ADRIÁN ROQUE
08/06/2023Per conèixer l'origen de la salsa tàrtara cal seguir la pista de la maionesa, que n'és la base principal. Una base de maionesa amb ou dur, ceba, cogombre, mostassa i tàperes. Aquests són els ingredients bàsics que donen personalitat a la salsa tàrtara, una emulsió ideal per acompanyar plats de peix, fritures i algunes carns fredes. Per això, la nostra proposta comença amb una recepta mare de la salsa, que després us animem a combinar amb una tempura d’alvocat, un carpaccio de vedella i bacallà arrebossat. No dubteu a sucar-hi pa!
Salsa tàrtara
Per començar, a CUINA creiem que si voleu fer unes bones receptes amb salsa tàrtara, tant si és com a guarnició o com a acompanyament, heu de saber fer una bona salsa. Així doncs, deixem per després el que és obvi i comenceu a preparar aquest amaniment!
Bacallà cruixent amb salsa tàrtara Food Photos / Cristina Rivarola
La tàrtara és una salsa tradicional de la cuina francesa i, tot i que el 'fish&chips' és més típic de la cuina anglesa, aquí el que destaca és com de bona us resultarà la combinació!
Alvocat amb salsa tàrtara Food Photos / Cristina Rivarola
Una recepta fàcil i ràpida..., a més de vegetariana. Havíeu tastat mai l'alvocat fregit? No? Doncs és el moment de fer-ho amb la salsa perfecta! Endavant!
Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara Food Photos / Cristina Rivarola
Un trident guanyador: la salsa actua d’agent multiplicador del sabor de la carn i la refresca amb herbes aromàtiques. Aquesta recepta de David Caballero, a més, no porta gluten... Així doncs, és tota una sort per a qualsevol que la vulgui provar! Finalitzem amb un primer plat que sorprendrà els vostres comensals, i acompanyat amb la bona tàrtara que segur que heu après a fer. Serà exquisida!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: