CUINA.CAT
20/10/2022Tradicionalment de carn, el tàrtar és un plat de carn crua condimentat amb espècies, verdures i altres productes. Amb l'evolució de la cuina, però, n'han anat sorgint de tot tipus; avui doncs, us presentem quatre tàrtars que heu de tastar sí o sí. Receptes delicioses per fer a casa i vestir de gala els vostres àpats.
Bistec tàrtar
És el sushi dels carnívors, com el coneixen alguns. El famós 'steak tartare' és una d'aquelles receptes que heu de tastar com a mínim una vegada a la vida. Aquí trobareu una esplèndida recepta amb una picada de ceba, tàperes i cogombres.
Tàrtar de gamba amb gelatina de tomàquet salada
També podeu cuinar un tàrtar de gamba, ideal per als que prefereixen el marisc. Per donar-hi color i sabor i magnificar-lo, barregeu les gambes amb julivert, anxoves i pebre verd; tot plegat, trinxat i barrejat amb les gambes. Us quedarà deliciós.
Tàrtar de tonyina amb caviar de truita
Tàrtars de peix, en teniu de molts tipus, com ara el tàrtar de llobarro i llagostins, però en aquest cas nosaltres ens decantem per aquesta gran recepta de tonyina amb una salsa de cogombrins, tàperes, ceba, julivert, una mica de mostassa i quètxup ‒que ajuden a millorar-ne la textura‒ i un raig de suc de llimona. Hi podeu posar ous de truita per condimentar-lo, però, si no, amb unes fulles de julivert per guarnir, o unes gambes per sucar, també tindreu un plat espectacular.
Tàrtar de maduixes amb vinagre de menta i mascarpone
Per acabar, també podeu aprofitar les postres per tastar un tàrtar, com aquest, de maduixa i mascarpone. Acompanyat de vinagre balsàmic, i d'unes branques i licor de menta que li atorguen frescor i un sabor contrastat i més fort al paladar. És una passada. Sense exagerar.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: