Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 53
Cuina núm. 53. Desembre 2005

Especial Nadal: Exquisideses per a aquestes festes

En aquest número

Mercat

Carambola

La bona estrella que arriba ales postres

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Pols de Cep

Condiment saborós

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Filet de Porc Ibèric

De textura melosa

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Pa de Verdura

Fet a la manera tradicional

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Jordi Vilà

Una poció natural i imaginativa a Barcelona

No tan sols lloa l'excel.lència del producte, sinó també la transformació creativa al qual sotmet a la cuina de l'Alkimia, un restaurant ubicat a la confluència entre els barris de l'Eixample, Sagrada Família i Gràcia. Tot i les crítiques gastronòmiques elogioses que està rebent, el cuiner no vol deixar-se impressionar per modes passatgeres.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Caviar

Perles negres de sabor delicat

Els esturions que neden pel mar Caspi són un botí destijat tant pels pescadors autoritzats com pels furtius, perquè amb els ous d'aquests animals s'elabora el mític menjar. La criança en cultiu ha aconseguit abaratir el producte, fer-ne més transparent el comerç i, a llarg termini, es perfilen com única alternativa donada l'escassedat dels peixos salvatges.

Clàudia Pujol (text), Cristina Rivarola (fotografia), Joan Roca (receptes), Pep Nogué (receptes)

A fons

Vi de Gel

D'unes vinyes on el fred s'arrapa al terreny i d'uns raïms glaçats veremats una nit d'hivern per unes mans entumides, s'obté un dels vins dolços més extraordinaris que pugueu tastar a la vida. Com es pot explicar això a un mediterrani, amb l'imaginari habitat per malvasies de les illes gregues, marsales de Sicília, muscats de Catalunya Nord i dolços i rancis de garnatxa del Principat, tots nascuts sota el sol inplacable, el cel blau i contemplant el mar! Però hi ha més d'un camí que porta a Roma...

Francesc Navarro (text)

I per postres

Dolços Nadalencs

Capricis llaminers en contínua ebullició

El pastisser Albert Adrià subverteix els ingredients tradicionals d'aquestes dates -les neules, els troons i la pinya- per delectar-nos amb tres suggeriments que obren un nou horitzó en les postres festives. L'altre elemant destacable és que les receptes són d'una senzillesa inusual i es preparen en un temps rècord. Qui s'hi pot resistir?

Albert Adrià (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Caves Masachs

Generacions entre vinyes

Els Masachs, del Penedès, aposten amb fermesa pels vins i també pels caves.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

El Millor Ball per al Cava

Casaments afortunats de menjar i vi escumós

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Caves

Una proposta per als àpats festius de desembre

Gramona III Lustros Gran Reserva 1999 (Gramona), Recaredo Gran Reserva Collita 2000 (Mata Casanovas), Castell de Vilarnau (Castell de Vilarnau), Leopardi Vintage 2000 (Llopart).

Imma Pulido (text)

Proposta del mes

Pernil Ibèric

L'exquisidesa del sud-oest peninsular

És la cuixa del porc curada. Aquesta és la definició precisa d'una de les delícies més ancestrals, que pren matisos diferenciadors amb la raça de porc de què procedeixi, l'alimentació de l'animal i el lloc on hagi viscut. Les seves propietats nutricionals -el seu greix és bo- i la seva facilitat a l'hora de maridar-lo el fan apropiat per als àpats de Nadal.

Jordi Castañeda (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Receptes

Creps de Mató i Carabassó

Joan Josep Toledo Ros

Rogers amb Tomàquets a la Brasa

Jordi Vilà

Velouté de Crustacis, Garotes, Fonoll i Caviar Beluga

Joan Roca

Timbal de Gambes amb Caviar Oscetra i Vinagreta Suau

Pep Nogué

Caviar amb Gelat de Vodka

Joan Roca

Pinya Caramel.litzada al Licor d'Anís

Albert Adrià

Caneló de Torró de Crema i Nata Muntada

Albert Adrià

Neules Farcides de Gianduia

Albert Adrià

Foie de Nadal

Carme Ruscalleda

Llagosta amb Puré Vegetal

Carme Ruscalleda

Perdius amb Whisky

Carme Ruscalleda

Brownies de Xocolata i Nous

Carme Ruscalleda

Torrades de Pa amb Tomàquet, Pernil Ibèric i Fetge Gras d'Ànec a la Sal

Pep Nogué

Turbot de Costa amb Crema de Carabassa i Cruixent de Pernil Ibèric

Pep Nogué

Filet de Porc Ibèric Estil Wellington amb Salsa de Pernil Ibèric

Pep Nogué

Bimbo, Llet Condensada i Colacao

Gemma Mengual

Cloïsses amb mosaic de verdures, sorbet de llimona i alfàbrega

Xavier Pellicer

Pa sec per fer un paté

Remei Ribas

Amanida catalana

Remei Ribas

Vieires amb pernil al gratin

Xavier Pellicer

Canelons amb verdures

Remei Ribas

Arròs amb llamàntol

Remei Ribas

Porros amb crema de créixens

Xavier Pellicer

Pollastre picantó amb trompetes i tòfona

Xavier Pellicer

Pollastre de Nadal al forn

Remei Ribas

Peus de porc

Remei Ribas

Bacallà amb escabetx de rovellons

Xavier Pellicer

Pera amb pa d'espècies

Xavier Pellicer

Tronc de cap d'any

Remei Ribas

Torrons de pinyons amb cabell d'àngel i fruites confitades

Remei Ribas

Tronc d'òpera

Xavier Pellicer

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: