Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Castanyes al plat: 3 propostes sorprenents

3 plats per gaudir de la castanya més enllà de la paperina

PAU SAURI

26/10/2021

Les cues llargues al carrer, l'olor de torrat i el fred; la paella foradada, els bidons cremats i les paperines de color sèpia; la clofolla, el vellut i el color groc, la castanya. Darrerament, en els nostres receptaris, hem parlat del groc del codony, del taronja de la carbassa i del roig de la magrana, però ens faltava un color tardorenc cabdal, el marró que s'amaga sota la cuirassa de punxes que protegeix el fruit de temporada. A tots ens agrada gaudir de les castanyes al forn o a la paella, encara que sempre és il·lusionant redescobrir ingredients i mirar de jugar-hi per veure fins on poden arribar. D'aquesta manera, us proposem tres elaboracions que potencien la dolçor de la castanya i escapen de la manera tradicional de cuinar-la.

01 Castanyes caramel·litzades a l'estil xinès

Castanyes caramel·litzades a l'estil xinès

Castanyes caramel·litzades a l’estil xinès

Més enllà del fet que sigui una elaboració innovadora, amb aquesta recepta aprendreu a caramel·litzar castanyes mitjançant una tècnica de molt lluny, de la Xina. La proposta de Gemma Clofent us permetrà jugar amb el fruit tardorenc i utilitzar-lo com a complement ensucrat de totes les postres llamineres que se us acudeixin.

 

02 'Mousse' de castanyes amb salsa de xocolata i pela de taronja

'Mousse' de castanyes amb salsa de xocolata i pela de taronja

'Mousse' de castanyes amb salsa de xocolata i pela de taronja

El toc dolç de les castanyes es pot potenciar per aconseguir unes postres de primera. La preparació d’aquesta 'mousse' pot semblar senzilla (triturar les castanyes, muntar-les amb ou i sucre, combinar els ingredients i, finalment, deixar-ho reposar tot a la nevera), però la rebosteria sovint és el taló d’Aquil·les de molts cuiners poc experimentats. Si seguiu els passos i mireu bé les instruccions tot anirà bé i podreu gaudir d’unes postres que, amb l’ajuda de l’estufa i d'una manta, són perfectes per a la temporada d’hivern.

03 Cassola de truita de patates rosses

Cassola de truita de patates rosses

Cassola de truita de patates rosses

Quan innovem amb els aliments, el més enriquidor és fugir del que és obvi i mirar de reinterpretar els usos tradicionals. Amb la cassola de truita de patates rosses tindreu l’oportunitat, si us animeu a cuinar-la, de desconstruir una truita de patates i omplir-la de sabors i textures tardorenques que acompanyen la melositat del tubercle, l’ingredient protagonista.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: