![Portada CUINA 210 Portada CUINA 210](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/13/55/portada-210-neta_36_280x379.jpeg)
Nadal en 10 minuts. Receptes i trucs per estalviar temps
![Devil's Kitchen Devil's Kitchen](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/00/92/ThinkstockPhotos-509094766_22_645x400.jpg)
Per fer boca / Gastropistes
Un Nadal estranger
Aquí mengem escudella i carn d’olla, pollastre rostit, canelons, tortell de Reis... Però, què mengen, per Nadal, a la resta del món?
Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!
![El xef Víctor Quintillà El xef Víctor Quintillà](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/01/22/L1002595_22_645x400.jpg)
Per fer boca / Taula reservada
Qui ha dit que cal sortir del barri?
Víctor Quintillà obre el bar Verat a Santa Coloma de Gramenet: qui fos Colomenc!
Quintillà fa possible menjar plats cuinats per reconeguts xefs com ell a preus populars!
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Gastronomia Multicultural
Us expliquem la diversitat gastronòmica de Los Angeles
La ciutat de Los Angeles es divideix en districtes; molts, habitats per diferents grups ètnics que fan del seu barri el millor lloc per tastar la cuina del seu país.
![Mercè Solernou Mercè Solernou](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/04/97/l1005345-2_22_645x400.jpeg)
Per fer boca / Genis del foc
Mercè Solernou. Restaurant Mercès One
L’alta gastronomia és el leit motiv de totes i cadascuna de les línies de negoci que ha tirat endavant Mercè Solernou, sigui el càtering, la botiga gurmet o el restaurant d’una sola taula on va tenir lloc l’entrevista. Una dona emprenedora i dinàmica que basa l’èxit de la bona cuina en el producte de qualitat i, sobretot, en “trobar-li el punt”.
![Gurmet vs. Foodie Gurmet vs. Foodie](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/02/35/foodie_22_645x400.jpg)
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Són ‘delicatessen’
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós debaten sobre els productes 'premium'
A la cuina / Menú
Menú de desembre
Cuina de temporada
Receptes amb porro, remolatxa, pularda i mango
![El xef a taula El xef a taula](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/05/38/xef-taula_22_645x400.jpeg)
A la cuina / El xef a casa
Un pica-pica d’aire anglès
El xef de capçalera del CUINA es va desplaçar fins a Valldoreix per conèixer una cuinera anglocatalana amb qui va cuinar, a quatre mans, unes galetes de tomàquet i un paté de formatge.
A la cuina
Nadal en 10 minuts
Àpats i trucs per estalviar temps
![Carme Ruscalleda Carme Ruscalleda](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/05/68/carma-ruscalleda_22_645x400.jpeg)
A la cuina / Masterclass
L'espirulina
Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. La xef Carme Ruscalleda ens dona les claus per comprar-la i fer-la servir a la cuina.
A la cuina / Plaers saludables
No llenço res!
Per Nadal, quan a tots sen's desperta la melangia i la solidaritat, seria bo pensar en el menjar que llencem i que podríem evitar tirar
![Canelons de tempeh i bolets Canelons de tempeh i bolets](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/06/09/canalon-canalones-de-temph-y-setas_22_645x400.jpeg)
A la cuina
Canelons vegetarians
No hi ha res més típic que els canelons per al dinar de Sant Esteve. Però, cal que sempre servim els tradicionals amb les restes de la carn d'olla? Si aquest Nadal voleu trencar motlles- i donar un respir als qui no volen menjar carn-, us proposem tres receptes de canelons vegetarians. Us sorprendran.
![Trufa de cacauet Trufa de cacauet](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/06/52/ferrero-de-cacahuete_22_645x400.jpeg)
A la cuina / Dolç i Sa
Més Nadal
Torrons, neules i polvorons monopolitzen les postres de les festes de Nadal. Però, si voleu ser una mica més originals sense haver de renunciar a la tradició, Jordi Bordas ens proposa dues postres on la fruita seca i la xocolata prenen protagonisme. I, per als clàssics irreductibles, un torró de crema cremada que aixecarà aplaudiments.
![El Sommelier atabalat El Sommelier atabalat](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/03/37/somelierAF_22_645x400.jpg)
Al celler / Tria de tres
Brindis pels millors plats nadalencs
Dos vins i un cava per sota dels 15 euros per acompanyar la gastronomia d'aquestes festes
![Cocteleria La Higuera Cocteleria La Higuera](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/06/93/l1003317_22_645x400.jpeg)
Al celler / Remena, nena
Bar La Higuera: fem un rum mate entre amics
Un local amb arrels al barri i branques que s'enlairen, amb còctels atrevits i ambiciosos
![Torró d'Agramunt Torró d'Agramunt](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/07/24/thinkstockphotos-864562994_22_645x400.jpeg)
Al rebost / Calendari
Calendari de desembre
Aquest mes, estrenem l'hivern
Que no falti a cap taula. Per Nadal, encara que acabem els àpats embafats, sempre hi ha lloc per una mica de torró del bo!
![Mercat de la Mercè Mercat de la Mercè](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/07/55/l1001895_22_645x400.jpeg)
Mercats de Nadal
Tot el Nadal als mercats de Barcelona
Els barcelonins —i els forans que baixen a la capital durant aquests dies— no han d’anar gaire lluny per tenir-ho tot a punt per Nadal. A la ciutat els esperen 43 mercats plens de parades que ofereixen el bo i millor de l’any.
Al rebost / El decàleg
Pernil curat
De pota negra
Tot i que parlem d’un dels productes més populars i gurmets de la gastronomia espanyola, el pernil curat no sempre és tan conegut com ens podríem pensar. Intentem descobrir-lo una mica més!
![Obrador del Moianès Obrador del Moianès](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/07/85/l1000702_22_645x400.jpeg)
Al rebost / Tant de gust
Pasta del Moianès
Visitem un obrador de pasta del Moianès
![Botiga MengemBages Botiga MengemBages](https://www.cuina.cat/uploads/s1/56/08/26/img-7358_22_645x400.jpeg)
Al rebost / Adreça Gormanda
Productes del camp a la cistella
Compra propera a MengemBages