Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada RBC10
Receptes by Cuina núm. 10. Estiu 2019

Amb gust d'estiu. Propostes amb el més bo del mar i del camp

En aquest número

7 menús per a un estiu inoblidable a taula

Amb la nova estació arriba una explosió de productes a la cuina: és el temps de moltes fruites, verdures i fins i tot bolets.

Arriba el temps de sopes fredes i amanides, que substituiran els plats calents i les coccions llargues. Vénen ganes de sortir i passar menys temps a la cuina, perquè només de pensar a posar-se darrere els fogons, amb la calor que fa... La natura ens ho posa fàcil, amb la varietat més gran de tot l’any de fruites i verdures fresques que trobareu, i la imaginació farà la resta: doneu un toc original a les amanides, prepareu begudes diferents, gaudiu de les tapes i preneu algun caprici dolç, que aquesta estació cal celebrar-la també a taula.

  • Una de tapes! El bo i millor de l'estiu
  • Quins pebrots! De tots els gustos i colors
  • Meló. De l'entrant a les postres
  • Tomàquets. Ara sí que han arribat!
  • Ben fresquets! Plats sota zero
  • En vermell. Un toc de color saludable
  • Clàssics de l'estiu. Que no faltin!

Ho sabies?

Augmenta el nombre de persones veganes. Si no ho sou, aprofiteu aquestes idees per fer plats més saludables!

Safrà

Hipòcrates ja en coneixia les propietats curatives i el prescrivia per tractar la dispèpsia, els dolors dentals i la histèria. Des de fa segles se li atribueixen funcions terapèutiques, sobretot per afavorir la digestió, però també per combatre la bronquitis i facilitar els parts. A més, va molt bé per tractar els símptomes menstruals i la dismenorrea.

  • Figues al forn

Text: Núria Coll

Salses casolanes

Res com la cuina casolana, i si es tracta de salses, encara més. Posen el toc de sabor a moltes receptes i fan la diferència entre un plat bo i un de boníssim!

  • Sushi de cogombre macerat amb guacamole i salsa de iogurt
  • Pesto a la ‘ligure’
  • Polenta fregida amb salsa barbacoa
  • Cassoletes de porro i salmó amb ricotta i vinagreta de llima i coriandre
  • Amanida Cèsar clàssica

Volta al món sense moure's de la taula

Un viatge gastronòmic pels cinc continents, de plat en plat, sense haver d’agafar el cotxe, el tren o l’avió. Aquestes vuit receptes us portaran d’una punta a l’altra del planeta.

  • Cebiche mixt de corbina, pop, llagostins i musclos
  • ‘Spanakopita’ o pastissos d’espinacs i feta
  • ‘Arancini’ amb ‘ragú’
  • Aletes de pollastre asiàtiques amb ‘hoisin’, oli de sèsam i sèsam de colors
  • ‘New York cheesecake’
  • Arròs sucós i ràpid amb gust del japó
  • ‘Harcha’: el pa de sèmola del Marroc
  • Flam de coco d’acapulco

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos de temporada.

  • Carpaccio de carbassó
  • Turnedó de rap
  • Préssec melba

Fem una festa dolça

Totes les celebracions es mereixen alguna recepta dolça, però, de fet, qualsevol motiu s’hi val per preparar, i menjar, aquests capricis.

  • ‘Cupcakes’ de pastanaga amb crema de formatge i préssec
  • ‘Cake pops’
  • Trufes picants de xocolata
  • ‘Marshmallow’ de litxi i maduixa

El territori al plat. Tastem la cuina del Bages

Cinc cuiners del col·lectiu Els Fogons Gastronòmics del Bages ens proposen cinc receptes elaborades amb productes locals i amb tot el sabor de la tradició culinària de la comarca.

  • Bacallà amb verdures del temps al pil-pil
  • Terrina de porc ral i espàrrecs glacejats
  • Espàrrecs blancs amb holandesa de bacó, rovell curat i cruixent de parmesà
  • Arròs fumat de costella de porc Ral amb cremós de farigola
  • Tiramisú català

Foto: Enrique Marco

Bols

No sabem a qui se li va acudir la idea de servir un àpat complet en un sol recipient. No és una idea nova, però els bols s’han convertit en la tendència gastronòmica de moda, al nostre país.

  • ‘Bibimbap’
  • ‘Poke’ hawaià
  • Bol de llenties i arròs
  • ‘Smoothie bowl’ d’alvocat i kale
  • Bols de peix cru i burritos de sushi, de gràcia a l’eixample

Text: Ferran Caldés / Foto Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Torrades

Receptes originals i fàcils de preparar i de menjar per a qualsevol moment del dia. Feu-les per esmorzar, dinar o sopar.

  • Torrades d’alvocat i ou amb llavors de sèsam i germinats de créixens
  • Gall dindi amb salsa de nabius
  • Torrada de recapte
  • Torrada de figues i camembert
  • ‘Panini’ de pernil i mozzarella amb carbassó
  • Sandvitx amb pa de cereals, pollastre, pesto i formatge

Te matxa

És un dels anomenats superaliments, gràcies als beneficis per a la salut que aporta el seu consum habitual: crema calories, és antioxidant, ens omple d’energia i concentració i ens ajuda a tenir una pell bonica. Aquest te verd, procedent majoritàriament del Japó, és superpotent: una tassa de matxa equival a deu tasses d’un te normal, si parlem del valor nutritiu. El seu poder rau en les fulles, que ens bevem senceres, ja que s’han mòlt fins a ser una pols fina.

  • Pastís gelat de matxa
  • ‘Frappé’ d’ametlla i matxa
  • Civada amb matxa

Text: Carme Melià / Receptes: Louise Cheadle i Nick Kilby / Foto: Becky Lawton / Cuina: Toni Rodríguez

Escumes

Van ser, ara fa vint anys, una de les grans aportacions bullinianes a la cuina moderna: una manera subtil de substituir les salses de tota la vida per un element més lleuger, però igual
de saborós. El sifó domèstic les ha introduït a la cuina de casa. Carme Ruscalleda ens explica com les podem preparar i aplicar.

  • Escuma de menta i julivert

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Fem un beure... diferent?

Llet merengada d’ametlla, sopa de pinya, batut de civada… i per què no?

  • Sunrise
  • Gaspatxo verd
  • Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia
  • Granissat de préssec
  • Pinya Tai
  • Llet merengada d'ametlla
  • Sopa de pinya, mango i fruita de la passió
  • Batut de civada i plàtan

Un arròs de terra endins

A Anna Casals li agrada molt cuinar i aprendre receptes noves i trucs culinaris, per això no va dubtar a deixar-se aconsellar per Pep Nogué i fer un arròs ben saborós a quatre mans amb ell.

  • Arròs d'all tendre i botifarra negra

Recepta i cuina: Anna Casals / Foto: Mariona Villavieja

Cassoletes d'estiu

Amb una base de sablé —una massa bàsica i senzilla, però molt bona—, el nostre xef més llaminer ens ha preparat tres postres que combinen fruita de temporada i xocolata.
I el que és millor, quan domineu els secrets del sablé, podreu crear receptes amb els farciments que més us agradin. Deixeu-vos endur per la imaginació més dolça i saludable!

  • De xocolata amb llet i fruita
  • De mango i fruita de la passió
  • De xocolata blanca i albercoc

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Hummus

En totes les versions i colors

Una recepta que dóna molt de joc i molt fàcil de preparar!

  • ‘Spicy granola’ amb hummus de llenties grogues
  • Hummus de remolatxa i comí negre
  • Hummus d’albergínia amb llobarro i vinagreta de sèsam
  • Hummus verd

Pasta farcida

La pasta sempre triomfa, però és que, a més, aquestes receptes tenen cops amagats!

  • Tortel·linis de ricotta i parmesà al pesto vermell
  • Pasta farcida d’espinacs
  • Rigatone farcits de remolatxa amb salsa d’espinacs
  • Tortel·linis amb salsa de formatge
  • Pasta farcida feta a casa
  • Sopa de tortel·linis

El 'take away' català

Quatre parades i botigues on podem gaudir de llegums cuits

El llegum cuit és una singularitat catalana fruit de la industrialització. Quan les dones es van incorporar a les fàbriques, a principis del segle XX, el temps que tenien per cuinar i dedicar-se a tenir cura de la casa i de la família es va reduir. Les botigues de llegums hi van posar la solució: coure’ls per estalviar temps a la mestressa. Així va néixer el menjar per emportar a la catalana i, més de cent anys després, encara en gaudim.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Taula reservada

Una arrosseria bistronòmica (i més)

Al Cruix, Miquel Pardo i Carlos Fernández posen a l’abast de tothom una cuina creativa.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Postal Gastronòmica

Tradició i la 'vie boheme'

Visitem una de les capitals més antigues d’Europa amb un hongarès amant de la cultura catalana, coautor d’una guia de viatges de Budapest.

Text i foto: Víktor Gábor

Gastropistes

Teniu calor? Mengeu gelat!

El millor per combatre les altes temperatures és menjar-se un gelat, i aquest número ens hem proposat revelar-vos algunes de les gelateries del país que heu de visitar, tant si us agraden els gustos clàssics com si us atreviu amb noves experiències.

Text: Ferran Caldés

Tant de gust

De tot amb tomàquets

Amb la marca Laris, l’empresa Agrogust elabora tota mena de productes amb els millors tomàquets del Maresme.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L'adreça

La coca de Sant Joan es llepa!

Al Receptes by Cuina ja ho tenim tot a punt per a la revetlla: els petards, el cava, el cotilló i… el gelat. No, no ens hem deixat la coca tradicional, perquè aquest any les postres seran diferents. Per Sant Joan, lleparem un gelat amb trossos de pinyons i fruita confitada.

Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja

Decàleg

Bacallà

Del cap a la cua, sense oblidar les cocotxes. El bacallà és un peix molt aprofitable, amb una varietat gairebé infinita de possibilitats culinàries, que, en temps de Quaresma, triomfen a taula.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Receptes

 

  • Amanida Cèsar clàssica
  • Carpaccio de bacallà amb crema de tomàquet i vinagreta
  • Carpaccio de carbassó
  • Cassoletes de porro i salmó amb ricotta i vinagreta de llima i coriandre
  • Coc de tomàquets verds
  • Croquetes de pebrots de Padrón, arròs, formatge i panses
  • Empedrat
  • ‘Fish and chips’ de gamba
  • Hummus d’albergínia amb llobarro i vinagreta de sèsam
  • Hummus de remolatxa i comí negre
  • Hummus verd
  • Minialbergínies farcides de formatge i cansalada
  • Musclos amb coriandre i xili
  • ‘Panini’ de pernil amb mozzarella i carbassó
  • Pebrots farcits vegans
  • Pesto ‘a la ligure’
  • Polenta fregida amb salsa barbacoa
  • Quiche de ricotta
  • Salmorejo de tomàquet amb formatge fresc
  • Sopa freda d’estiu
  • Sopeta de meló, cogombre, ceba tendra, alfàbrega i anxoves de l’Escala
  • ‘Spanakopita’ o pastissos d’espinacs i feta
  • ‘Spicy granola’ amb hummus i llenties grogues
  • Sushi de cogombre macerat amb guacamole i salsa de iogurt
  • Tomàquets confitats
  • Torrades d’alvocat i ou amb llavors de sèsam i germinats de créixens
  • Torrades de figues i camembert
  • Torrada de recapte
  • Truita paisana
  • Aletes de pollastre asiàtiques amb ‘hoisin’, oli de sèsam i sèsam de colors
  • ‘Arancini’ amb ‘ragú’
  • Arròs d’alls tendres i botifarra negra
  • Arròs sucós i ràpid amb gust del Japó
  • Bacallà amb samfaina de pebrot i tomàquet
  • ‘Bibimbap’
  • Bol de llenties i arròs
  • Cebiche mixt de corbina, pop, llagostins i musclos
  • Coca de tomàquet i tonyina
  • Pasta farcida d’espinacs
  • Pasta farcida feta a casa
  • Pit de gall dindi amb salsa maltesa i gerds
  • ‘Poke’ hawaià
  • Rigatone  farcits de remolatxa amb salsa d’espinacs
  • Sandvitx amb pa de cereals, pollastre, pesto i formatge
  • Sopa de tortel·linis
  • Torrada de gall dindi amb salsa de nabius
  • Tortel·linis amb salsa de formatge
  • Tortel·linis de ricotta i parmesà al pesto vermell
  • Turnedó de rap
  • ‘Cake pops’
  • Cassoleta de mango i fruita de la passió
  • Cassoleta de xocolata amb llet i fruita
  • Cassoleta de xocolata blanca i albercoc
  • Civada amb matxa
  • ‘Cupcakes’ de pastanaga amb crema de formatge i préssec
  • Figues al forn
  • Flam de coco d’Acapulco
  • Gelat de recuit
  • ‘Harcha’: el pa de sèmola del Marroc
  • ‘Marshmallow’ de litxi i maduixa
  • Meló a la planxa
  • ‘New York cheesecake'
  • Pastís de móres i ametlles amb sorbet
  • Pastís gelat de matxa
  • Préssec Melba
  • Sangria de fruites vermelles
  • Trufes picants de xocolata
  • Batut de civada i plàtan
  • Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia
  • Borratxo de meló i mojito
  • Escuma de menta i julivert
  • ‘Frappé’ d’ametlla i matxa
  • Gaspatxo verd
  • Granissat de préssec
  • Llet merengada d’ametlla
  • Pinya tai
  • ‘Smoothie bowl’ d’alvocat i kale
  • Sopa de pinya, mango i fruita de la passió
  • ‘Sunrise’
Últims números publicats
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto