Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada CUINA 156
Cuina núm. 156. Febrer 2014

Bunyols, les llaminadures del temps d'hivern

En aquest número

Mercat / Al cistell

Escarola

Resistent al fred

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge fresc

Suau, proper i saborós

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Arròs llarg

Prim, resistent i solt

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Ànec

Un símbol de fidelitat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Merenga

Carnaval al Garraf!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pinya

Amb permís del Papa de Roma

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Nyora

El pebrot del romesco

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Xocolatíssim, un racó molt dolç a Gràcia

Una botiga barcelonina amb xocolata artesana catalana i de qualitat, per fer-vos la vida més fàcil

Patrícia Rubio (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Gori de Muro

Galetes mallorquines

Ferran Caldés (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Glops que fan país

Maridatges amb caça, carn blanca, peix, marisc i carxofes!

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·labora)

Mercat / Glop a glop

Un racó per tastar els millors vins del sud

La vinoteca del rebost, de Valls, es mira el territori

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de febrer

Carme Ruscalleda s'inspira en els canelons per reinventar els calçots

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Bunyols

Les llaminadures del temps d'hivern

A les portes de Carnestoltes, l'alè de la vella quaresma ens anticipa set setmanes de dejuni i abstinència. Seria terrible si no fos perquè el receptari popular és savi: arriba el temps dels bunyols, l'alegria de la paella!

Jaume Fàbrega (text), Becky Lawton (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Fogons

Amb carn de porc

No seríem el que som sense aquest animal, que ha alimentat el nostre país durant segles, tanta popularitat ha fet que sovint se'l menystingui, però els millors xefs el defensen. Sí, la carn de porc també és bona, saludable i de qualitat!

Laura Castellà (text), Oriol Rovira (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Òscar Sanz (cuina)

Fogons / I per postres

Altres pans

Jordi Roca juga amb tres tipus de pans per a unes postres originals: pa de pessic sense farina, pa de pessic airejat i pa d'espècies.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Jordi Juncà

Ca l'Enric

Mantenint l'esperit de l'antiga fonda popular, oberta pel besavi, els tres germans s'han basat en les arrels garrotxines per oferir una cuina creativa i sofisticada, que es deixa bressolar pels boscos i el sotabosc d'un entorn privilegiat. I, en plena temporada de caça, és quan el restaurant assoleix la màxima esplendor com a referència de la gastronomia de la comarca.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Vallès Oriental

L'aliança entre cuiners i pagesos comença a donar fruits en aquesta comarca que, més enllà del caràcter industrial, amaga un rebost de productes singulars que l'activisme gastronòmic reivindica.

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Bardeni

Talent al servei de la cuina popular

Josep Sucarrats (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Sortim / Espais dels lectors

El farro garrotxí

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

El simposi com Zeus mana

La desvirtuació dels congressos gastronòmics

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Carpaccio de poltre, coliflor, carbassa i pinyons

Carme Ruscalleda

Calçots gratinats amb beixamel de nyores

Carme Ruscalleda

Llenguado, patata violeta i suquet de marialluïsa

Galetes farcides

Carme Ruscalleda

Brunyols de l'Empordà

Pep Nogué

Bunyols de vent de llet d'ovella ripollesa amb crema

Pep Nogé

Bunyols de sípia

Pep Nogué

Sopa de xocolata blanca amb bunyols de dues xocolates

Pep Nogué

Secret de porc amb escalivada a la nostra manera

Oriol Rovira

Garrí rostit al forn amb pinya i gingebre

Oriol Rovira

Costella de porc confitada i rostida amb puré de cigrons

Oriol Rovira

Triplet porcí

Oriol Rovira

Pa de pessic d'avellana sense farina i codonyat de dàtil

Jordi Roca

Tall de mango amb galeta de pa d'espècies

Jordi Roca

Pa de pessic airejat amb iogurt de guaiaba

Jordi Roca

Crep de botifarra d'ou amb samfaina d'hivern

Núria May

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Cullera de Boix

'Champagne shower'

Jordi Juncà

Pastís de pastanaga

Mireia Núñez de Prado

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto