Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 receptes de cine

Aquest plats són tan bons que us faran creure que sou en una pel·lícula!

CUINA.CAT

22/02/2019

Us quedareu desperts veient la cerimònia dels Oscars? Voleu veure una pel·lícula i acompanyar-ho amb un aperitiu de pel·lícula? Aquí teniu una sèrie de plats ideals per "anar picant" i en general molt fàcils d'elaborar. Per fer-ho encara més rodó, molts d'aquests ens fan venir a la memòria pel·lícules, escenes i personatges icònics de la història del cinema.

Carpaccio de xai

Carpaccio de xai

Carpaccio de xai

El xai, o anyell, ens remet inevitablement a Jodie Foster entrevistant el psicòpata Hannibal Lecter, interpretat per l'incommensurable Anthony Hopkins, que va guanyar un Oscar merescudíssim per la seva interpretació a 'El silenci dels anyells' (1991). Per sort, el plat que us proposem és molt menys inquietant (ben al contrari!) i combina amb tota mena de pel·lícules.

Llegiu la recepta completa

Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan / Becky Lawton

Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan / Becky Lawton

Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan

Aquesta sopa freda us aportarà tota l'energia necessària per afrontar en condicions la cerimònia dels Oscars o una pel·lícula llarga. El plàtan és ric en potassi, magnesi i fòsfor; la col conté molta vitamina C i intervé en la producció d'anticossos, i el tomàquet és una font destacada d'antioxidants. Com veieu, aquest plat ho té tot per fer-vos estar en forma!

Llegiu la recepta completa

Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi

Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi Becky Lawton

Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi

Hi ha qui diu que el Bloody Mary, aquest còctel fet amb vodka, suc de tomàquet, suc de llimona, Tabasco i salsa Perrins, va ser creat l'any 1920 en un bar parisenc en homenatge a l'actriu Mary Pickford, una de les figures més destacades del cinema mut. En aquest cas en fem una gelatina que ens servirà de maridatge perfecte per al tataki de tonyina.

Llegiu la recepta completa

Flors de foie-gras con compota de piñones

Flors de foie-gras con compota de piñones

Flors de foie gras amb compota de pinyons

No se'ns acut cap referència cinematogràfica clara amb el foie gras, però creiem sincerament que no li cal. Es tracta d'un dels aliments més venerats pels gormands, i amb raó. Aquest aperitiu, endolcit pel sucre, la poma i les fruites vermelles, us farà més amena qualsevol cerimònia de premis cinematogràfics que s'allargui fins a altes hores de la matinada.

Llegiu la recepta completa

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

A l'escena més famosa (i pertorbadora) de la pel·lícula 'La llegenda de l'indomable' (1967), Paul Newman s'atreveix a menjar 50 ous seguits. No cal dir que no ho intenteu a casa (el pobre Newman acaba exhaust), però sí que us convidem a tastar aquesta autèntica delícia, que, a més, és molt senzilla d'elaborar. Només us calen ous de guatlla, caviar, sal i pebre.

Llegiu la recepta completa

'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent

'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent Gemma Clofent

Crème brûlée de moniato i mandarina

Un dels plaers preferits de la singularíssima Amélie és trencar amb una cullera la capa de sucre cremat de la crème brûlée. Nosaltres el compartim, però encara ens agrada més degustar aquestes postres de dolçor incomparable. La Gemma Clofent hi aporta el seu toc personal afegint-hi moniato i mandarina.

Llegiu la recepta completa

Còctel Brad Goocher

Còctel Brad Goocher

Còctel Brad Goocher

Els còctels han estat històricament molt presents al cinema. L'incombustible James Bond és un fanàtic del Martini amb vodka ("Mesclat, no agitat"), Marilyn Monroe es preparava un Manhattan al tren de camí a Florida a la pel·lícula 'Some Like it Hot', el French 75 va esdevenir altament popular gràcies a 'Casablanca'... "Com es diu Banana Daiquiri en espanyol?", li pregunta Fredo a Michael Corleone en una mítica escena d''El Padrí II'. El còctel que us proposem, elaborat amb rom anyenc, suc de llimona, xarop de gingebre i mel, també mereixeria, com a mínim, una escena de pel·lícula.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: