
Especial Nadal: Exquisideses per a aquestes festes
Mercat
Carambola
La bona estrella que arriba ales postres
Mercat
Pols de Cep
Condiment saborós
Mercat
Filet de Porc Ibèric
De textura melosa
Mercat
Pa de Verdura
Fet a la manera tradicional
Genis del foc
Jordi Vilà
Una poció natural i imaginativa a Barcelona
No tan sols lloa l'excel.lència del producte, sinó també la transformació creativa al qual sotmet a la cuina de l'Alkimia, un restaurant ubicat a la confluència entre els barris de l'Eixample, Sagrada Família i Gràcia. Tot i les crítiques gastronòmiques elogioses que està rebent, el cuiner no vol deixar-se impressionar per modes passatgeres.
De cru a cuit
Caviar
Perles negres de sabor delicat
Els esturions que neden pel mar Caspi són un botí destijat tant pels pescadors autoritzats com pels furtius, perquè amb els ous d'aquests animals s'elabora el mític menjar. La criança en cultiu ha aconseguit abaratir el producte, fer-ne més transparent el comerç i, a llarg termini, es perfilen com única alternativa donada l'escassedat dels peixos salvatges.
A fons
Vi de Gel
D'unes vinyes on el fred s'arrapa al terreny i d'uns raïms glaçats veremats una nit d'hivern per unes mans entumides, s'obté un dels vins dolços més extraordinaris que pugueu tastar a la vida. Com es pot explicar això a un mediterrani, amb l'imaginari habitat per malvasies de les illes gregues, marsales de Sicília, muscats de Catalunya Nord i dolços i rancis de garnatxa del Principat, tots nascuts sota el sol inplacable, el cel blau i contemplant el mar! Però hi ha més d'un camí que porta a Roma...
I per postres
Dolços Nadalencs
Capricis llaminers en contínua ebullició
El pastisser Albert Adrià subverteix els ingredients tradicionals d'aquestes dates -les neules, els troons i la pinya- per delectar-nos amb tres suggeriments que obren un nou horitzó en les postres festives. L'altre elemant destacable és que les receptes són d'una senzillesa inusual i es preparen en un temps rècord. Qui s'hi pot resistir?
Celler
Caves Masachs
Generacions entre vinyes
Els Masachs, del Penedès, aposten amb fermesa pels vins i també pels caves.
El sommelier a casa
El Millor Ball per al Cava
Casaments afortunats de menjar i vi escumós
Taula de tast
Caves
Una proposta per als àpats festius de desembre
Gramona III Lustros Gran Reserva 1999 (Gramona), Recaredo Gran Reserva Collita 2000 (Mata Casanovas), Castell de Vilarnau (Castell de Vilarnau), Leopardi Vintage 2000 (Llopart).
Proposta del mes
Pernil Ibèric
L'exquisidesa del sud-oest peninsular
És la cuixa del porc curada. Aquesta és la definició precisa d'una de les delícies més ancestrals, que pren matisos diferenciadors amb la raça de porc de què procedeixi, l'alimentació de l'animal i el lloc on hagi viscut. Les seves propietats nutricionals -el seu greix és bo- i la seva facilitat a l'hora de maridar-lo el fan apropiat per als àpats de Nadal.