CUINA.CAT
26/01/2023La pizza és, any rere any, un dels plats més buscats a Google i amb més 'likes' a Instagram. Una recepta que sempre triomfa. Les dades no enganyen: consumim més de 5.000 milions de pizzes a l'any i un 20% dels restaurants del nostre planeta són pizzeries. Un plat nascut a Nàpols al segle XVII, tot i que el seu origen es remunta a l'Imperi romà i que, des de fa dècades, forma part del nostre ADN gastronòmic. Celebrem el Dia Mundial de la Pizza, que tindrà lloc el 9 de febrer de 2021, amb aquestes propostes.
Massa de pizza
Tots sabem que el secret està en la massa. I que, tot i ser una recepta senzilla, cal tenir molta paciència. Que no podem deixar-la pastar, que ha de fermentar, que s’ha d’utilitzar llevat fresc…Ho sabeu tot? Aquí trobareu uns quants trucs i consells per aconseguir una pizza de restaurant.
Pizza d'espàrrecs verds silvestres i formatge de cabra
Hi ha molta gent que pensa que les millors pizzes són les que tenen molts ingredients, però no necessàriament ha de ser així. Això només comportarà que els sabors de tots els ingredients es barregin i no noteu les peculiaritats de cadascun d'ells. Les millors pizzes són aquelles que combinen pocs ingredients i d’alta qualitat (millor de proximitat, és clar!), així que la podeu fer amb els ingredients que més us agradin (fins i tot pinya), però sempre tenint en compte aquesta condició d’or: un ingredient principal i dos o tres d'acompanyants. Si esteu cansats de la napolitana de tota la vida, aquí teniu unes quantes idees diferents.
Pizza acabada de fer Thinkstock
Si encara no us atreviu a preparar-la vosaltres mateixos o preferiu donar suport als restaurants de casa nostra, us convidem a tastar les millors pizzes artesanals d'estil italià que podreu trobar a Barcelona i rodalia.
Restaurant Terrazza Ravello: Va ser participant del Plat favorit 2019, segueixen processos d'elaboració casolans i utilitzen ingredients de primera qualitat.
La Bella Napoli: Potser és la primera pizzeria napolitana autèntica de Catalunya, amb un ambient italianíssim i entretingut.
Nap, Napoletan Authentic Pizza: Amb un petit local a prop del Mercat de Santa Caterina, avui és una de les pizzeries predilectes dels italians que viuen a la Ciutat Comtal.
Murivecchi: Es tracta d'un local informal i acollidor, situat en ple barri del Born, entre les especialitats del qual trobem la pizza fregida napolitana.
Sports Bar: És un local potser no gaire romàntic (si sou amants dels esports, sí), però, segons els napolitans de Catalunya, la pizza que s'hi prepara és de les millors de la ciutat.
La Balmesina: Hi fan una de les millors masses de Barcelona; de fet, en preparen tres de diferents! A més, utilitzen ingredients poc habituals, com la ‘porchetta’.
Mozzarella
Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però de vegades es confon amb la burrata, un formatge italià més recent. Aquí us n'expliquem les diferències, perquè tingueu clar quin dels dos formatges és més adequat per a la pizza.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.