Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 79
Cuina núm. 79. Febrer 2008

Calçots. Receptes per redescobrir-los

En aquest número

Vermut / Mercat de gener

Xarop d'auró

La saba més dolça

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de gener

Grelos

Les fulles tendres de nap

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de gener

Sabre

Un desconegut a la peixateria

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de gener

Farro

La polenta catalana

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de gener

Carrat de bauma

El formatge melós

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Albert Ventura

Coure

Jove, encara que sobradament preparat. El seu perfil es correspon perfectament amb el lema que va posar de moda aquella marca d'automòvils. Es tracta d'un dels xefs novells amb més projeccció a casa nostra. Format al costat dels grans noms del sector, l'any passat l'Acadèmia de la Cuina el va reconèixer com a millor cuiner jove. Emprenedor i persistent per tirar endavant un projecte molt personal, Michelin ja ha avançat que és candidat a obtenir una estrella.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Calçots

Genuïna hortalissa d'hivern

Aquestes cebes allargades del Camp de Tarragona han conquerit tot el país. Al cor de l'estació freda qui més qui menys s'apunta al ritual col.lectiu de compartir taula en alguna calçotada. Aquí us proposem un menú que els converteix en delícies gormandes.

Francesc Murgadas (text), Francesc Vera (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Bullabessa

El suquet de la Provença

Originària de Marsella, la capital provençal de la pesca, és la sopa de peix més famosa de la Mediterrània. Un plat tradicional i senzill de pescadors que des del segle XIX ha estat celebrat pels grans gastrònoms de tot arreu. Congres, galls de Sant Pere, rogers i escórpores s'apleguen dins una olla que esdevé una veritable concentració de sabors aromatitzats amb la farigola, el fonoll i el safrà. Tastem una recepta que no manca a les millors taules del món.

Elisenda Ariza (text), Jordi Play (fotografia)

Celler / El celler

Sot Lefriec

La renovació del Penedès

El Penedès es renova amb nous cellers amb empenta com el Sot Lefriec, l'aventura de dos joves enòles amb moltes idees i passió per la feina ben feta.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Vins ecològics

Per convissió, per negoci o per moda, és un sector en creixement

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Vins peninsulars

Selecció de propostes de la Terra Alta, el Priorat, la Rioja i Toro.

Àngel García Petit (text)

A fons

Berenars de granja

Racons de tota la vida que han conservat el caliu

Delerosos de les llargues converses de mitja tarda maridades amb la xocolata més espessa hem cercat un racó entre les taules de marbre de la xocolateria L'antiga de Girona, la granja Viader de Barcelona i la granja Caralt de Mataró. Quins sabors, quins records.

Xavier Rosiñol (text), Enrique Marco (fotografia)

Bo i sa

Menú de febrer

La xef del restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin, ens prepara un menú saludable i saborós amb productes de temporada. Per gaudir menjant d'una manera sana.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Varietats d'olis

D'oliva, de gira-sol, de blat de moro, soja o sèsam... Tots són recomanables en una dieta equilibrada. Però cada un té unes propietats saludables diferents que va bé conèixer perquè el cos les pugui aprofitar.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Cuines del món

Receptes

Crema de verdures amb pesto

Jankeh Kaba Solà

Garrí ibèric confitat, poma al forn, escalunyes i oli de vainilla

Albert Ventura

Púding de calçots i gambes

Francesc Vera

Magret d'ànec a la brasa amb fons de calçots i romesco

Francesc Vera

Compota de calçots amb confit de tomàquet i carquinyolis

Francesc Vera

Sopa bullabessa

Lluís Fernández

Bullabessa de llenguado

Lluís Fernández

Caputxino de bullabessa amb coco i musclos

Lluís Fernández

Tatin de peres

Jordi Roca

Pastís sablée de pinya

Jordi Roca

Pastís de cítrics

Jordi Roca

Amanida de barreja de vegetals, formatge, ametlla i cítric

Carme Ruscalleda

Arròs sucós amb verdures i bolets

Carme Ruscalleda

Fesols del ganxet, col d'hivern, coliflor i botifarra negra

Carme Ruscalleda

Bescuit sense farina, iogurt amb aranja rosa

Carme Ruscalleda

Terrina de foie caramel·litzada

Pere Arpa

Embolic de foie i poma

Ada Parellada

Gotet de bacallà

Ada Parellada

Carpaccio de xai

Pere Arpa

Milfulls d'anxova i albergínia

Pere Arpa

Arròs venere amb sobrassada

Ada Parellada

Amanida de carxofes amb romesco

Ada Parellada

Farcellets de formatge

Pere Arpa

Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Pere Arpa

Tonyina amb tomàquet aromatitzat i pesto

Ada Parellada

Llaminera amb puré de carbassa i comí

Ada Parellada

Orada amb verduretes i puré de bròquil

Pere Arpa

Sopa de xocolata de gelat d'espècies

Pere Arpa

Tatin de mango i taronja

Ada Parellada

Codonyat i formatge amb crema d'ametlles

Ada Parellada

Amanida de taronja

Pere Arpa

Pasta embruixada

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: