Ceps: els reis de la tardor
Vermut
La Cúpula
Un dinar ben cosit a Barcelona
Vermut
Botifarres sorpresa
Els farciments i la qualitat són les claus de l'èxit de La botifarreria de Santa Maria, una troballa a Barcelona
Mercat
Conill
Una carn d'alt valor proteic
Quan s'obre la temporada de caça és un moment idoni per comprar conill, que podeu acompanyar amb unes mongetes bobi; doneu una oportunitat a un peix força desconegut, el tallahams, i de postres, trieu uns mangostans i assaboriu l'exquisida torta del casar, un formatge extremeny.
Mercat
Mongeta Bobi de fàcil digestió
Mercat
Tallahams
Similar al llobarro
Mercat
Torta del casar
Digna dels paladars exigents
Mercat
Mangostà
Oriünd del sud-est asiàtic
Genis del foc
Joan Piqué
Sensibilitat envers la terra
Després d'haver deixat empremta a diversos restaurants catalans, el cuiner Joan Piqué s'encarrega ara d'elaborar alta cuina empordanesa en el restaurant Mas de Torrent; una esplèndida masia que sedueix l'estómac de qualsevol visitant.
De cru a cuit
Cep
El senyor del bosc
Aquests bolets de peus gruixuts i aspecte carnós han estat dels últims que s'han incorporat a les nostres cartes. Però quan ho han fet, han entrat directament a l'Olimp boletaire. No n'hi ha per menys: es poden menjar crus, amb ous, carn, peix, o a les postres.
Proposta del mes
Un menú de cine
Xefs d'alta cuina i altres de baix llinatge, àpats barrocs i refrigeris insubstancials, menjars per seduir o de simple subsistència. La història del cinema està plena de seqüències en què el menjar és el protagonista indiscutible. Descobriu-ne algunes de les més memorables amb aquest àpat de pel·lícula que us hem preparat.
Món Sucre
Petites gormanderies per acompanyar el te
Les pastes fullades combinen magistralment amb les begudes calentes que se serveixen a les postres o entre hores. Elaboreu-ne un bon assortiment i comprovareu que no hi ha qui s'hi pugui resistir.
Celler
Fer les amèriques
L'expansió internacional dels cellers catalans
Les ambicioses operacions empresarials d'alguns vinaters catalans per expansionar els seus negocis al continent americà, han consolidat el prestigi internacional de la indústria bodeguera del nostre país. I, en la secció Gran Reserva (pàg. 62-63), una tria de licors que donen color a les combinacions alcohòliques.
Gran Reserva
Aromatitzants i colorants
Una tria dels aiguardents que donen un toc característic als còctels
Picon. Angostura. Bitter-Orange. Marrasquí. Curaçao Blau. Crema de coco
Gran Reserva
Passes endavant del vi català
Catalunya, capdavantera en l'ordenació vitivinícola
Destinacions amb gust
Baixa Cerdanya Naturalment
Un passeig gastronòmic per una terra sense additius
Marcada per una frontera estatal i una altra de provincial que la divideix entre Lleida i Girona, la Baixa Cerdanya s'ha convertit en la comarca amb la renda per habitant més alta de Catalunya gràcies al turisme. Aquesta activitat està determinant el paisatge i els costums com ho havia fet abans la industria de la llet.
Menjar i salut
Tomàquet fregit: de botiga o casolà?
El valor nutricional d'aquesta sana i saborosa salsa varia considerablement si està elaborada a casa o si es compra en un supermercat.
La nevera de
El repertori gastronòmic del cantant Pep Sala
Defugint del prototipus del rocker-bevedor, el guitarrista, compositor i cantant Pep Sala ens desvetlla la seva passió per la bona taula i ens sorprèn amb les seves dots culinàries. Els ous ferrats amb foie i reducció d'oporto que ens ha preparat n'és una mostra.
Catalunya plat a plat
Barcelonès
Receptes de la gran urbs
Tot i que la gran diversitat de cuines que cohabiten a la comarca fa difícil identificar-ne els plats típics, aquesta senzilla però saborosa sopa s'alça entre els més representatius de la zona.
L'art de viure
La família dels focs de cuina
Per escollir una placa de cocció que s'adapti a les nostres necessitats, cal tenir present un conjunt de factors, com els sistemes de cocció o la facilitat de neteja. Tot seguit us desgranem els avantatges de cada sistema.
Tendències
Estris per a panarres
Un bon nombre de països s'han posat d'acord per celebrar, cada mes d'octubre, el Dia Mundial del Pa. Ens sumem a aquesta diada de reivindicació d'aquest aliment amb una selecció d'objectes pensats especialment per als seus entusiastes.
Sabors del món
Madrid vegetarià
O com esquivar victoriosament la contundent cuina castellana