Pep Nogué es va desplaçar a la Conca de Barberà per cuinar amb Teresa Farré Miró, de Santa Coloma de Queralt, una sopa de bolets. Per a la Teresa Farré Miró, cuinar amb en Pep a casa seva era “un somni”. I el somni, per sort, es va complir i no va ser cap malson, sinó que van gaudir d’allò més cuinant a quatre mans aquesta sopa que, segons el nostre cuiner, “més que una sopa, és una escudella, perquè no es tritura res”. I, va afegir-hi un primer consell: “Si ho voleu espessir, tritureu una part de les mongetes o tots els ingredients”. La bloguera de la Conca de Barberà va optar per aquest plat, perquè, assegura, és un dels que li queden “més i més bons”. Aprofiteu la temporada de bolets per gaudir d’un plat senzill de fer, però amb un resultat espectacular.
Preparació
- Fregiu els rovellons a la paella, amb una mica d’oli d'oliva verge extra DOP Siurana. Aparteu-los i, amb el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, els tomàquets ratllats i l’all.
- Aparteu el sofregit del foc.
- Poseu el brou al foc en una olla i afegiu-hi els rovellons, el sofregit i les mongetes blanques cuites. Deixeu-ho uns minuts fins que bulli (si voleu que quedi més espès, podeu afegir-hi el pa sec triturat o bé llesquetes de pa torrat).
Els consells de Pep Nogué
La Teresa fa el sofregit amb ceba i tomàquet, però en Pep li proposa treure el tomàquet per fer el plat més tardorenc.
En Pep va recordar a la Teresa que si hi afegeix una mica de romaní, farigola o marduix, la sopa tindrà un toc més aromàtic.
Podeu trobar les receptes de Teresa Farré al seu blog http://lacuinadelateresa.blogspot.com.es. N’hi ha un bon grapat!