Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pep Nogué es va desplaçar a la Conca de Barberà per cuinar amb Teresa Farré Miró, de Santa Coloma de Queralt, una sopa de bolets. Per a la Teresa Farré Miró, cuinar amb en Pep a casa seva era “un somni”. I el somni, per sort, es va complir i no va ser cap malson, sinó que van gaudir d’allò més cuinant a quatre mans aquesta sopa que, segons el nostre cuiner, “més que una sopa, és una escudella, perquè no es tritura res”. I, va afegir-hi un primer consell: “Si ho voleu espessir, tritureu una part de les mongetes o tot els ingredients”. La bloguera de la Conca de Barberà va optar per aquest plat, perquè, assegura, és un dels que li queden “més i més bons”. Aprofiteu la temporada de bolets per gaudir d’un plat senzill de fer, però amb un resultat espectacular.

Preparació

  1. Fregiu els rovellons a la paella, amb una mica d’oli d'oliva verge extra DOP Siurana. Aparteu-los i, amb el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, els tomàquets ratllats i l’all.
  2. Aparteu el sofregit del foc.
  3. Poseu el brou al foc en una olla i afegiu-hi els rovellons, el sofregit i les mongetes blanques cuites. Deixeu-ho uns minuts fins que bulli (si voleu que quedi més espès, podeu afegir-hi el pa sec triturat o bé llesquetes de pa torrat).

Els consells de Pep Nogué

La Teresa fa el sofregit amb ceba i tomàquet, però en Pep li proposa treure el tomàquet per fer el plat més tardorenc.

En Pep va recordar a la Teresa que si hi afegeix una mica de romaní, farigola o marduix, la sopa tindrà un toc més aromàtic.

Podeu trobar les receptes de Teresa Farré al seu blog http://lacuinadelateresa.blogspot.com.es. N’hi ha un bon grapat!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto