Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 76
Cuina núm. 76. Novembre 2007

Cigró. La Perla dels Llegums

En aquest número

Vermut / Mercat de novembre

Marron Glacé

Postres addictives

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de novembre

Pagell

Un peix suau i saludable

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de novembre

Col romanesco

Geometries vegetals

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de novembre

Xocolata desfeta

L'energia dolça de la infància

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Eliana Thibaut

Recorda que a casa de Montpeller on vivia de petita era com un "consolat català" que acollia els exiliats del franquisme. Amb ells, va aprendre una llengua que no coneixia i es va submergir en la història i la cultura del seu país, Catalunya, que l'escola francesa li amagava. El Sent Soví li va despertar l'interès per la gastronomia nacional. Aquesta cuinera, escriptora, historiadora i mare del músic Pascal Comelade ja ha escrit una trentena de llibres culinaris.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Cigró

La perla dels llegums

De l'hummus a l'escudella, el receptari extens i divers d'aquest ingredient viatger fa palès el seu origen i la seva expansió per la Mediterrània. Considerat històricament com un llegum modest, pel seu alt valor nutritiu ha triomfat en èpoqus de penúria i gràcies a això ha passat a formar part de l'imaginari popular, que l'ha fet protagonista de rondalles i contes infantils. En aquest reportatge us proposem una redescoberta del seu gran potencial culinari, dels entrants fins a les postres, per elevar-lo a la categoria merescuda de producte gurmet.

Carme Melià (text), Jordi García (fotografia)

Proposta del mes

Fondues per compartir

Propostes amb formatge, oli i xocolata

Un dia fred, un grup d'amics, unàpat informal al voltant d'una cassoleta bullent i uns punxons llargs que fan de forquilles. Aquests són els ingredients -no alimentaris- bàsics d'una fondue, una porposta d'origen suís, singular i senzilla, de la qual us presentem tres variants: fondue de formatge, d'oli (per a carn o per a peix) i de xocolata. La participació dels comensals és la clau d'una recepta que porta els fogons a la mateixa taula del menjador.

Francesc Murgadas (text), AJJ Estudi (fotografia)

Celler / El celler

Xavier Clua

L'elegància de la Terra Alta

Fem una visita al Celler Clua, un dels més joves de la DO Terra Alta.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Les fustes del vi

Les barriques, transmissores d'aromes

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Món vinícola

Una selecció de quatre vins internacionals que ens farà reflexionar

Àngel García Petit (text)

A fons

Botigues delikatessen

De sabors llunyans

Van venir a Barcelona, s'hi van quedar i hi van obrir comerços perquè descobríssim gurmanderies d'origens forans. Pa d'arrels islandeses, pastissos japonesos, caramels d'Austràlia. Un món de sabor a casa.

Alec Forssmann (text), Enrique Marco (fotografia)

Bo i ràpid

Cuina de novembre

La xef del restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin, ens prepara un menú senzill i suculent amb productes de temporada. Quatre plats idonis per fer amb poca estona.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Menjar bé treballant per torns

De matí, tarda i nit. Treballar per torns obliga a fer encaixos per planificar els menjars, la compra i el menú de cada dia

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Plats preparats

Tastaolletes / La vevera de...

Baltasar Porcel

Confrare de l'elit

El cèlebre escriptor mallorquí ens guia pels escenaris més suculents del seu Andratx natal i ens traça una radiografia ben poc optimista del destí gastronòmic dels catalans.

Clàudia Pujol (text)

Receptes

Col amb porc, sípia i salsa teriyaki

Anabel Olivencia Ayala

Bullinada de peix

Eliana Thibaut

Farcells d'hummus de cigrons i espinacs amb salsa de sèsam

Pep Nogué

Suquet de cigrons amb tripa de bacallà

Pep Nogué

Sopa de te verd i menta amb cigrons ensucrats

Pep Nogué

Castanyes, xocolata i mel de canya

Jordi Roca

Nous, regalèssia i ratafia

Jordi Roca

Xarop d'auró, xocolata i caramel

Jordi Roca

Sopa de codony, confit de Ccostella, julivert i olives verds

Carme Ruscalleda

Peix espasa, carxofes i carbassa

Carme Ruscalleda

Ou ferrat amb patates rosses i sobrassada

Carme Ruscalleda

Bombons de massapà

Carme Ruscalleda

Arròs de peix

Baltasar Porcel

Caneló de tel de llet trufat

Oriol Rovira

Gotet de gaspatxo amb llagostí

Rosana Huguet

Cullereta de llonganissa amb fesols

Rosana Huguet

Cotna de porc cruixent amb pebre vermell fumat

Oriol Rovira

Arròs de tinta amb sèpia i carxofes

Oriol Rovira

La pasta fresca de Pablo

Rosana Huguet

Saltat d'espàrrecs verds i carxofes amb foie

Rosana Huguet

Ou ferrat d'oca amb puré de patates i sobrassada

Oriol Rovira

Bacallà confitat amb rostit català

Oriol Rovira

Bacallà amb fesols arromescats

Rosana Huguet

Mandonguilles amb ceps i pèsols

Rosana Huguet

Garrinet rostit al forn amb pinya i gingebre

Oriol Rovira

Pinya rostida al forn amb espècies

Oriol Rovira

Sopa de pinyons amb pa d'espècies i crema de xocolata blanca

Rosana Huguet

Flam de coco

Rosana Huguet

Gintònic

Oriol Rovira

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: