
Calçots. Receptes per redescobrir-los
Vermut / Mercat de gener
Xarop d'auró
La saba més dolça
Vermut / Mercat de gener
Grelos
Les fulles tendres de nap
Vermut / Mercat de gener
Sabre
Un desconegut a la peixateria
Vermut / Mercat de gener
Farro
La polenta catalana
Vermut / Mercat de gener
Carrat de bauma
El formatge melós
Genis del foc
Albert Ventura
Coure
Jove, encara que sobradament preparat. El seu perfil es correspon perfectament amb el lema que va posar de moda aquella marca d'automòvils. Es tracta d'un dels xefs novells amb més projeccció a casa nostra. Format al costat dels grans noms del sector, l'any passat l'Acadèmia de la Cuina el va reconèixer com a millor cuiner jove. Emprenedor i persistent per tirar endavant un projecte molt personal, Michelin ja ha avançat que és candidat a obtenir una estrella.
De cru a cuit
Calçots
Genuïna hortalissa d'hivern
Aquestes cebes allargades del Camp de Tarragona han conquerit tot el país. Al cor de l'estació freda qui més qui menys s'apunta al ritual col.lectiu de compartir taula en alguna calçotada. Aquí us proposem un menú que els converteix en delícies gormandes.
Proposta del mes
Bullabessa
El suquet de la Provença
Originària de Marsella, la capital provençal de la pesca, és la sopa de peix més famosa de la Mediterrània. Un plat tradicional i senzill de pescadors que des del segle XIX ha estat celebrat pels grans gastrònoms de tot arreu. Congres, galls de Sant Pere, rogers i escórpores s'apleguen dins una olla que esdevé una veritable concentració de sabors aromatitzats amb la farigola, el fonoll i el safrà. Tastem una recepta que no manca a les millors taules del món.
Celler / El celler
Sot Lefriec
La renovació del Penedès
El Penedès es renova amb nous cellers amb empenta com el Sot Lefriec, l'aventura de dos joves enòles amb moltes idees i passió per la feina ben feta.
Celler / El sommelier a casa
Vins ecològics
Per convissió, per negoci o per moda, és un sector en creixement
Celler / Taula de tast
Vins peninsulars
Selecció de propostes de la Terra Alta, el Priorat, la Rioja i Toro.
A fons
Berenars de granja
Racons de tota la vida que han conservat el caliu
Delerosos de les llargues converses de mitja tarda maridades amb la xocolata més espessa hem cercat un racó entre les taules de marbre de la xocolateria L'antiga de Girona, la granja Viader de Barcelona i la granja Caralt de Mataró. Quins sabors, quins records.
Bo i sa
Menú de febrer
La xef del restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin, ens prepara un menú saludable i saborós amb productes de temporada. Per gaudir menjant d'una manera sana.
Tastaolletes / Menjar i salut
Varietats d'olis
D'oliva, de gira-sol, de blat de moro, soja o sèsam... Tots són recomanables en una dieta equilibrada. Però cada un té unes propietats saludables diferents que va bé conèixer perquè el cos les pugui aprofitar.
Tastaolletes / La cuina del congelat