
Cigró. La Perla dels Llegums
Vermut / Mercat de novembre
Marron Glacé
Postres addictives
Vermut / Mercat de novembre
Pagell
Un peix suau i saludable
Vermut / Mercat de novembre
Col romanesco
Geometries vegetals
Vermut / Mercat de novembre
Xocolata desfeta
L'energia dolça de la infància
Genis del foc
Eliana Thibaut
Recorda que a casa de Montpeller on vivia de petita era com un "consolat català" que acollia els exiliats del franquisme. Amb ells, va aprendre una llengua que no coneixia i es va submergir en la història i la cultura del seu país, Catalunya, que l'escola francesa li amagava. El Sent Soví li va despertar l'interès per la gastronomia nacional. Aquesta cuinera, escriptora, historiadora i mare del músic Pascal Comelade ja ha escrit una trentena de llibres culinaris.
De cru a cuit
Cigró
La perla dels llegums
De l'hummus a l'escudella, el receptari extens i divers d'aquest ingredient viatger fa palès el seu origen i la seva expansió per la Mediterrània. Considerat històricament com un llegum modest, pel seu alt valor nutritiu ha triomfat en èpoqus de penúria i gràcies a això ha passat a formar part de l'imaginari popular, que l'ha fet protagonista de rondalles i contes infantils. En aquest reportatge us proposem una redescoberta del seu gran potencial culinari, dels entrants fins a les postres, per elevar-lo a la categoria merescuda de producte gurmet.
Proposta del mes
Fondues per compartir
Propostes amb formatge, oli i xocolata
Un dia fred, un grup d'amics, unàpat informal al voltant d'una cassoleta bullent i uns punxons llargs que fan de forquilles. Aquests són els ingredients -no alimentaris- bàsics d'una fondue, una porposta d'origen suís, singular i senzilla, de la qual us presentem tres variants: fondue de formatge, d'oli (per a carn o per a peix) i de xocolata. La participació dels comensals és la clau d'una recepta que porta els fogons a la mateixa taula del menjador.
Celler / El celler
Xavier Clua
L'elegància de la Terra Alta
Fem una visita al Celler Clua, un dels més joves de la DO Terra Alta.
Celler / El sommelier a casa
Les fustes del vi
Les barriques, transmissores d'aromes
Celler / Taula de tast
Món vinícola
Una selecció de quatre vins internacionals que ens farà reflexionar
A fons
Botigues delikatessen
De sabors llunyans
Van venir a Barcelona, s'hi van quedar i hi van obrir comerços perquè descobríssim gurmanderies d'origens forans. Pa d'arrels islandeses, pastissos japonesos, caramels d'Austràlia. Un món de sabor a casa.
Bo i ràpid
Cuina de novembre
La xef del restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin, ens prepara un menú senzill i suculent amb productes de temporada. Quatre plats idonis per fer amb poca estona.
Tastaolletes / Menjar i salut
Menjar bé treballant per torns
De matí, tarda i nit. Treballar per torns obliga a fer encaixos per planificar els menjars, la compra i el menú de cada dia
Tastaolletes / La cuina del congelat
Plats preparats
Tastaolletes / La vevera de...
Baltasar Porcel
Confrare de l'elit
El cèlebre escriptor mallorquí ens guia pels escenaris més suculents del seu Andratx natal i ens traça una radiografia ben poc optimista del destí gastronòmic dels catalans.