Troba la teva recepta

Una de les altres receptes que vaig ensenyar al taller de postres de tardor a l’Aula del Mercat de Manlleu va ser aquesta crema de moniato que recorda la crème brûlée francesa.

La crema la vaig adaptar d’una recepta que vaig veure al programa 'Cuines' de TV3, una crema que es feia amb carbassa. El canvi amb el moniato va quedar molt bé, i la combinació amb la mandarina pelada a sang és tot un encert: fa la crema més lleugera i aporta un contrast cítric molt refrescant. Com la crème brûlée, l’acabat es fa amb el caramel cremat, però si no us agrada és totalment prescindible. Això sí, és una crema que s’ha de coure en el mateix plat de presentació. Us recomano de veritat que la proveu de fer, ja veureu com el resultat us sorprendrà!

Preparació

  1. Coeu el moniato al forn a 190 ºC fins que sigui tou. Deixeu-lo refredar i peleu-lo.
  2. En un cassó, escalfeu la nata i la pell de mandarina. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar 15 min. Coleu la pell de mandarina.
  3. Tritureu amb el túrmix el moniato, la nata, el sucre i els ous.
  4. Repartiu la crema en recipients individuals que puguin anar al forn. Tapeu-los amb paper d’alumini i coeu-los al bany maria al forn durant uns 15 min a 150 ºC. Reserveu-los a la nevera un mínim de 2 h. Si es vol, al moment de servir-ho, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador. Serviu la crema acompanyada d’uns grills de mandarina pelats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

19 jul

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

19 jul

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

20 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto