Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com es fa la massa de pizza perfecta?

Els millors trucs per convertir-vos en uns autèntics mestres de la pizza

Pizza

Pizza

El secret està en la massa, sí. Tot i ser una recepta de les més senzilles, heu de tenir molta paciència. Quan ja tingueu molta pràctica a l’hora de fer-la, podeu alterar la recepta afegint-hi espècies per fer-la més interessant, com per exemple orenga, comí, pebre vermell o fins i tot curri. Feu volar la imaginació!

Mentrestant, seguiu aquests consells i obtindreu uns resultats professionals!

  • No la pasteu gaire, ja que activareu el gluten i us quedarà una massa molt elàstica que us donarà molts problemes per estirar-la.
  • Cal que la deixeu fermentar; és un pas essencial perquè el llevat que heu incorporat a la massa faci la seva funció i la massa quedi esponjosa. L’heu de deixar reposar en un bol tapat a 37 ºC fins que dobli la mida.
  • No utilitzeu mai impulsor com a llevat fresc; no és el mateix. L’impulsor està format per àcid cítric i bicarbonat sòdic, mentre que el fresc està compost de llevats naturals, que són petits microorganismes anomenats Saccharomyces cerevisiae.
  • Després que la massa hagi fermentat, ja la podeu estirar. Agafeu-la i estireu-la amb un corró empenyent-la cap als costats. Per tal que no s’enganxi a la taula, hi podeu posar una mica de farina a la superfície (vigileu: se n’hi ha de posar molt poca, ja que la massa l’absorbirà i s’assecarà o quedaran grumolls de farina fora de la massa que no desapareixeran en coure’s i són molt desagradables en boca).

Una massa ben esponjosa i al punt

Si voleu que la massa quedi ben esponjosa, un cop tingueu fet el disc torneu-lo a deixar fermentar amb un drap a sobre perquè no s’assequi i després poseu-hi els ingredients. Podeu ser originals amb la massa, ja que no totes tenen forma plana i rodona. Per exemple, a Nàpols i Bari és molt típica la pizza calzone. Els ingredients són els mateixos que els de la pizza convencional, però la massa es plega amb tots els ingredients a dins.

Quan ho tingueu tot preparat heu de passar al següent pas: coure-la. Un dels detalls més importants per fer una pizza excel·lent és tenir el forn preescalfat a 250 ºC. Si és de massa fina, tarda entre 10 i 15 minuts a estar a punt, però com que cada forn és un món i funciona diferent, el millor és que la vigileu vosaltres mateixos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto