Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

No us talleu: prepareu aquests plats amb navalles

Aquest mol·lusc pot ser molt versàtil

ADRIÁN ROQUE

23/02/2022

Les navalles són uns mol·luscs que habiten al fons marí de poca profunditat. Romanen sota la superfície de la sorra i hi excaven forats verticals de fins a 50 cm de longitud, pels quals els bussejadors les localitzen. Aquesta és la millor part, ja que un cop les tenen i les treuen a la superfície, els xefs del mar i nosaltres, els amants de la gastronomia, podem gaudir de la seva carn plena i ferma. Us presentem quatre receptes ben bones amb navalles per aprofitar-ne el gust!

 

01 Navalles a la planxa amb aire d'herbes

Navalles a la planxa amb aire d'herbes

Navalles a la planxa amb aire d'herbes

Comencem amb un plat que, tot i que pot semblar senzill pel nom, té la seva complicació! No és una simple navalla a la planxa; heu de ser bons cuiners per fer que tingui un aire decent! Encara que no us n'ensortiu gaire, proveu-ho! No decebrà ningú.

02 Crema d'endívies amb navalles

Crema d'endívies amb navalles

Crema d'endívies amb navalles

És el més senzill dels quatre plats que us recomanem! La navalla, com veieu, és un producte que serveix per a moltes receptes; ara bé, què hi ha més bo que un bon puré de verdures amb el característic sabor fort de mar? 

03 Tàrtar de navalles

Tàrtar de navalles

Tàrtar de navalles

Per als qui no els agraden les textures peculiars com la del sushi o el sashimi, tenim aquesta recepta per als amants del sabor fort de mar. L'explosió de gust i de textura amb aquest tàrtar està assegurada! Sens dubte, és un encert, no ho deixeu córrer!

04 Risotto de calamarsets i navalles

Risotto de calamarsets i navalles

Risotto de calamarsets i navalles

Arribem al final amb un dels plats més reconeguts i exportats de la cuina italiana: el risotto. Si bé és cert que el risotto neix de sabors senzills acompanyat d'un bon formatge i la cremositat de la mantega, la cuina avança i permet interpretacions de molts tipus! Potser algú assenyalarà que, com que aquesta recepta no porta formatge ni mantega en quantitats industrials, dir-ne risotto és un sacrilegi. El més important és que la navalla hi predomina i que el seu sabor farà que us oblideu de qualsevol classe de tecnicisme!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: