Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada RBC12 neta
Receptes by Cuina núm. 12. Tardor 2019

Menús per lluir-se amb els àpats més suculents de l'any

En aquest número

7 menús de Nadal

Receptes per als clàssics, per als atrevits, per als que tenen cura fins a l'últim detall, menús econòmics, per als menys tradicionals... En definitiva, idees perquè tothom gaudeixi a taula, que d’això es tracta: de gaudir i de compartir àpats i experiències entorn del menjar durant les festes més familiars de tot l’any.

  • Peix: assaboreix-lo en petites porcions
  • El secret és la presentació
  • Dolços no tan nadalencs per soprendre als convidats
  • Ostres quines receptes!
  • 'Low cost' plats molt, molt econòmics i boníssims
  • Nadal al món Un menú tradicional
  • Capó, pollastre, pularda... protagonistes de les taules nadalenques

Ho sabies?

Menys residus i més estalvi

Per Nadal, la xifra de deixalles es dispara, fins a un 17%, però podeu fer unes festes més sostenibles.

Ibèric, per un Nadal healthy

Quan arriben les festes de Nadal, tenim remordiments abans, durant i després de pensar i evidenciar que menjarem aliments poc o gens saludables.

Text: Núria Coll

Les millors guarnicions

Se serveixen com a acompanyament i, tot i que acostumen a mantenir-se en un segon pla, cal esmerçar-se a l’hora d’elaborar-les, ja que poden ser la clau de l’èxit.

Amb xocolata... tot és millor

Que les postres amb xocolata guanyen molt és un fet; però, i les elaboracions salades? Doncs també! Si sou llaminers de mena, no ho dubteu: aquestes receptes són per a vosaltres.

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos de temporada

Plats únics, no cal res més

Molta varietat d’ingredients i racions generoses, i ja teniu un dinar o un sopar complet. Els plats únics triomfen per comoditat i per sabor.

En primera plana

Voleu cuinar la portada de ‘Receptes by CUINA’? Aquí la teniu. Una recepta tradicional, però de les que triomfen a taula per la presentació i pel sabor!

Per compensar: vegetals

Per compensar els excessos d’aquests dies teniu un superaliat en les verdures i les hortalisses, però no tot s’hi val, i a uns ingredients saludables i poc calòrics, s’hi han de sumar també elaboracions lleugeres. Us fem algunes propostes!

12 idees per un any bo i sa

12 mesos, 12 propostes. Us donem un bon grapat d’idees per a un 2020 més culinari i alhora més saludable que mai. Que els bons propòsits us acompanyin tot l’any fins a fer-los realitat!

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Festival de cols

N’hi ha tantes varietats i tenen tantes possibilitats que no us les acabareu!

Fondues

Quan vam decidir parlar de fondues de formatge, primer vam pensar en Suïssa, en fred i en un àpat informal. I així, doncs, no ho podíem preparar d'una altra manera: vam triar un afinador de lactis suís, Sébastien Roueche, perquè ens guiés per trobar la millor fondue de formatge, i ho vam fer en ple gener (quin fred!), i, és clar, les vam degustar entre amics i familiars!

Text: Carme Melià / Recepta i Cuina: Sébastien Rouche (Afinador de formatges) / Foto: Enrique Marco / Atrezzo: www.lecreuset.es

Master class

Gambes

Prepareu-vos per xuclar caps! De les gambes, és clar, però, també, per degustar-les senceres. Perquè de bones ho són, i molt, sobretot la gamba vermella, una varietat apreciada pels gurmets que valoren els productes de la Mediterrània. N’hi ha tot l’any, però els mesos d’estiu són els millors.

Text: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Gratinats

Cruixents per fora, tendres per dins

Impossible resistir-se a qualsevol aliment si el serviu recobert d’una capa daurada i cruixent. Una mica de formatge, beixamel, allioli..., uns minuts al forn, i aconseguireu l’acabat perfecte!

¡Pop!

de Galícia al món

El pop a la gallega és un plat tan rodó que la majoria no gosa fer-hi gaires canvis, però aquest ingredient permet més preparacions per gaudir-lo en qualsevol àpat.

Més Nadal

Torrons, neules i polvorons monopolitzen les postres de les festes de Nadal. Però, si voleu ser una mica més originals, sense haver de renunciar a la tradició, Jordi Bordas ens proposa dues postres en què la fruita seca i la xocolata prenen protagonisme. I, per als clàssics irreductibles, un torró de crema cremada que aixecarà aplaudiments.

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Fora de carta

Fira Avícola de la Raça Prat

Us acostem propostes per gaudir de la gastronomia en família, recuperar tradicions i tastar productes únics. Preuneu-ne nota!

Un mitjà per al futur de la gastronomia

APART arriba per revolucionar la comunicació de la gastronomia, amb un primer número dirigit per Ferran Adrià que uneix el paper amb les noves tecnologies.

Text: Ferran Caldés / Fotos: Enrique Marco, Jordi Bosch i Mariona Villavieja

Taula reservada

Un menjador senyorial obert a tothom

El 6q, a Canet de Mar, ofereix bona cuina clàssica en un entorn modernista únic.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Postal gastronòmica

La capital de Nadal

Capital d’Europa, de la regió d’Alsàcia i, sobretot, del Nadal: té un dels mercats més antics del món i és un dels millors llocs per gaudir de la màgia de les festes i de la gastronomia.

Text: Víktor Gábor Mihucz

Gastropistes

Nadal internacional

Aquí mengem escudella i carn d’olla, pollastre rostit, canelons, tortell de Reis... Però, què mengen, per Nadal, a la resta del món? Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Tant de gust

Pomes del Montgrí

Mooma conrea pomes i en fa tota mena de productes derivats per reivindicar l’agricultura de proximitat.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Adreça

Sostenibilitat i qualitat al rebost

A Can Moragues, a Riudarenes, conflueixen els projectes de les fundacions Emys (dedicada a la conservació de la natura) i Astres (de l’àmbit de la inserció laboral). Allà, a l’espai d’El Rebost, venen i ofereixen tastos d’aliments artesans i de proximitat.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Xevi F. Güell

Decàleg

Sucre

Amb moderació

El sucre ens endolceix la vida i és necessari, però… compte!, l’hem de consumir amb moderació i no oblidar que hi ha molts productes processats que porten sucre sense que ho sapiguem. Preneu-ne amb mesura i, si és possible, busqueu altres alternatives més saludables!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Calendari

Hivern

No només són les fruites perfectes per combatre els refredats: els cítrics són la millor manera de posar gust i color als mesos d’hivern!

Tria bé

Salmó fresc o salmó fumat?

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

És fàcil

Embolcalls nadalencs

Foto: Delicooks

Entrevista a Mark Forsyth

Lingüista i autor del llibre 'Una borrachera cósmica'

Text: Ferran Caldés / Foto: Andrea Colvile

Receptes
  • Amanida amb raves
  • Amanida de faves i pernil ibèric
  • Amanida de llavors amb bròquil i carbassa
  • Amanida de llenties i taronja
  • Amanida de xicoira amb formatge de cabra, remolatxa i raïm en vinagre
  • Amanida vegetal
  • Calçots gratinats amb beixamel de nyores
  • Crema de pastanaga
  • Crema de raves i remolatxa
  • Ensalada russa verda amb salsa sense ou
  • Entrants italians
  • Espaguetis vegetals amb brots i vinagreta
  • Pastissets cruixents de trinxat amb salsa de iogurt i llimona
  • Patates veganes farcides
  • Pizza de brocolet, peres i formatge de cabra
  • Pizza vegetal
  • Púding de bròquil i curri
  • Sopa de llenties i canyella
  • Xampinyons amb curri
  • Amanida de patata, pop i allioli d’all negre
  • Amanida de quinoa i coco amb pit de pollastre amb llimona
  • Calamars farcits de carn, ceps i picada de xocolata
  • Coca de col i salmó
  • Conill en escabetx amb aroma de cítrics
  • Curri groc de popets
  • Entrepà de tonyina amb crema de pebrot i germinats
  • Estofat de vedella amb mini verdures
  • Fondue saboyarde
  • Fondue suïssa
  • Fondue valaisanne
  • Guacamole amb anet salmó fumat i galetes d’arròs cruixents
  • Hamburguesa de llenties amb iogurt
  • Janssons Frestelse
  • Llom de bacallà amb ceba i patata
  • Macarrons amb gambes
  • Nyoquis de patata amb pop rostit i formatge de tetilla
  • Orada amb ostrons del Delta
  • Pasta de full, salmó i xampinyons
  • Pastís de verdures amb bacallà i puré de pastanaga
  • Patates rostides i farcides de tonyina
  • Platillo de cuixes de gall dindi amb castanyes
  • Pomes farcides de carn i bolets
  • Púding de peix amb salsa kimchi
  • Pularda de Nadal
  • Risotto de Parmigiano Reggiano, carbassa i ceps
  • Rotlles de llenguado farcits de llagostins
  • Timbal de pera amb fetge gras d’ànec i amanida de ruca
  • Velouté de capó del Prat amb galets trufats
  • Xai amb verdures
  • Baclaua de nous
  • Bombons de taronja i xocolata
  • Cake de cítrics
  • Coca de pasta de full amb xocolata negra
  • Crema amb xocolata
  • Mini financers de coco
  • Mini pastanagues amb regalèssia i xocolata
  • Mochi farcits de xocolata
  • Pastís de nous pacanes
  • Pastís de raïm i avellanes
  • Piruletes de plàtan amb xocolata i cruixent d’ametlles
  • Postres de pinya
  • Postres individuals de pera i ametlla
  • Sopa de xocolata blanca amb bunyols de dues xocolates
  • Torradetes de Santa Teresa souflées
  • Torró de crema cremada
  • Trufes de cacauet
  • Trufes de xocolata amarga i rocafort
  • Xocolata amb xili, vainilla i cardamom
  • Broquetes de cues de gamba i vegetals
  • Canapé de tataki de tonyina amb olives i ous de salmó
  • Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat
  • Entrants de musclos
  • Llagostins arrebossats
  • Ostres a la gallega
  • Toppings d’ostra
Últims números publicats
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto