Troba la teva recepta

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada del número 6 del 'Receptes by CUINA'
Receptes by Cuina núm. 6. Estiu 2018

A la fresca! Els millors àpats per compartir a taula aquest estiu

En aquest número

7 menús per a l'estiu

Plats refrescants, lleugers, saludables i variats per gaudir dels àpats estiuencs de manera equilibrada.

  • Crema freda d’escamarlans amb arròs amb llet escumós
  • Sopa de blat i sàlvia
  • Copa freda d'herbes i iogurt amb tomàquet

Ho sabies

Menjar sa fora de casa és ben fàcil. Només cal que seguiu aquestes recomanacions.

Refrescos

Existeixen els refrescos sans? Fins fa pocs anys, era molt difícil o gairebé impossible trobar al mercat refrescos saludables

Text: Núria Coll / Foto: Food Photos i Cristina Rivarola

Mar i Muntanya

Perquè triar si ho podeu tenir tot? Aquestes receptes combinen el millor de la costa i de l’interior.

  • Arròs de sípia amb botifarra
  • Amanida de ruca, pop i vinagreta de sobrassada amb mel
  • 'Fabes' amb cloïsses
  • Conill amb escamarlans i pinyons
  • Arròs parellada

Viatge a l'orient

Cuina japonesa, xinesa, tailandesa… Plats per acostar-vos a les aromes i els gustos orientals sense moure-us de la taula.

  • 'To-katsu', porc arrebossat
  • Peix marinat amb gingebre i vinagre d'arròs
  • Tataki de mitjana de wagyu, tàrtar de verdures i poma
  • 'Gua bao' farcit de cansalada lacada amb mel i verdures
  • Wok de verdures i gambes
  • 'Pujabi samosa'
  • 'Narial jhinga'
  • 'Sara-udon'
  • Pastís de préssec i 'amasake'

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels mercats.

  • Filet de vedella amb verdures i mostassa
  • Amanida grega
  • Sardines a la planxa amb 'migas'
  • Gratinat de préssec

Canvis que cal fer a la dieta segons l'estació de l'any

La natura ens ofereix allò que el cos necessita en cada moment de l’any, així que el primer consell per a una alimentació sana és optar pels productes de temporada, més nutritius i saborosos.

El més important de l'amanida

Sabíeu que l’amanida és el plat que més consumim? I que la millor manera d’amanir-la és amb una bona vinagreta?

  • Amanida de nus i formatge amb un toc mediterrani
  • Amanida carpese amb un toc de Delissimo's

I per sopar?

La pregunta del milió, i més a l’estiu, quan amb les vacances i la calor, encara fa més mandra posar-se davant dels fogons.

  • Pasta amb burrata i tomàquets amb oli d'all i pebre
  • Amanida fresca de patates
  • Calamars a la planxa amb all i julivert
  • Empedrat
  • Truita de pa amb tomàquet

Herbes silvestres

Dels cinc colors (groc, verd, vermell, blanc i negre) que la medicina oriental aconsella menjar, hem triat el verd.

  • Amanida d'herbes silvestres, beines i vinagreta de pinyons
  • Crema de malves i raves en escabetx
  • Remenat d'espàrrecs silvestres i ortigues amb herbes aromàtiques
  • Crema freda de violetes amb maduixetes del bosc

Text: Carme Melià / Foto: Anna Garcia Frigola / Receptes i cuina: Beatriz marcos

Masterclass

Deshidratats

Els deshidratats són molt habituals: la llet en pols i el cafè instantani són dos exemples. La deshidratació és un procés higiènic i regular,eficaç com a conservant.

  • Làmines de colors

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

És temps de cogombre

5 maneres de preparar-lo i no és en amanida

El cogombre es conrea a l'Índia fa 3.000 anys i va ser una de les verdures preferides pels egípcis. Diürètic i depuratiu, a l'estiu és ideal. Sol consumir-se cru i en amanida, però hi ha moltes més opcions. Us hi atreviu?

  • Envinagrats o 'pickes'
  • Remolatxa, poma, cogombre i iogurt
  • Suc d'api i cogombre
  • Sandwitch d'albergínia, pollastre i salsa tzatziki
  • 'Raita' de cogombre

1.2.3...llestos!

Receptes en 15 minuts o menys

És l'hora dre dinar i no teniu res preparat? No patiu, perquè és possible cuinar tot un àpat, dels primers a les postres, boníssim i equilibrat en pocs minuts. Preneu nota de les receptes que us proposem en aquestes pàgines i ho comprovareu.

  • Bacallà arrebossats amb 'corn flakes'
  • Cruixent de bananes
  • Gambes amb préssec
  • Espàrrecs gratinats amb pernil cuit
  • Torrada de pa de cereals amb alvocat i liquat de pastanaga i pera
  • Ous passats per aigua amb oli de tòfona

Només a l'estiu

15 trucs i receptes per als àpats de vacances

  • Canelons de carbassó
  • Gelats de fruita i llavors de chia                     
  • Tapa de germinats amb caviar de gaspatxo de síndria
  • Flam d'orxata

Text i receptes: Rosa Maria Espinsa (Menja sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

En primera plana

Voleu cuinar la portada de 'Receptes by CUINA'? Aquí la teniu. Aquest bol és una recepta completa i equilibrada; tot un àpat en un únic plat.

  • 'Ajoblanco' de meló amb pols de pernil
  • Sopa freda d'alvocat
  • Sopa freda de carbassa, taronja i llet de coco

Le creuset

A l'estiu, graellades perfectes!

Fruites gelades

Coco, pinya i llimona. Una tríada perfecta per refrescar-nos aquest estiu. Però Jordi Bordas ha volgut anar un pas més enllà i ens els serveix ben congelats! La closca de la amteixa fruita fa de recipient i acull la mousse, el gel i el sorbet elaborats amb les polpes respectives. Qui es pot resistir a una temptació tan fresca saludable i saborosa?

  • Pinya gelada
  • Llimona genalada
  • Sablé de maduixa

Plats únics: dos en un

Un sol plat ho pot tenir tot per ser nutritiu i equilibrat. En aquest cas, no calen segones parts

  • Llenties pardines guisades amb carn
  • Amanida de quinoa i pollastre amb coulis d'alvocat
  • Pastís de bistec
  • Quiche de sardines
  • 'Tortell' de ricotta al pesto vermell
  • Amanida de patata, pop i allioli d'all negre
  • Arròs cremós de musclos al safrà i formatge curat de vaca
  • Guatlles lacades amb mel de romaní i galeta de rösti

Tot al vermell!

Aposteu pels gerds, les móres, els nabius... el color i la riquesa de sabor faran de qualsevol recepta molt més llaminera

  • Panacotta amb melmelada de maduixes
  • Sopa de fruites vermelles i vi
  • Pa de pessic de xocolata balnca, nabius i gerds
  • Pizza dolça de xocolata i fruties vermelles
  • Mousse de iogurt, remolatxa, nabiu i violeta

La recepta dels restaurants Arròs i peix

  • Arròs de calamarsons, carxofa i gamba de Palamós

El millor de la cuina francesa

Més que un self-service

Be so

Frescos i cítrics

La carta d'estiu del restaurant de l'hotel Sofia de Barcelona aposta pels productes locals, refrescants i de temporada

Odysey

Ruscalleda a Montecarlo

La xef del Sant Pau cuinarà, aquest estiu, al restaurant de Joël Robuchon a l'hotel Metropole de Mònaco

Incorporació

Nou xef al Casa Anamaria

Victor Trochi és el nou reponsable de la cuina d'aquest hotel d'Ollers a Vilademuls

Novetat

Un vermut modern

Les conserves són les protagonistes d'El Villa, la primera vermuteria de Barcelona especialitzada en salaons

Cervesa per a principiants: aprenem a fer-ne a casa

Si us penseu que fer cervesa és molt complicat. Que es necessiten molts estric i que és impossible que us quedi alguna cosa bevible, agafeu aire, perquè després de llegir les pròximes pàgines haureu canviat d'opinió

Text: Ferran Caldés / Foto: Andy Sewell

Taula reservada

Cuina del país per menjar amb bastonets

A l'antic forn de Cervera cuinen a la japonesa per exalçar els productes Km0

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Tasteu la cuina tradicional tossenca!

Disset restaurants de Tossa de Mar ofereixen, tot l'any, els plats més tradicionals de la cuina del municipi, amb el bacallà, els fideus a la cassola i, és clar, el cim i tomba com a protagonistes

Postal gastronòmica

Capital de l'Asado

La carn és omnipresent en la gastronomia argentina, influenciada també per espanyols i italians. A Buenos Aires, continua regnant malgrat les propostes més cool.

Text: Nora Pojomovsky

Sorteig

Apren a cuinar els millors arrossos amb David Lienas

Sortegem cinc places per al taller d'arrossos organitzat per l'escola Enjoy Cooking BCN by Coquus

Gastropistes

Un amor a cada port

Les aventures amoroses dels mariners als ports de tot el món han agafat una dimensió llegendària. I és que als ports s'hi pot trobar l'amor en el sentit més ampli de la paraula. Nosaltres hem recorregut els de tot el país per descobrir-hi propostes gastronòmiques.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Delta de l'ebre

La ruta de les muscleres

Tant de gust

Premsats en fred

The juice lover elabora sucs naturals de fruita i verdura amb el mètode d'extracció 'cold press'.

L'adreça

Olla barrejada de nens i gastronomia

De receptes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i altres aventures. La llibreria Pebre Negre, del barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Decàleg

Sardines

No caurem en el tòpic de la cançó, però no podem evitar reconèixer que aquest peix és el blau de l'estiu. Ja sigui a la brasa, en espeto o en escabetx, menjar sardines és una gran font de nutrients, vitamines i minerals. Però, per sobre de tot, que bones són!

Calendari

Estiu

Ens acostem a le diferents varietats de tomàquets, les figues i als productes del mar. Tampoc perdem de vista el millor de l'hora i l'arbre. 

VS producte

Tria bé

Deu ser perquè som mediterranis, però de seguida que surt una mica el sol i la temperatura puja un parell de graus, ja ens ve de gust menjar-nos una bona amanida. Aquest mes us donem un cop de mà per triar el millor enciam per a cada ocasió.

Text: Ferran CAldés / Foto: Thinkstock

És fàcil

Glaçons amb flors, fruita i herbes

Una idea molt fàcil i, sobretot ben original, per refrescar les begudes la temporada d'estiu. Podeu fer els glaçons de mil sabors diferents!

Entrevista

Eli Brown

Aquest escriptor californià que viu en una granja urbana experimental d'Alameda, als Estats Units, ha aconseguit barrejar les aventures pirates amb la cuina en la seva segona novel·la

Text: Ferran Caldés

En xarxa

Webs i aplicacions que us ensenyen com menjar de manera més saludable, i llibres gastronòmics que no poden faltar al vostre prestatge per gaudir de la bona cuina.

Receptes

Crema freda d’escamarlans amb arròs amb llet escumós,

Sopa de blat i sàlvia

Copa freda d’herbes i iogurt amb tomàquet

Sorbet de tomàquet i alfàbrega

Crema de malves i raves en escabetx

Crema freda de violetes amb maduixetes de bosc

‘Raita’ de cogombre

‘Ajoblanco’ de meló amb pols de pernil

Sopa freda d’alvocat

Sopa freda de carbassa, taronja i llet de coco

Sopa de fruites vermelles i vi

Pebrots farcits vegans

Verdures escalivades

Papillota amb samfaina i cuscús

Amanida d’algues

‘Nigiri’ amb alvocat i espaguetis de mar

‘Nage’ d’enciam de mar

Sandvitx mediterrani

Amanida de pasta amb arame

Amanida de fonoll amb poma i vinagreta de llima

Carpaccio de carbassó amb pop

Amanida amb síndria

‘Punjabi samosa'

Amanida grega

Pasta amb burrata i tomàquets amb oli d’all i pebre

Amanida fresca de patates

Empedrat

Amanida d’herbes silvestres, beines i vinagreta de pinyons

Remenat d’espàrrecs silvestres i ortigues amb herbes aromàtiques

Làmines de colors

Envinagrats o ‘pickles’

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Sandvitx d’albergínia, pollastre i salsa tzatziki

Gambes amb préssec

Espàrrecs gratinats amb pernil cuit

Torrada de pa de cereals amb alvocat i liquat de pastanaga i poma

Ous passats per aigua amb oli de tòfona

Canelons de carbassó

Tapa de germinats amb caviar de gaspatxo de síndria

Croquetes de bacallà amb romesco

Amanida de ruca, pop i vinagreta de sobrassada amb mel

‘Fabes’ amb cloïsses

Conill amb escamarlans i pinyons

Arròs Parellada

‘Ton-katsu’, porc arrebossat

Peix marinat amb gingebre i vinagre d’arròs

Tataki de mitjana de Wagyu, tàrtar de verdures i poma

‘Gua bao’ farcit de cansalada lacada amb mel i verdures

Wok de verdures i gambes

‘Narial jhinga'

‘Sara-udon’

Filet de vedella amb verdures i mostassa

Sardines a la planxa amb ‘migas’

Calamars a la planxa amb all i julivert

Truita de pa amb tomàquet

Bacallà arrebossat amb ‘corn flakes’

Llenties pardines guisades amb carn

Amanida de quinoa i pollastre amb coulis d’alvocat

Pastís de bistec

Quiche de sardines

‘Tortelli’ de ricotta al pesto vermell

Amanida de patata, pop i allioli d’all negre

Arròs cremós de musclos al safrà amb formatge curat de vaca

Guatlles lacades amb mel i galeta de ‘rösti’

Escuma d’orxata

Kale mineral

Golden latte

Suc d’api i cogombre

Macedònia de fruites i granissat

Gelats de síndria i iogurt

Carpaccio de síndria

Pastís de préssec i ‘amasake’

Gratinat de préssec

Cruixent de banana

Gelats de fruita i llavors de xia

Flam d’orxata

Pinya gelada

Llimona gelada

Coco gelat

Pannacotta amb melmelada de maduixes

Pa de pessic de xocolata blanca, nabius i gerds

Pizza dolça de xocolata i fruites vermelles

Mousse de iogurt, remolatxa, nabius i violeta

Últims números publicats
Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto