Troba la teva recepta

L'octubre de 2013, les noies de 'Memòries d’una cuinera' ens van proposar de participar amb una recepta de garapinyades. Tot i que no són ben bé garapinyades, jo hi vull aportar aquestes castanyes caramel·litzades, ja que totes dues són tècniques germanes.

La recepta era tot un experiment, ja que enlloc havia vist mai aplicar aquesta tècnica a les castanyes: hi ha castanyers a la Xina? Però la superfície rugosa de la castanya s’assembla tant a les nous que vaig pensar que podia funcionar. El resultat ens ha agradat molt, recorda al caramel·litzat-fregit de les típiques nous xineses però amb el gustet inconfusible de la castanya.

El més complicat de la recepta és pelar les castanyes. Per a la resta, vaig seguir la recepta tan senzilla que ens va explicar l’enyorada Mireia Carbó. Tenint en compte la mida de les castanyes, vaig repetir el procés tres cops en lloc de dos. Tal com ja vaig comentar per les nous, aquestes castanyes no són per menjar totes soles, sinó que són ideals com a guarnició d’unes altres postres: un gelat, una macedònia, unes maduixes amb nata, una crema…

Preparació

  1. Feu un tall a les castanyes i deixeu-les una bona estona en remull.
  2. Poseu les castanyes en un bol ben cobertes d’aigua. Coeu-les al microones 10 min a potència màxima. Deixeu refredar les castanyes un parell de minuts i peleu-les amb compte de no cremar-vos els dits.
  3. Poseu en un cassó l’aigua, la mel, la canyella, el sucre i les castanyes. Feu-ho bullir 2 min a foc suau.
  4. Deixeu-ho refredar i torneu a fer-ho bullir durant 2 min més. Repetiu el procés un tercer cop.
  5. Deixeu-ho refredar dins l’almívar.
  6. Escórreu les castanyes i eixugueu-les bé. Fregiu-les en oli de gira-sol fins que siguin daurades.
  7. Useu-les com a guarnició de gelats, nata muntada, fruita, cremes…

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto