completa

02 Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronel·la

Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronel·la Becky Lawton

Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronel·la

Aquest mol·lusc es pot preparar de la manera tradicional, sense cap cocció especial, com passa en aquesta recepta. El repte es troba en l'emulsió de citronel·la, ja que el llenguado només es cuina per les dues bandes en una paella i les escopinyes es couen al vapor fins que s'obren. No obstant això, es forma una festa de sabors entre els mol·luscs, el peix i l'emulsió.

Llegiu la recepta completa

03 Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Un gaspatxo amb sorpresa! A sota del líquid es troben les escopinyes i uns trossos de pebrot verd i vermell. És una manera diferent i boníssima per incloure els mol·luscs a plats més alternatius i, a més a més, és una recepta molt fàcil de fer, amb la qual gaudirà tothom a taula!

Llegiu la recepta completa

04 Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips

Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips Becky Lawton

Sangria amb pàtxuli, escopinyes i patates xips

Si penseu que això és una combinació boja d'ingredients, esteu molt equivocats. És una recepta on predomina el sabor dolç i afruitat, com es pot paladejar gràcies a la gelatina de sangria i la reducció de taronja. Es crea un contrast precisament amb les escopinyes, ja que no es tracta d'un element dolç, però el seu sabor queda de meravella amb la resta del plat.

Llegiu la recepta completa

05

Tàrtar de navalles, escopinyes i salsa japonesa

El tàrtar no es limita només al peix cru, sinó que també pot preparar-se amb hortalisses, fruites o, com en aquest cas, navalles i escopinyes. Per tal de preparar aquest plat, només cal coure els dos mol·luscs per tal que es puguin menjar bé i tot s'amaneix amb una salsa japonesa que requereix temps d'elaboració. El resultat és un plat elegant i molt sofisticat.

Llegiu la recepta completa

06 Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Aigua de tomàquet iodada amb escopinyes, verduretes i amanida

Allunyant-nos de salses i cremes, en aquesta recepta es fa servir aigua de tomàquet i escopinyes. Per aconseguir això, s'han de coure les escopinyes amb poca aigua, perquè aquesta s'infusioni amb el sabor del mateix mol·lusc. D'aquesta manera, podem gaudir d'una gelatina a base de líquid de l'hortalissa i les escopinyes, a més de degustar les escopinyes en la seva forma sòlida.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto