Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada CUINA 210
Cuina núm. 210. Desembre 2017

Nadal en 10 minuts. Receptes i trucs per estalviar temps

En aquest número
Devil's Kitchen

Per fer boca / Gastropistes

Un Nadal estranger

Aquí mengem escudella i carn d’olla, pollastre rostit, canelons, tortell de Reis... Però, què mengen, per Nadal, a la resta del món?

Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!

text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves

El xef Víctor Quintillà

Per fer boca / Taula reservada

Qui ha dit que cal sortir del barri?

Víctor Quintillà obre el bar Verat a Santa Coloma de Gramenet: qui fos Colomenc!

Quintillà fa possible menjar plats cuinats per reconeguts xefs com ell a preus populars! 

Text: Josep Sucarrats / foto: Enrique Marco

Shabu-Shabu

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Gastronomia Multicultural

Us expliquem la diversitat gastronòmica de Los Angeles

La ciutat de Los Angeles es divideix en districtes; molts, habitats per diferents grups ètnics que fan del seu barri el millor lloc per tastar la cuina del seu país.

Text i foto: Estel Carbó (autora del blog www.a9554km.com) / Il·lustració: Thinkstockphotos

Mercè Solernou

Per fer boca / Genis del foc

Mercè Solernou. Restaurant Mercès One

L’alta gastronomia és el leit motiv de totes i cadascuna de les línies de negoci que ha tirat endavant Mercè Solernou, sigui el càtering, la botiga gurmet o el restaurant d’una sola taula on va tenir lloc l’entrevista. Una dona emprenedora i dinàmica que basa l’èxit de la bona cuina en el producte de qualitat i, sobretot, en “trobar-li el punt”.

Text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Són ‘delicatessen’

Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós debaten sobre els productes 'premium'

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Menú

Menú de desembre

Cuina de temporada

Receptes amb porro, remolatxa, pularda i mango

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a taula

A la cuina / El xef a casa

Un pica-pica d’aire anglès

El xef de capçalera del CUINA es va desplaçar fins a Valldoreix per conèixer una cuinera anglocatalana amb qui va cuinar, a quatre mans, unes galetes de tomàquet i un paté de formatge.

Recepta i cuina: Dominique Heathcore / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Nadal en 10 minuts

Àpats i trucs per estalviar temps

Text: Ferran Caldés / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella

Carme Ruscalleda

A la cuina / Masterclass

L'espirulina

Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. La xef Carme Ruscalleda ens dona les claus per comprar-la i fer-la servir a la cuina.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Plaers saludables

No llenço res!

Per Nadal, quan a tots sen's desperta la melangia i la solidaritat, seria bo pensar en el menjar que llencem i que podríem evitar tirar

Text: Núria Coll

Canelons de tempeh i bolets

A la cuina

Canelons vegetarians

No hi ha res més típic que els canelons per al dinar de Sant Esteve. Però, cal que sempre servim els tradicionals amb les restes de la carn d'olla? Si aquest Nadal voleu trencar motlles-  i donar un respir als qui no volen menjar carn-, us proposem tres receptes de canelons vegetarians. Us sorprendran.

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky Lawton

Trufa de cacauet

A la cuina / Dolç i Sa

Més Nadal

Torrons, neules i polvorons monopolitzen les postres de les festes de Nadal. Però, si voleu ser una mica més originals sense haver de renunciar a la tradició, Jordi Bordas ens proposa dues postres on la fruita seca i la xocolata prenen protagonisme. I, per als clàssics irreductibles, un torró de crema cremada que aixecarà aplaudiments.

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

El Sommelier atabalat

Al celler / Tria de tres

Brindis pels millors plats nadalencs

Dos vins i un cava per sota dels 15 euros per acompanyar la gastronomia d'aquestes festes

Text: Àngel Garcia Petit

Cocteleria La Higuera

Al celler / Remena, nena

Bar La Higuera: fem un rum mate entre amics

Un local amb arrels al barri i branques que s'enlairen, amb còctels atrevits i ambiciosos

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Torró d'Agramunt

Al rebost / Calendari

Calendari de desembre

Aquest mes, estrenem l'hivern

Que no falti a cap taula. Per Nadal, encara que acabem els àpats embafats, sempre hi ha lloc per una mica de torró del bo!

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Mercat de la Mercè

Mercats de Nadal

Tot el Nadal als mercats de Barcelona

Els barcelonins —i els forans que baixen a la capital durant aquests dies— no han d’anar gaire lluny per tenir-ho tot a punt per Nadal. A la ciutat els esperen 43 mercats plens de parades que ofereixen el bo i millor de l’any.

Text: Clara Puig / Foto: Enrique Marco

Al rebost / El decàleg

Pernil curat

De pota negra

Tot i que parlem d’un dels productes més populars i gurmets de la gastronomia espanyola, el pernil curat no sempre és tan conegut com ens podríem pensar. Intentem descobrir-lo una mica més!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Obrador del Moianès

Al rebost / Tant de gust

Pasta del Moianès

Visitem un obrador de pasta del Moianès

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Botiga MengemBages

Al rebost / Adreça Gormanda

Productes del camp a la cistella

Compra propera a MengemBages

Text: Clara puig / Foto: Mariona Villavieja

Receptes

Gambots confitats

Entrants de Nadal

Crema de remolatxa

Crema freda de mango

Pularda de Nadal

Paté de formatge chutney de tomàquet

Còctels

Entrecot de vedella amb vinagreta

Gotet nadalenc

Petites mossegades

Curri verd amb espirulina

Estofat de senglar

Escudella i carn d'olla

Salmó bella Aurora

Pastís suís a la Dorothy

Saltat de bledes, carbassa i pera

Canelons de tofu, carbassa, nous

Canelons de tempeh, bolets i figues seques

Canelons de carxofa i formatge de cabra

Creps farcides de bolets i daus de pernil cru

Trufa de cacauet

Postres individuals de pera i ametlla

Torró de crema cremada

Escudella de Nadal amb pilota sorpresa de foie

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto