Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 18
Cuina núm. 18. Octubre 2002

Ceps: els reis de la tardor

En aquest número

Vermut

La Cúpula

Un dinar ben cosit a Barcelona

Pau Arenós (text)

Vermut

Botifarres sorpresa

Els farciments i la qualitat són les claus de l'èxit de La botifarreria de Santa Maria, una troballa a Barcelona

Cristina Serret (text)

Mercat

Conill

Una carn d'alt valor proteic

Quan s'obre la temporada de caça és un moment idoni per comprar conill, que podeu acompanyar amb unes mongetes bobi; doneu una oportunitat a un peix força desconegut, el tallahams, i de postres, trieu uns mangostans i assaboriu l'exquisida torta del casar, un formatge extremeny.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Mongeta Bobi de fàcil digestió

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Tallahams

Similar al llobarro

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Torta del casar

Digna dels paladars exigents

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Mangostà

Oriünd del sud-est asiàtic

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Joan Piqué

Sensibilitat envers la terra

Després d'haver deixat empremta a diversos restaurants catalans, el cuiner Joan Piqué s'encarrega ara d'elaborar alta cuina empordanesa en el restaurant Mas de Torrent; una esplèndida masia que sedueix l'estómac de qualsevol visitant.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Cep

El senyor del bosc

Aquests bolets de peus gruixuts i aspecte carnós han estat dels últims que s'han incorporat a les nostres cartes. Però quan ho han fet, han entrat directament a l'Olimp boletaire. No n'hi ha per menys: es poden menjar crus, amb ous, carn, peix, o a les postres.

Pep Palau (text), Jordi Garcia (fotografia)

Proposta del mes

Un menú de cine

Xefs d'alta cuina i altres de baix llinatge, àpats barrocs i refrigeris insubstancials, menjars per seduir o de simple subsistència. La història del cinema està plena de seqüències en què el menjar és el protagonista indiscutible. Descobriu-ne algunes de les més memorables amb aquest àpat de pel·lícula que us hem preparat.

Alessandro Castro (text), Becky Lawton (fotografia)

Món Sucre

Petites gormanderies per acompanyar el te

Les pastes fullades combinen magistralment amb les begudes calentes que se serveixen a les postres o entre hores. Elaboreu-ne un bon assortiment i comprovareu que no hi ha qui s'hi pugui resistir.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Fer les amèriques

L'expansió internacional dels cellers catalans

Les ambicioses operacions empresarials d'alguns vinaters catalans per expansionar els seus negocis al continent americà, han consolidat el prestigi internacional de la indústria bodeguera del nostre país. I, en la secció Gran Reserva (pàg. 62-63), una tria de licors que donen color a les combinacions alcohòliques.

Alfred Rexach (text)

Gran Reserva

Aromatitzants i colorants

Una tria dels aiguardents que donen un toc característic als còctels

Picon. Angostura. Bitter-Orange. Marrasquí. Curaçao Blau. Crema de coco

José Luis Maruenda (text)

Gran Reserva

Passes endavant del vi català

Catalunya, capdavantera en l'ordenació vitivinícola

Destinacions amb gust

Baixa Cerdanya Naturalment

Un passeig gastronòmic per una terra sense additius

Marcada per una frontera estatal i una altra de provincial que la divideix entre Lleida i Girona, la Baixa Cerdanya s'ha convertit en la comarca amb la renda per habitant més alta de Catalunya gràcies al turisme. Aquesta activitat està determinant el paisatge i els costums com ho havia fet abans la industria de la llet.

Tana Collados (text), Christian Maury (fotografia)

Menjar i salut

Tomàquet fregit: de botiga o casolà?

El valor nutricional d'aquesta sana i saborosa salsa varia considerablement si està elaborada a casa o si es compra en un supermercat.

Enric Rovira (text)

La nevera de…

El repertori gastronòmic del cantant Pep Sala

Defugint del prototipus del rocker-bevedor, el guitarrista, compositor i cantant Pep Sala ens desvetlla la seva passió per la bona taula i ens sorprèn amb les seves dots culinàries. Els ous ferrats amb foie i reducció d'oporto que ens ha preparat n'és una mostra.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Barcelonès

Receptes de la gran urbs

Tot i que la gran diversitat de cuines que cohabiten a la comarca fa difícil identificar-ne els plats típics, aquesta senzilla però saborosa sopa s'alça entre els més representatius de la zona.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

La família dels focs de cuina

Per escollir una placa de cocció que s'adapti a les nostres necessitats, cal tenir present un conjunt de factors, com els sistemes de cocció o la facilitat de neteja. Tot seguit us desgranem els avantatges de cada sistema.

Assumpta Miralpeix (text), Sebastià Serra (il·lustració)

Tendències

Estris per a panarres

Un bon nombre de països s'han posat d'acord per celebrar, cada mes d'octubre, el Dia Mundial del Pa. Ens sumem a aquesta diada de reivindicació d'aquest aliment amb una selecció d'objectes pensats especialment per als seus entusiastes.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Madrid vegetarià

O com esquivar victoriosament la contundent cuina castellana

Receptes

Broquetes de conill i verdures

David Lienas

Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa

Pep Palau

Arròs amb ceps i costelló

Pep Palau

Ceps al forn

Pep Palau

Fred i calent de figues i ceps

Pep Palau

Còctel de gambes amb salsa aurora

Alessandro Castro

Blinis a la Demidoff

Alessandro Castro

Maccheroni in crosta

Alessandro Castro

Tiramisú

Alessandro Castro

Maduixes amb crema chantilly

Alessandro Castro

Empedrat de favetes i bacallà

Gigot de corder de les set hores

Risotto de safrà

David Lienas

Blanquette de vedella

David Lienas

Truites de riu al forn amb formatge

David Lienas

Pa de pessic marbre

David Lienas

Sopa de rap

David Lienas

Arròs negre amb gírgoles i sípia

Jordi Ollé

Supremes d'orada amb cava

Jordi Ollé

Rap pla de mar

Jordi Ollé

Creps de marisc

Jordi Ollé

Coca de fetge d'ànec amb verdures

Sergi Arola

Pastís de garrofa

Jordi Ollé

Anques de granota amb puré de coliflor

Sergi Arola

Sardines marinades amb verdures i ous d'arengada Sardines marinades amb verdures i ous d'arengada

Sergi Arola

Torrades amb navalla i rosta

Sergi Arola

Llobarro amb albergínia i bolets

Sergi Arola

Cebiche de verat

Josep Mestres

Cuetes de rap amb patates

Josep Mestres

Marinada de déntol i bunyol de mar

Josep Mestres

Seitons marinats

Josep Mestres

Copa tropical

Abraham Palomeque

Bacallà amb tomàquet

Josep Mestres

Miilfulls cruixents amb crema lleugera

Abraham Palomeque

Niu de xocolata amb nata i fruites del bosc

Abraham Palomeque

Textures de cítrics

Abraham Palomeque

Mousse de iogurt amb móres

Abraham Palomeque

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto