Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 61
Cuina núm. 61. Agost 2006

Fruites Exòtiques: varietats, receptes, sucs refrescants.

En aquest número

Mercat

Crancs de Riu

Atractius noctàmbuls d'aigua dolça

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Enciam de Mar

Records de Crustaci

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Suc de Tomàquet

Un refresc natural

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Recuit d'Ovella

La llet que es menja

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Meló Cantalup

Dolçor ataronjada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Romain Fornell

La renovació integral d'un clàssic barceloní

El cuiner tolosà s'ha convertit en l'ànima del restaurant Caelis i, amb la seva joventut, haposat les bases d'una cuina senyora, segura, rodona, adulta... Amb una oferta entre moderna i tradicional, l'establiment del Palace aconsegueix fugir del tòpic de restaurant d'hotel amb una gestió independent i acurada.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Tàrtars

La temptació crua

Amb els segles, els primitius tàrtars han esdevingut una delicadesa gastronòmica en constant evolució. La cruesa dels ingredients -carn o peix- es complementa amb espècies i condiments que aporten a la preparació tot un ventall de gustos i textures.

David Lienas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

De cru a cuit

Fruites Exòtiques

Un viatge per terres llunyanes

Sembla que aquest regal per als sentits que són les fruites foranes hagi deixat de sorprendre'ns, però de fet, no en sabem res de com es mengen als països d'origen, quins usos els donen o les llegendes que protagonitzen. Us convidem a emprendre un viatge pels tròpics i descobrir tot el que arriben a donar de si en termes gastronòmics.

Becky Lawton (fotografia), Jordi Play (fotografia)

De cru a cuit

Fruites Exòtiques

Un viatge per terres llunyanes

Sembla que aquest regal per als sentits que són les fruites foranes hagi deixat de sorprendre'ns, però de fet, no en sabem res de com es mengen als seus països d'origen, quins usos els donen o les llegendes que protagonitzen. Us convidem a emprendre un viatge per tròpics i descobrir tot el que arriben a donar de si en termes gastronòmics.

Sònia Casas Codinach (text), Montse Estruch (receptes), Becky Lawton (fotografia), Jordi Play (fotografia)

Celler

Pinord

Els precursors dels vins d'agulla

Visitem Pinord, un celler amb una àmplia gamma de referències, que van més ennlà dels tradicionals vins que fan pessigolles.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Vi del Temps

Propostes ortodoxes i trencadores per fer passar la set

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Rosats per a l'Estiu

Propostes lleugeres per beure ben fredes.

Castillod e Parelada brut rosat (Castillo de Perelada), Abadal rosat 2005 (Masies d'Avinyó-Abadal), Alsina Sardà brut rosat (Alsina & Sardà), Masia Sague rosat 2005 (Masia Sagué).

Àngel García Petit (text)

A fons

III Concurs de de Joves Cuiners i Cambrers

Gairebé una cinquantena d'aspirants a cuiners i cambrers van participar en el certamen que per tercer any consecutiu ha aplegat les escoles de Formació Professional d'Hosteleria del país per promoure aquests estudis i també els plats tradicionals de la cuina catalana

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Salmorejo a la catalana

Montserrat Monrabà

Iogurt de Foie Gras d'Anec amb Musli de Fruits Secs

Romain Fornell

Steak Tàrtar

Pep Nogué

Tàrtar de Vieires

Pep Nogué

Tàrtar de Salmó amb Alvocat

Pep Nogué

Caneló de Papaia i Cranca de Mar

Montse Estruch

Lluç de l'Amor i Fruita de la Passió

Montse Estruch

Garrinet amb Coco, Dàtils i Tamarinde

Montse Estruch

Maracujà, Pinya i Menta

Montse Estruch

Meló, Dàtil i Plàtan

Montse Estruch

Kiwi, Llima i Plàtan

Montse Estruch

Mango i Albercoc

Montse Estruch

Maduixes, Pinya i Plàtan

Montse Estruch

Préssec, Llet de Coco i Pinya

Montse Estruch

Papaia, Pinya i Coco

Montse Estruch

Pastanaga, Llima, Pinya, Poma i Gingebre

Montse Estruch

Coco Gelat amb Rovell d'Ou

Jordi Roca

Sorbet de Te Earl Gray amb Bergamota

Jordi Roca

Granissat de Meló amb Menta i Gingebre

Jordi Roca

Crema de Meló amb Textures de Pollastre

Carme Ruscalleda

Entrepà de Pop amb Vegetals i Vinagreta de Begònies

Carme Ruscalleda

Conill Escabetxat amb Préssec i Enciam

Carme Ruscalleda

Postres de Formatge i Cafè

Carme Ruscalleda

Arròs amb Mongetes o Arròs de la Mare

Queco Novell

Sopa de tomàquet, mató, pinyons i herbes

Xavier Franco

Truita de pernil i marisc

Rosa Gil

Tripa capipota

Rosa Gil

Vieira amb carbassó dolç en flor i recuit de drap

Xavier Franco

Brou marinat amb peres i pebre rosa

Xavier Franco

Favetes saltades amb bolets i botifarra negra

Rosa Gil

Bacallà à braz

Rosa Gil

Papada amb rossinyols i ametllons

Xavier Franco

Parmentier amb escamarlans i mantega de bolets

Xavier Franco

Lluç i rap a la planxa amb sofregit d'alls i cues de gambes

Rosa Gil

Gall de sant pere a la planxa

Rosa Gil

Porc confitat, chutney de cireres i amanida

Xavier Franco

Granissat de síndria amb maduixots i menta

Xavier Franco

Encenalls d'idiazabal amb oli i pebre

Rosa Gil

Crema catalana

Rosa Gil

Orxata amb magdalenes de xocolata i figues

Xavier Franco

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: