Troba la teva recepta

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada RBC9
Receptes by Cuina núm. 9. Primavera 2019

Idees per al bon temps! Plats i menús per celebrar la primavera cada dia

En aquest número

7 menús de primavera

Amb la nova estació arriba una explosió de productes a la cuina: és el temps de moltes fruites, verdures i fins i tot bolets.

Arriba el bon temps i ho fa amb una varietat de productes que ens convida a gaudir d’uns àpats i d’unes taules més acolorides que mai. Costa decidir-se entre tanta varietat: el verd dels espàrrecs, dels pèsols i dels espinacs, el taronja de les nespres i dels albercocs, el vermell de les maduixes i de les cireres, el violeta de les albergínies... Tasteu una mica de tot, perquè en cada mos trobareu un bocinet de la nova estació.

  • Temps de pastanaga
  • Espinacs. Arriben els més tendres
  • Espàrrecs. Silvestres, blancs o verds
  • Enciam. Opcions més enllà de l'amanida
  • Cireres. La temptació de la temporada
  • Maduixa. La fruita que enamora
  • Pèsols. El caviar verd

Ho sabies?

Aprofiteu el bon temps per fer algun àpat a l’aire lliure amb la família o els amics. Menjareu més sa!

Fem net!

A banda de les propietats nutricionals, que són nombroses i beneficioses, la carxofa destaca per la gran versatilitat a la cuina. És rica en hidrats de carboni i fibra, i és una de les verdures amb més contingut de magnesi, fòsfor i calci. Per tot això, la carxofa és una de les reines de l’hort, en el nostre cas, especialment de la zona del Baix Llobregat i les Terres de l’Ebre.

  • Carxofes i búrgul

Text: Núria Coll

Mínim esforç

Receptes més que fàcils, facilíssimes; tant, que les podríeu fer amb els ulls tancats. Si no us agrada cuinar, però sí menjar bé, aquestes són les vostres receptes!

  • Salsa grega amb quefir
  • Entrants de pera
  • Farcellets de foie gras i figa
  • Daus de salmó curat amb pebre i vinagreta de mostassa i anet
  • Púding de brioix, móres i gerds

Ous. Van bé amb tot!

Amb un parell... podeu fer tantes receptes que es podrien omplir pàgines i pàgines! N’hem fet una petita selecció perquè vegeu quin munt de possibilitats hi ha.

  • Truita de tomàquet
  • Ous escocesos al forn
  • Truita de pera
  • Remenat de garoines
  • Parmentier amb arengada
  • Rotlle de truita, espàrrecs i bacallà
  • Bistec tàrtar
  • Bescuit glacé de recuit de drap, vainilla de Tahití i salsa de xocolata a la pedra

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos de temporada.

  • Amanida de bacallà fresc i espàrrecs
  • Raviolis farcits de mató i espinacs
  • Lloms de conill farcits
  • Albercocs amb iogurt, mel i taronja

Receptes per menjar allà on vulgueu

Fàcils de servir i de menjar a qualsevol lloc. Aquestes propostes estan pensades per poder gaudir al màxim de la nova estació

  • Bunyols farcits de formatge blau
  • Chutney d'albergínia
  • Sandvitx vegetal amb salsa de iogurt
  • Neules d'alvocat i gamba
  • Postres de kiwi

No són paelles, però ens agraden

  • 'Nopaella' de bacallà i cigrons
  • 'Nopaella' de capipota i gambes
  • 'Nopaella' de pop i algues
  • 'Nopaella' d'ànec, foie i ceps

Text: Gerard Jubany / Receptes: David Caballero / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Pa. Receptes per fer a casa

Fer pa és molt més fàcil del que us pot semblar d’entrada. Bàsicament, necessiteu farina i aigua. Una mica de temps, paciència i aquestes receptes faran la resta.

  • Pa de sègol 100%
  • Pa de brioix
  • Pa de pagès amb massa mare
  • Bastonets de pa amb pipes
  • Pa de pizza de tomàquet, all i romaní

Sec i mariner. Quin gran arròs!

Aquest mes, Pep Nogué s’ha desplaçat fins a Olesa de Montserrat, on ha visitat la Bea Galán, i han cuinat junts un arròs negre per llepar-se’n els dits. Descobriu quins consells li ha donat en Pep!

  • Arròs negre

Tot s'aprofita

A Catalunya, cada dia es llencen 720.000 quilos de menjar, és a dir, 35 quilos per habitant i any. Amb tot el que llencem, podrien alimentar-se mig milió de persones tot un any. Us donem receptes saboroses que ajuden a reduir el malbaratament alimentari a casa.

  • Tàrtar de fuet
  • Confitura de tomàquet i pebre negre
  • Púding de pa
  • Trufes de pollastre amb blat de moro

Text: Carme Melià / Receptes: Gonzalo Martínez (Espai Boisà) / Foto i cuina: Cristina Rivarola / Estilisme: Marian Montoro

Flors

L’ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys ens hem acostumat a veure més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s’han conreat per a ús alimentari.

  • Flors de carbassó i d'hibisc al forn

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Llegums amb un toc sofisticat

“La carn dels pobres”, com s’anomenaven fa anys pel gran contingut en proteïnes, va passar per unes dècades baixes. Ara, però, els llegums han fet el salt a altres plats i no es conformen només amb els guisats.

  • Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt
  • Pastís de llenties i formatge
  • Amanida de llenties beluga amb gambes
  • Fesols mexicans
  • Falàfel
  • Papillota de llenties
  • Bunyols dolços de cigrons

Postres sorprenents

Receptes dolces com mai les heu preparat. Fugiu de les receptes tradicionals i prepareu propostes innovadores, que poden ser millors que les originals.

  • Gofra amb gelat d'alfàbrega
  • 'Dorayaki' de 'sakura'
  • 'Flapjacks' vegans

Postres verdes

Diuen que el verd és el color de l’esperança, però, després de veure aquestes tres postres, us convencereu que també és el color de la golafreria, perquè us les voldreu menjar totes! Menta, poma, meló, kiwi… protagonitzen unes propostes molt temptadores. Per sort, també són receptes saludables i refrescants.

  • 'After eight'
  • Meló nipó
  • 'Smoothie'

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Hamburgueses vegetals

La versió més 'healthy'

Alguns diuen que les vegetals són les hamburgueses del futur. Nosaltres ens avancem i canviem el ‘fast food’ per unes propostes que són ‘fast & good’.

  • Hamburguesa de pèsols i romesco
  • Hamburguesa d'espinacs
  • Hamburguesa vegetal
  • Hamburguesa de quinoa amb albergínies i cigrons

Estimareu l'esmorzar

Receptes tan bones que us ajudaran a començar millor el dia i, si sou dels que mai no esmorzeu, aquestes propostes us faran canviar de parer.

  • Pa de kamut, remolatxa i pipes de carbassa
  • Xia amb llet de coco, maduixes i mango
  • 'Muffins' de tomàquet i alfàbrega
  • 'Veggie' bol d'inspiració esmorzar
  • Suc de remolatxa i poma
  • Brioixos de mantega, llet i xocolata
  • 'Carrot cake' vegà

Conill

El conill ofereix una carn fina, tendra, versàtil i amb poc greix. D’alt valor nutricional i sostenible, mediambientalment parlant, el seu consum és òptim per a totes les edats i especialment adequat en dietes hipocalòriques. Ara, només li cal una mica de sort per recuperar el prestigi culinari d’antany.

  • 'Rablé' de conill amb sípia
  • Conill amb taronja
  • Mandonguilles fumades de conill amb pèsols i cervesa
  • Escabetx balsàmic de conill amb buquet d'amanida

Text: Francesc Murgadas / Receptes: Quicu Vera / Fotos i estilisme: Floro Azqueta / Cuina: Eduard Segurado

Taula reservada

La cuina confortable no és sempre la de sempre

A La Gormanda, la xef Carlota Claver ens fa sentir com a casa amb plats que crea ella.

Text: Josep Sucarrats

Postal Gastronòmica

L'essència de la terra a l'Atles

Visitar aquesta serralada del Marroc és, sens dubte, redescobrir les sensacions més atàviques de la cuina: sabors, olors i colors s’hi expressen sense cap disfressa.

Text i foto: Meritxell Serra

Gastropistes

Sí, és ràpid i saludable!

Associar menjar fast food amb cuina 'healthy' ja no és una contradicció. Molts establiments opten per combinar els avantatges dels plats de consum ràpid amb el valor afegit que aporten els ingredients més saludables.

Text: Carme Melià

Tant de gust

Infusions d'aquí

Tegust reivindica les infusions com un producte que és molt més que una barreja d’herbes amb aigua calenta.

Text: Ferran Caldés / Foto: Xevi F. Güell

L'adreça

L'autèntic sabor grec a Barcelona

Cada dia, consumidors d’arreu visiten Furnos BCN per tastar les delícies gregues que elabora Spiros Dagretzakis, el propietari de la botiga. Per a ell, el més important és seguir els trucs que li va ensenyar la seva àvia: dedicar temps a la cuina i fer servir productes de qualitat.

Text: Laia Canalejo / Foto: Mariona Villavieja

Decàleg

Bacallà

Del cap a la cua, sense oblidar les cocotxes. El bacallà és un peix molt aprofitable, amb una varietat gairebé infinita de possibilitats culinàries, que, en temps de Quaresma, triomfen a taula.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Receptes
  • Crema de pastanagues al forn
  • Crema d'espinacs
  • Sopa de verdures amb enciam i brots de soja
  • Salsa grega amb quefir
  • Creps de carxofes, espinacs i brie
  • Espàrrecs verds amb emulsió de safrà i cruixent de brick
  • Pizza de patata i espàrrecs
  • Espàrrecs blancs i verds amb crema cítrica
  • Pilotilles d'enciam meravella i crema de formatge de cabra
  • Farcells d'enciam francès, llagostins, meló, maionesa i flors
  • Tàrtar de maduixes del Maresme i pèsols
  • Carxofes i búrgul
  • Truita de tomàquet
  • Amanida de bacallà fresc i espàrrecs
  • Raviolis farcits de mató i espinacs
  • Chutney d'albergínia
  • Amanida de llenties beluga amb gambes
  • Papillota de llenties
  • Bacallà amb wok de verdures
  • Coca jurvet, sardines i cireres
  • Tonyina a la graella amb remolata i maduixes
  • Tofu saltat amb tirabecs i pèsols
  • 'Migas' amb papada, botifarra i pèsols
  • Ous escocesos al forn
  • Remenat de garoines
  • Parmentier amb arengada
  • Bistec tàrtar
  • Lloms de conill farcits
  • Bomba trufada de ceps
  • Graellada de marisc
  • 'Nopaella' de bacallà i cigrons
  • 'Nopaella' de capipota i gambes
  • 'Nopaella' de pop i algues
  • 'Nopaella' d'ànec, foie i ceps
  • Arròs negre
  • Broquetes de xai a l’estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt
  • Pastís de llenties i formatge
  • Fesols mexicans
  • Hamburguesa de pèsols i romesco
  • Hamburgueses d’espinacs
  • Hamburguesa vegetal
  • Hamburguesa de quinoa amb albergínies i cigrons
  • ‘Rablé’ de conill amb sípia
  • Conill amb taronja
  • Mandonguilles fumades de conill amb pèsols i cervesa
  • Escabetx balsàmic de conill amb buquet d’amanida
  • ’Burfi’ de pastanaga amb cardamom
  • Pastís Tatin de pastanaga
  • Coquetes de cireres
  • Copa de cireres
  • Gelat de maduixots sobre pastís d’ametlles
  • Púding de brioix, móres i gerds
  • Truita de pera
  • Bescuit glacé de recuit de drap, vainilla de Tahití i salsa de xocolata a la pedra
  • Albercocs amb iogurt, mel i taronja
  • Postres de kiwi
  • Confitura de tomàquet i pebre negre
  • Púding de pa
  • Bunyols dolços de cigrons
  • Gofra amb gelat d’alfàbrega
  • ‘Dorayaki’ de ‘sakura’
  • ‘Flapjacks’ vegans
  • ’After eight’
  • Meló nipó
  • Xia amb llet de coco, maduixes i mango
  • ‘Veggie’ bol inspiració esmorzar
  • Brioixos de mantega, llet i xocolata
  • ‘Carrot cake’
  • Entrants de pera
  • Farcellets de foie-gras i figa
  • Daus de salmó amb pebre i vinagreta de mostassa i anet
  • Rotlle de truita, espàrrecs i bacallà
  • Bunyols farcits de formatge blau
  • Sandvitx vegetal amb salsa de iogurt
  • Neules d’alvocat i gamba
  • Tàrtar de fuet
  • Trufes de pollastre amb blat de moro
  • Flors de carbassó i d’hibisc al forn
  • Falàfel
  • ‘Smoothie’
  • ‘Muffins’ de tomàquet i alfàbrega
  • Suc de remolatxa i poma
  • Pa de sègol 100%
  • Pa de brioix
  • Pa de pagès amb massa mare
  • Bastonets de pa amb pipes
  • Pa de pizza de tomàquet, all i romaní
  • Pa de kamut, remolatxa i pipes de carbassa
Últims números publicats
Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto