Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 65
Cuina núm. 65. Desembre 2006

Nadal amb tres estrelles: els millors xefs ens preparen el menú festiu

En aquest número

Mercat

Pinya Nana

dolça criatura

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Nou Moscada

Dosis de pols gustosa

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Carn de Cèrvol

Caça de temporada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Estragó

Fresc i anisat

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Joan Viñas

Reflex del caràcter empordanès als fogons

La cara visible del restaurant LA Llar, a l'Alt Empordà, és un cuiner autodidacte que ha après tot el que sap gràcies al seu esperit tenaç davant de les cassoles i a l'humilitat que gasta dins i fora de la cuina. Desconnectat del brogit mediàtic que envolta la gastronomia catalana d'avui, transmet als seus plats un tarannà afable que els grans xefs del país admiren de fa temps.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Ostres i Ostrons

Closques gormandes

La Belle Epoque els va convertir ara fa un segle en els protagonistes de dels festins gastronòmics més celebrats. Però el deler de la Humanitat per aquests mariscs va de molt abans: comença a la prehistòria el continuen gals, grecs i xinesos i avui ens arriba al plat amb preparacions insòlites que ens fan redescobrir el plaer de menjar el més selecte dels fruites del mar.

Francesc Murgadas (text), Oriol Llavina (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Nadal amb Tres Estrelles

Santi Santamaria, Carme Ruscalleda i Ferran Adrià ens preparen el menú més festiu

Els xefs de més prestigi del país parlen dels seus nadals d'infantesa mentre cuinen tres receptes per a la nostra revista. A Can Fabes tastem una crema elegant; marxem al Sant Pau per degustar-hi el nostrat gall dindi i culminem aquest àpat memorable amb les postres màiques d' El Bulli.

Daniel Vàzquez (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Caves Recaredo

Artesania de la vinya a la copa.

Caves Recaredo presenta alguns dels escumosos més prestigiosos del país.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Taula de tast

Companys de Festa

Dos vins i dos caves per gaudir dels àpats més suculents de l'any

Parisad Brut Gran Reserva 1998 (Can Ràfols dels Caus), Geol 2004 (Tomàs Cusiné), Gran Torelló Brut Nature Gran Reserva (Torelló), Clos Valmaña 20043 (Mas Gil).

Àngel García Petit (text)

El sommelier a casa

Tasts de Culte

Propostes vinícoles nascudes a recer dels monestirs

Francesc Navarro (text)

A fons

Vins Exclusius

Destapem les ampolles més selectes del país

Sense moure'ns de Catalunya, omplim les copes de la nostra taula amb els líquids més preuats dels grans cellers del principat. Aprofitant els àpats de les festes que vénen, us proposem una selecció de vint etiquetes de màxim nivell capaces de competir amb les marques de la primera divisió mundial. Una bona ocasió per descobrir aquests elixirs i regalar-nos un brindis de luxe.

Màrius Fuertes (text)

Receptes

Cassola d'Albergínia

Carme Godoy

Foie d'Ànec de l'Empordà amb Aromes de la Terra

Joan Viñas

Bacallà amb Ostres

Oriol Llavina

Amanida de Peus de Porc i Ostres

Oriol Llavina

Ostrons Gratinats

Oriol Llavina

Crema de Patata i Bacallà amb Tòfona

Santi Santamaria

Gall Dindi amb Farciment Nadalenc

Carme Ruscalleda

Tatin de Peres amb Coulant de Romaní

Ferran Adrià

Coulant de Prunes amb Armagnac

Jordi Roca

Suflé de Roses i Pètals Caramel.litzats

Jordi Roca

Taronja Suflé Glacé i Gelatina de Safrà

Jordi Roca

Terrina de Perdiu Amanida amb Litxis

Carme Ruscalleda

Romesquet d'Espardenyes

Carme Ruscalleda

Mandonguilla Tofonada

Carme Ruscalleda

Sares de Xocolata

Carme Ruscalleda

Espaguetis amb Llimona

Francesc Escribano

Puré de patata amb ou ferrat i ceps

Mercè Navarro

Bombó de foie i mango sobre torrada cruixent

Iker Erauzkin

Tonyina semicrua sobre confitura de tomàquet i vainilla

Iker Erauzkin

Crema de carbassa amb vieires

Mercè Navarro

Macarrons amb bolets gratinats

Mercè Navarro

Ou escalfat amb salsa de calamars i sípia

Iker Erauzkin

Pasta fresca d'espinacs amb pernil ibèric, parmesà i gamba roja

Iker Erauzkin

Faves ofegades amb botifarra negra

Mercè Navarro

Farcell de cua de bou amb puré de patates

Mercè Navarro

Llobarro amb ceps i salsa de regalèssia

Iker Erauzkin

Mar i muntanya de papada ibèrica, pop, vieires i rossinyols

Iker Erauzkin

Tronc de lluç farcit amb llagostins i ceps

Mercè Navarro

Copa freda de maduixes i cava

Mercè Navarro

Tatin de poma i gelat de fruita de la passió

Iker Erauzkin

Gintònic de poma àcida, menta i espuma de iogurt

Iker Erauzkin

Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Mercè Navarro

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: